Chifteluțe cu legume și ricotta – rețetă lacto-vegetariană

Chifteluțe cu legume și ricotta – rețetă rapidă – preparat delicios

Chifteluțe cu legume și ricotta este un preparat inspirat de o rețetă găsită pe site-ul Fatto in casa de Benedetta. Îmi plac tare mult rețetele ei. Sunt bine prezentate, explicate, cu ingrediente pe placul meu. Apreciez că folosește foarte mult, legumele și zarzavaturile. Le integrează în rețete simple. Preparatele sunt mereu delicioase, aspectuoase și sățioase.

Ador zucchini și am testat multe rețete cu el. Gustul lui fresh îmi place în orice preparat. Am decis să încerc aceste chifteluțe pentru că cuprinde legume, mai ales zucchini.

Chifteluțe cu legume și ricotta – ingrediente necesare:

  • 1 zucchini crud, proaspăt,
  • 1 ardei roșu,
  • 2 morcovi,
  • o mână de mazăre congelată sau proaspătă,
  • 50 grame parmezan ras,
  • 2 linguri de pesmet,
  • 250 grame ricotta,
  • sare, piper.

Mai avem nevoie de 2 ouă și pesmet.

Chifteluțe cu legume și ricotta – mod de preparare:

Etapa 1

Spălăm bine legumele. Eu am preferat să curăț și zucchini de coajă. Mi-ar fi plăcut gustul lui fresh în chifteluțe, dar am considerat că e mai sigur așa. Am tocat morcovul, ardeiul și zucchini mărunt.

Într-o tigaie mai mare, tip wok, punem ulei de măsline și adăugăm legumele. Punem puțină sare și lăsăm la foc mic,  să se coacă puțin. După 10-15 minute, punem legumele într-un vas și lăsăm să se răcească.

chifteluțe cu legume și ricotta

Etapa 2

Într-un bol încăpător, punem legumele, adăugăm ricotta. Amestecăm cu grijă. Adăugăm parmezanul, pesmetul și condimente după gust. Trebuie să obținem o pastă care nu se lipește de mâini. Formăm mici bile, cât mai rotunde. Nu le faceți prea mari. Mai bine mai mici, se coc mai bine și sunt mai atrăgătoare.

chifteluțe cu legume și ricotta

Etapa 3

Spălăm bine ouăle și le spargem într-o farfurie adâncă. Punem pesmet într-o farfurie mare. Într-o tavă de cuptor, punem hârtie de copt. Dăm chifteluțele prin pesmet, ou și iar pesmet. Le punem în tavă, la distanță mică între ele. Punem puțin ulei de măsline pe deasupra.

chifteluțe cu legume și ricotta

Etapa 4

Dăm tava la cuptor pentru 70 de minute, la 180°C, opțiunea căldură de sus și jos. Cuptorul se recomandă a fi preîncălzit. Eu am lăsat 50 de minute pe o parte. Apoi le-am întors și le-am mai dat la cuptor pentru 20 de minute.

Se servesc calde sau reci, cu diverse sosuri. Sunt delicioase, sățioase, aspectuoase. Un aperitiv care va fi apreciat sau o garnitură adorată și de cei mici! 

chifteluțe cu legume și ricotta

25 de comentarii la „Chifteluțe cu legume și ricotta – rețetă lacto-vegetariană”

  1. avand in vedere ca au legume si sunt facute in cuptor, sunt si destul de sanatoase, asa ca merita incercata reteta. Si e si destul de rapida si simpla.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.