Cinnamon rolls fără zahăr – o minune de desert
Cinnamon rolls fără zahăr a fost provocarea din weekend. Soțul îmi tot cerea cuib de viespe cu nucă și glazură. Știam că îmi va fi poftă, așa că am decis să îmi fac și mie un desert. Așa am ajuns la rețeta cinnamon rolls fără zahăr. Am căutat câtteva rețete și m-am apucat de treabă.
Am făcut în paralel cuib de viespe pentru soț, cinnamon rolls pentru mine. Mi-am asigurat astfel micul dejun pentru câteva dimineți. Sunt aromate și pufoase, sigur le voi mai face.
Ingrediente necesare cinnamon rolls fără zahăr:
Pentru aluat:
- 550 grame premix de patiserie,
- 3 ouă,
- 200 ml lapte,
- 30 grame drojdie,
- 70 grame îndulcitor,
- 70 grame unt topit.
Pentru umplutură:
- o lingură de scorțișoară,
- 100 grame unt moale.
Pentru glazură:
- 150 grame cremă de brânză Philadelphia,
- 3 linguri de îndulcitor,
- 80 grame unt moale.
Mod de preparare cinnamon rolls fără zahăr:
Etapa 1
Acest premix de patiserie este mult mai greu. Se frământă greu cu mâna, așa că e bine să folosim robotul de bucătărie. Eu am topit untul la foc mic și l-am lăsat să se răcească. Separat am încălzit puțin laptele.
În bolul de la robot, am pus premixul de patiserie, îndulcitorul, puțină sare, drojdia și ouăle. Am pus paleta pentru malaxat și am dat drumul robotului. Am turnat încet untul topit și apoi laptele cald.
Lăsăm robotul să frământe câteva minute la viteză mică. Când aluatul s-a compactat, mai lăsăm la frământat 10 minute, la viteză medie.
Aluatul obținut îl punem într-un vas. Îl acoperim cu două prosoape de bucătărie și îl punem pe calorifer. Aluatul va dospi în 2-3 ore. Eu l-am lăsat aproape 3 ore și a fost foarte pufos.
Etapa 2
Aluatul dospit îl punem pe blatul de lucru. Cu ajutorul sucitorului și cu răbdare, întindem o foaie dreptunghiulară. Foaia nu trebuie să fie subțire pentru că se va usca prea tare. Dacă rămâne prea groasă, vei avea impresia că mănânci doar aluat gol.
Amestecăm untul cu îndulcitorul și scorțițoara. Obținem o pastă omogenă pe care o întindem pe foaia de aluat. Uniformizăm cât mai bine. Eu am presărat și niște nucă măcinată deasupra că îmi tot trăgea cu ochiul din bolul pentru rulourile soțului.
Răsucim cu grijă și cât mai strâns foaia. Tăiem cu un cuțit ascuțit felii de un deget grosime. Le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptor pentru 20 de minute, la 180°C.
Etapa 3
Cât timp rulourile se coc, facem glazura. Într-un bol, amestecăm crema de brânză cu untul moale și îndulcitorul. Vom obține o pastă fină. Rulourile sunt gata când sunt rumenite frumos deasupra.
Scoatem tava din cuptor și cu ajutorul unei pensule, le glazurăm. Pasta fină se va topi și va fi absorbită de aluat. Când se va răci, va forma o crustă albă, dar nelipicioasă.
Cinnamon rolls fără zahăr pentru a ține la departe ispitele de patiserie
Nu pot să vă descriu cât sunt de aromate, pufoase, gustoase. Unde mai pui că sunt și sănătoase, fără zahăr și fără făină albă. Având la îndemână astfel de preparate, nu te mai tentează nimic neconform. Dintr-o porție, ies cam 30 de bucăți, depinde cât de groase le tăiați.
Eu le-am consumat dimineața, la micul dejun. Uneori însoțite de iaurt slab cu miere de salcâm Apidava. Dar ar merge foarte bine și lângă un ceai sau o cafea!
Arata delicios! O sa incerc si eu reteta ta dupa ce se termina postul.☺️
Sigur o să-ți placă!
Vai ce-mi plac, nu am mai mancat de multicel….cand merg la Afi mall ma rasfat cu ele.
Ale mele sunt mai bune!
Arata deliciosi. Am gasit in Mega ceva de genu facuti si mereu imi cumpar 2. Dar multumim de reteta, nu par foarte grei de facut 😃
Nu e greu de făcut!
arata tare bine,sa aveti mare pofta!
Mulțumim!
Arata de vis! De cand am renuntat la zahar foarte greu gasesc ceva pe gustul meu. Multumim pentru reteta, chiar imi e de mare ajutor 🙂
Vei găsi multe rețete aici!
Arata delicios ce ai facut tu acolo. Eu cam mananc zahar, ciocolata, creme din pacate, insa pentru copii sunt binevenite idei. 😊ms
Cu drag!
Sunt delicioase rău și mor de pofta!
Nu am mancat niciodata cu scortisoara, dar am incercat ceva asemnator cu nuca si miere.
Uuu… Ce bine arataaa!
Pacat ca eu nu prea agreez scortisoara, dar cu siguranta sunt delicioase dupa cum le vad! 😀
Doamne ce bine arata si ce pofta mi-ai facut! Tu vrei sa ne bagi in pacate cu bunatatile astea!
aaa, pai tu trisezi. De ce nu ai zis pana acum ca ai robot din ala de framantat? Pai mie asta mi-e cel mai greu, cu framantatul. De-aia iti ies tie super aluaturi. Rulourile astea banuiesc ca merg si fara glazura, nu?
Nu am incercat inca nici un produs dulce fara zahar dar arata atat de bine incat ma tenteaza.
Eu cam consum zahar dar as incerca reteta asta, cred ca e delicioasa si se face si repede.
Pe mine mi-ai zis ca sunt fara zahar si fara faina m-ai convins! :))
Ce bine arata si cat de usor sunt de facut! Eu nu’s prea priceputa la gatit dar as incerca sa le fac sa vad daca imi ies, mai ales ca sunt fara zahar 😉
arata absolut delicios 🙂
Arată minunat!
Mulțumesc pentru retetă!
Si eu folosesc mierea în loc de zahar,mai ales la prăjituri!
Arata absolut delicios. E de incercat reteta.
Par asa de usor de facut. …. imi doresc sa incerc si eu reteta ta
Chiar e ușor și rezultatul e delicios.
Hmmmm, ce bine arata. O sa incerc si ru reteta ta😊
Nu vei regreta.
Arata foarte bine, desi nu le-am incercat pana acum cred ca o sa incerc reteta curand.
N-am facut asa ceva dar ma concentrez deocamdata pe ce-i mai greu- gasirea premixului in magazin. Restul cred ca o sa fie floare la ureche.:))
Si fara zahar si cu scortisoara! Wow, m-am topit la propriu si clar trebuie sa incerc rapid reteta ta.
As vrea sa spun ceva de bine, insa ma limitez in a lauda preparatul tau, sunt la dieta. O sa sufar in tacere. :))
Nu am incercat aceasta rețetă.
Arata foarte apetisante prajiturelele! Cred ca sunt yami!
O reteta excelenta, multumesc pentru postare.