De ce să optăm pentru un city break?

Mi-a plăcut să călătoresc încă de când eram copil, plimbările lungi cu mașina părinților mi se păreau cele mai frumoase și mă făceau să visez la vacanță. Acum nu ratez niciun weekend, indiferent că plouă sau e soare și ieșim la plimbare. Nici nu mai contează dacă e aproape sau e departe, contează călătoria în sine și obiectivul turistic pe care dorim să-șl vizităm.

Prea puțină lume înțelege rostul vacanței, cu atât mai puțin a mini-vacanțelor. Dacă unii le consideră o pierdere de timp și o risipă de bani, de partea cealaltă se află cei care nu stau niciun weekend acasă și investesc în ei și în plăcerile lor.

Sunt atât de multe locuri frumoase care merită vizitate, încât e păcat să nu vedem o mare parte din ele și să ne bucurăm de frumusețea lor. Dacă la unele obiective turistice putem ajunge cu mașina, pentru cele mai îndepărtate pute apela cu încredere la avioane. Am observat în ultimul timp că majoritatea oamenilor preferă city-break-urile în detrimentul vacanțelor lungi, ”sechestrați” într-un resort.

De ce aleg majoritatea city break-uri, vă spun mai jos!

  • ai nevoie de o pauză de la rutina zilnică – uneori problemele ne copleșesc, avem foarte mult de lucru și nu ne mai putem concentra, iar acesta este un semn de oboseală și e momentul să luăm o pauză. Ultima dată când m-am simțit peste măsură de obosită, am optat pentru un city break Praga . Era un oraș pe care doream de 2 ani să-l vizităm însă niciodată nu ni s-a părut că e momentul. Am luat decizia de a pleca în câteva clipe și nu am regretat deloc.
  • vrei 2 zile la mare și la plajă – atunci când concediul este multe prea departe, iar până la marea noastră și înapoi pierzi 2 zile pe drum, un city break într-o locație însorită reprezintă cea mai bună soluție. Un city break Barcelona le îmbină pe toate – plajă, shopping, vizitarea frumosului oraș, preparate culinare de excepție – tot ce ai nevoie pentru relaxare;
  • alină dorul de vacanță – deși nu te-ai întors de mult timp din concediu, ai un dor de ducă nemaipomenit. Ai fugi undeva 2-3 zile cât să-ți aduci aminte de relaxarea din concediu.
  • reprezintă un cadou ideal – de multe ori, nu mai știm ce cadou să oferim partenerului de viață. Un city break combină relaxarea, vizitarea unui oraș de mult pe lista ”de vizitat”, o pauză binemeritată.
  • pentru o cerere în căsătorie deosebită – am observat că în spatele unui city break ales de cupluri, se ascunde mereu o cerere în căsătorie. Pentru ca evenimentul să fie și mai special, cererea trebuie făcută într-un mediu nou, incitant și deosebit. Cei mai mulți aleg Roma, Paris sau Londra, voi ce oraș ați alege?

Deși îmi plac mult călătoriile cu mașina, există momente când nu avem suficient timp la dispoziție și pentru drum și pentru a vizita un oraș.

Aceste city break-uri sunt menite să îmbine utilul cu plăcutul – ajungi repede la destinație, ai timp suficient pentru a vizita orașul și ale lui frumoase obiective turistice, iar la întoarcere ești fresh și pregătit pentru o nouă zi la muncă.

În ce city break ați fost în ultimul timp și cu ce ocazie? Care sunt sfaturile voastre pentru cei care pleacă în primul city break?

Foto

2 thoughts on “De ce să optăm pentru un city break?”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.