Cu ce stil simți că te identifici mai bine?

Poate că nu de puține ori ți-ai creionat în minte bucătăria visurilor tale. Ți-ai descris un anumit stil în funcție de personalitatea și gusturile tale. Să fie oare tradițional, vintage, industrial, scandinav sau poate rustic? Care stil se potrivește cel mai bine caracteristicilor bucătăriei tale?

În spiritul tradițional sau clasic? O bucătărie tradițională sau clasică va necesita mobilier, în general din lemn cu un caracter rustic. Culorile sunt discrete, neutre și acest stil este ideal pentru proprietarii de case pentru a personaliza bucătăria de la zero și cum consideră de cuviință din detaliile arhitecturale discrete care le definesc. Dulapurile cu ornamente care descriu linii rotunjite în nuanțe de bej până la maro sau imitând tonul lemnului. O astfel de amenajare dă senzația de prea plin și masiv, ceva ce nu se caută în bucătăria unui apartament de bloc. Caracterul lemnului, corelat adesea cu piatra naturală (precum granitul), imprimă o notă de eleganță, stil ce te poate cuceri cu siguranță. Acest tip de design iese în evidență într-o bucătărie mare, aerisită și luminoasă.

Inspirație rustică. Bucătăria rustică este foarte apropiată de bucătăria tradițională. Când ne referim la „rustic”, ne vin în minte practicitatea și simplitatea, traduse în finisaje naturale. Un decor rustic se bazează, în general, pe materiale naturale, elementul de baza fiind lemnul cu finisaj învechit și aspru. Stilul rustic abundă în textile precum bumbacul sau inul și culorile care amintesc de natură. Finisajele merg într-un stil oarecum brut, așa că este ideal să cauți rugozitatea pietrei naturale sau cărămizii. Dacă spațiul îți permite, poți crea o hotă din gips-carton, în formă de arc pentru plită sau aragaz.

Retro este la modă. Bucătăriile retro se numără printre tendințele ultimilor ani. Nu, nu ne întoarcem în anii 1950, dar multe dintre caracteristicile acelei vremuri sunt preluate și traduse în limbajul contemporan. Gresia, electrocasnicele, mai ales frigiderele mari, tavanele înalte, modelele, culorile puternice și mobilierul cu linii drepte din care nu lipsește o mască pentru chiuveta de bucătărie, tipice acelei epoci, sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute elemente care alcătuiesc o bucătărie de inspirație retro.

Inspirație industrială. Industrial este un limbaj comun în ultimii ani, multe aranjamente folosesc diferite elemente ale acestui stil. Stilul industrial creează o senzație robustă, dar modernă și se bazează pe utilizarea lemnului amestecat cu metale negre, inoxidabile sau albe. Printre principalele sale caracteristici se regăsesc: lemnul cu aspect nefinisat, caramida la vedere, culori neutre și piele. Cu siguranță o astfel de bucătărie ți se va părea rece în ansamblu, dar folosind doar câteva dintre elemente, chiar și o simplă lumină suspendată, poți adaugă o notă de originalitate fără prea multe probleme.

Contemporan și funcțional. Bucătăriile contemporane sunt inspirate din eficiența și funcționalitatea aranjamentelor scandinave. În plus, acest stil creează adesea un aspect elegant și impecabil, împreună cu o varietate de finisaje care îl caracterizează. Linii drepte, mobilier lucios care reflectă lumina, electrocasnice incorporate în mobilierul de bucătărie, lemn finisat și, în general, un spațiu redus, care nu este conceput pentru a fi încarcat cu dulapuri și sertare, ci caută ordine și lumină în dimensiunile corecte. Acest stil îți permite să amesteci vechiul cu noul și să incluzi elemente din alte stiluri diferite, astfel încât să îți poți defini bucătăria după gustul dorit.

Descoperă-ți latura modernă. Tendința actuală în bucătăriile moderne este de a realiza spații exclusive, elegante, predominant minimaliste. Culorile mate și lucioase, ușile fără rame și fără ornamente, blaturile lustruite și materialele de înaltă calitate sunt cele mai remarcabile caracteristici care definesc perfect stilul modern.

Dacă arunci o privire asupra celorlalte camere din casa ta, îți vei da seama dacă stilul care îți atrage cel mai mult atenția se potrivește bucătăriei tale. Structură asemănătoare, culori asemănătoare, aceleași modele. Toate aceste aspecte te vor ghida să știi dacă stilul ales pentru bucătăria ta s-ar potrivi în casa ta în ansamblu sau dacă, dimpotrivă, ar fi unul separat de restul casei. Pentru ca bucătăria să nu intre în conflict cu restul casei, este esențial să ții cont de arhitectura locuinței tale, să înțelegi dacă ar trebui să fie mai tradițională sau mai modernă, dacă este o clădire veche sau de construcție nouă.

5 comentarii la „Cu ce stil simți că te identifici mai bine?”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.