Cum depășim problemele din viața noastră?

15

Toți avem probleme!

Viața ne oferă și bune și rele. E important să învățăm să le gestionăm. Să ne bucurăm de cele bune. Să știm să trecem peste cele grele. Nu vorbesc din cărți. Vorbesc din viața mea. Vorbesc din experiențele mele. Pentru că dincolo de zâmbetul pe care îl afișez, sunt OM. Om cu bune și grele. Viața m-a pus la grea încercare. De multe ori, am simțit că nu mai pot. Am vrut să abandonez tot. Am simțit că vreau să mă închid în casă și doar să plâng. În schimb, am ieșit din casă. Nu am lăsat greutățile să-mi distrugă viața!

problemele deweekend

Și totuși, cum facem față problemelor?

Prima dată, e important să identificăm problema. Să cerem ajutor și sfaturi, nu e o rușine. Selectăm ceea ce ni se potrivește și aplicăm. În loc să ne plângem de milă, CĂUTĂM SOLUȚII. Nu avem voie să abandonăm. Trebuie să învățăm să sperăm. Trebuie să îndrăznim să visăm. Visurile pot deveni realitate doar dacă luptăm pentru ele.

Cum am trecut eu peste problemele din viața mea?

Problemele nu se termină niciodată. Mereu apare câte ceva. Pe mine, fiecare greutate, m-a făcut mai puternică. Prima dată, am plâns zile în șir. A doua oară, mi-am alocat o zi pentru plâns. Apoi m-am forțat să mănânc, să lucrez, să ies în oraș. Mi-am impus să-mi trăiesc viața.

Analiza asupra mea!

Mi-am analizat propria persoană, propria viață. Am reușit să apreciez tot am. Pentru prima dată, m-am oprit din nebunia vieții și am făcut o analiză. M-am bucurat de tot ceea ce am. Mi-am promis că voi prețui mai mult viața!

Rugăciunea!

Când am o problemă, am nevoie de liniște. În liniștea mea, mă rog. Stau de vorbă cu Doamne-Doamne, cu mine. E momentul meu de liniște, de meditație. Momentul meu de zi cu zi.

Am aproape prietenii!

Indiferent de probleme, prietenii mi-au fost aproape. M-au înțeles fără să le dau prea multe explicații. M-au sprijinit necondiționat fără să pună prea multe întrebări. Sunt înconjurată de oameni minunați și pentru asta, sunt un om fericit!

Discut problema din viața mea!

Aleg o prietenă. Discut cu ea subiectul la nesfârșit. Suntem oameni, avem nevoie să vorbim. Ne ajută pe noi să discutăm problema. Astfel avem și un alt punct de vedere. Discutând, ne eliberăm sufletul, mintea. Există oameni care preferă să țină totul în ei. Eu nu sunt așa. Eu am nevoie să discut despre problema mea. Obțin reacții, primesc sfaturi, încurajări.

problemele

Fiecare problemă are rezolvare!

Da, fiecare problemă are o rezolvare. Mai devreme sau mai târziu, într-un fel sau altul, tot se rezolvă. Viața ne pune la încercare. E modul în care ne testează răbdarea, limitele. Tocmai pentru a ne arăta nouă cât suntem de puternici. Și pentru a ne învăța să depășim problemele. Trebuie doar să avem curaj să le înfruntăm, să le depășim.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

15 Comments

  1. Unele probleme sunt imaginare, altele cat se poate de reale si trebuie infruntate chiar daca par imposibile, iar rugaciunea si credinta e tot ce ne trebuie pentru a reusi.

  2. Au fost momente in viata mea cand doar cu rugaciuni am putut depasi acele obstacole. Nu e ceva ce pot transpune in cuvinte, caci esenta rugaciunilor depaseste sfera aceasta a lucrurilor obisnuite, clasice. E important ca mereu sa ne rugam, nu doar in momentele grele. E bine sa vorbesti cu cineva pentru a te descarca, insa oamenii sunt ipocriti si poti risca mult astfel.

  3. Cu rabdare orice problema se rezolva. Unii se exteriorizeaza, altii se inchid in ei pana trece clipa, momentul sau problema. Exista si cazuri in care rezultatele nu sunt pozitive, dar speram sa fie cat mai rare.

  4. De acord cu tine ” fiecare problema are o rezolvare” . Imi plac postarile de genul acesta ca ai ce invata si mai ales ceea ce pui in practica. Eu de fel ma rog si asa depasesc unele probleme.

  5. Yap, ai mare dreptate. Asa e, viata o sa ne testeze constant. Ideea e sa nu mai luam viata in piept, iar in traducere asta inseamna sa nu mai reactionam emotional ci rational. Nimic, absolut nimic nu e atat de grav precum pare. Pe de alta parte, din fata vietii, oricum nu ai unde sa te duci, nu ai unde sa fugi. Asa ca e mai bine sa traiesti cand poti, cat mai poti. Problemele vin mereu.

  6. Rugaciunea ajuta dar eu ajung la ea abia dupa ce ma revolt putin. Intreb de ce eu, de ce asa, plang, imi vine sa sparg ceva, apoi ma scutur, imi spun ca putea fi mai rau si incerc sa reiau legatura cu Doamne_Doamne.

  7. Probleme are toata lumea. Trebuie sa stii cum sa treci peste ele si sa nu te afecteze. Cred ca una din metodele prin care poti trece peste probleme este faptul ca vorbesti despre aceste probleme!

  8. Albu Steluta Georgiana on

    Uneori poti trece peste probleme singur, insa problemelepar mai mici daca ai persoana potrivita langa tine…

Leave A Reply

Read previous post:
Povestea unei vieți
Povestea unei vieți de Aharon Appelfeld recomandare lectură

Povestea unei vieți de Aharon Appelfeld Povestea unei vieți, cartea care m-a atras prin titlu. Nu citisem niciun review. Nu...

Close