Cum îmi păstrez mâinile și unghiile perfecte?

0

Timpul tot mai scurt, programul tot mai încărcat zi de zi cu diverse evenimente, ne împiedică uneori să avem grijă de noi așa cum ar trebui și cât merităm. Ca femeie, o atenție sporită trebuie acordată mâinilor și unghiilor pentru că ele sunt cele mai expuse și le folosim la toate activitățile. Cei din jur observă foarte ușor mâinile celui cu care vorbește pentru că sunt la vedere și ele reprezintă cartea noastră de vizită.

Mi-a plăcut întotdeauna să am mâinile îngrijite și unghiile perfecte și mereu lăcuite, poate și de aceea sunt extrem de atentă la cât de îngrijite sunt mâinile altora și remarc rapid micile imperfecțiuni. Prietenele mă întreabă cum reușesc să-mi păstrez mâinile perfecte cu atât treabă în casă și pe lângă casă, cu zeci de ghivece de flori? Răspunsul e simplu – am mare grijă și sunt atentă la câteva detalii.

Iată secretul mâinilor mele perfecte!

  1. folosesc mereu mănuși de menaj – indiferent că e vorba de treabă în casă sau mă ocup de flori/straturi, nu uit niciodată să-mi protejez mâinile cu mănuși de plastic. Produsele de curațenie folosite la igienizarea băilor sunt extrem de dure, efectiv ard pielea și distrug unghiile. Pământul, iarba, buruienile pătează și distrug pielea fină și sensibilă a mâinilor, așa că am peste tot o pereche de mănuși pe măsura mea;
  2. evit cât de mult pot să spăl vasele cu mâna – de când cu acest ajutor în casă am și uitat cum e să spăl vasele cu mâna. Nu mai sunt stresată când pleacă musafirii de numărul de pahare și tacâmuri murdărite, bag totul în mașina de spălat vase și adio mâini crăpate și unghii exfoliate și ojă pușcată din cauza ape calde în exces și a detergentului;
  3. evit să spăl cu mâna haine – mă bucur mereu că cineva a a inventat mașina de spălat haine, deși există câteva articole de îmbrăcăminte mai pretențioase care nu se pot spăla în mașină, 90% din haine le las în grija mașinii. De când cu cea găsită aici ,  trebuie să recunosc că sunt extrem de mulțumită de rezultate; 
  4. evit să spăl cu mâna geamurile – de când am descoperit aparatul de spălat geamuri cu aburialcoolul din soluția pentru geamuri nu îmi mai afectează pielea mâinilor. Nu îmi mai folosesc unghiile pentru a curăța micile pete de pe geamuri.
  5. înainte de culcare, folosesc mereu cremă de mâini și ulei pentru cuticule – crema de mâini este grasă și o las să se absoarbă bine în piele, șterg excesul, apoi pun o picătură de ulei la baza cuticulelor și masez ușor.
  6. în fiecare lună, am programare la manichiură – e momentul meu de răsfăț și relaxare, dar și îngrijire. Unghiile sunt răsfățate cu oje colorate, iar mâinile sunt masate și hidratate.

E greșit să crezi că dacă nu faci nimic, mâinile vor fi perfecte, iar oja va rezista mai mult. Trebuie doar să fim atente la câteva detalii și ne putem bucura și lăuda cu mâini frumoase mereu, indiferent de vârstă.

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

Leave A Reply

Read previous post:
Printre tonuri cenușii
Printre tonuri cenușii de Ruta Sepetys recomandare lectură

Printre tonuri cenușii - carte de excepție Printre tonuri cenușii este încă o carte citită în doar două zile. Multă...

Close