Chec cu zucchini și ricotta – o nouă rețetă încercată
Zilele trecute, am făcut un chec cu zucchini și ricotta. Ador zucchini și acesta nu mai este un secret. Încerc să-l integrez în multe rețete. De fiecare dată, preparatul final est gustos. Are un gust fresh minunat. Zucchini în combinație cu ricotta? Un preparat cu gust fresh și extrem de sățios.
Încerc acele rețete care cuprind ingredientele noastre preferate. Legumele fac parte din alimentația noastră zilnică. Le consumăm fresh sau la grill, dar și integrate în preparate, sunt la fel de delicioase. Ca să fie mai aspecutos, eu l-am făcut în tavă rotundă. Italienii îi spun gogoasă cu zucchini și ricotta. Dar eu când spun gogoasă, mă gândesc la ceva dulce.
Ingrediente necesare chec cu zucchini și ricotta:
- 2 zucchini mari, mai subțiri,
- 200 grame pancetta sau speck,
- 4 ouă,
- 100 grame parmezan sau cașcaval cuburi mici,
- 100 ml ulei de floarea soarelui,
- 250 grame ricotta,
- praf de copt,
- 230 grame făină integrală,
- sare, piper, boia.
Mod de preparare chec cu zucchini și ricotta:
Etapa 1:
Spălăm bine zucchini. Îi curățăm de coajă și îi tăiem în cuburi mici. Se pot lăsa și cu coajă. Checul va fi mai colorat. Însă eu am preferat să o îndepărtez. Prea de departe veneau zucchini. Într-o tigaie mai mare, punem ulei de măsline. Când s-a încălzit, adăugăm cuburile de zucchini. Pune puțină sare și adăugăm pancetta tăiată cuburi mici. Pancetta e puțin mai grasă și afumată. Va da un gust aparte checului. Lăsăm la foc mic și amestecăm din când în când. După 10 minute, tragem tigaia de pe foc. Lăsăm să se răcească puțin.
Etapa 2:
Spălăm bine ouăle și le spargem într-un bol. Le mixăm bine cu sare, piper, boia dulce. Adăugăm treptat uleiul, ricotta, făina cu praful de copt. La final, adăugăm parmezanul sau cașcavalul. Amestecăm bine și adăugăm combinația de zucchini cu pancetta. Dacă zucchini a lăsat zeamă multă, nu o vom adăuga compoziției.
Etapa 3:
Tapetăm o tavă rotundă sau tavă de chec cu ulei și puțină făină. Turnăm compoziția și o nivelăm frumos. Dăm tava la cuptor pentru 50 de minute, la 180°C, opțiunea căldură de sus și jos. E bine ca întotdeauna cuptorul să fie preîncălzit. Lăsăm să se coacă. Preparatul este gata când s-a rumenit frumos deasupra.
Scoatem cu grijă checul din tavă și lăsăm să se răcească. Se poate servi cald sau rece. Ideal ca aperitiv, dar merge și garnitură sau gustare. Checul este foarte aromat, are un gust fresh și este sățios!
am observat ca esti fana zuchinni! sa stii ca ma tentezi. imi plac checurile aperitiv la nebunie si chiar as vrea sa incerc reteta ta!
Arata absolut delicios! O sa incerc si eu reteta ta! :*
Ador checurile. Zucchini, ca multe alte legume, a intrat in alimentatia noastra de cand il diversificam pe bebe. Imi place reteta ta si o voi incerca cu siguranta.
Arata tare bine. Eu nu obisnuiesc sa fac checuri aperitiv, dar poate ar avea succes si la noi. Trebuie sa incerc.
PS: Imi place tabloul!
Pregatesc si eu checuri aperitiv dar cu produsele prezentate de tine chiar nu am facut,multumesc de pont,voi pregati si eu si am sa revin cu reteta!
Arata foarte bine! Chiar ma tenteaza si pe mine, fiindca pare delicios si chiar este usor de facut 🙂
Foarte tentant checul tau. Trebuie sa incerc si eu reteta!
Nu am incercat niciodata aceasta combinatie, dar la cat de bine arata sunt convinsa ca e delicios checul.
hai ca tot am eu musafiri sambata, poate incerc sa pun de un aperitiv cu reteta ta, ca imi place mai mult decat precedenta pentru ca pun toata compozitia intr-o forma si scap.
Wow ce bine arata, mi s-a facut pofta instant, poate o sa incercam si noi.
Ce faina e reteta! Si eu fac astfel de checuri aperitiv cu tot felul de ingrediente, insa la dovlecel sau zucchini nu am pus niciodata, nici nu mi-a trecut prin minte. Merita incercat, categoric!
Mm arată super bine. Eu până acum am făcut doar varianta cu măsline, ardei roșu și ceva preparate. Chiar o să încerc și cu zucchini.
Yamiii, arată bine și apetisant!!!
Sincer nu am mâncat un chec de acest gen, dar tare mi-ai stârnit curiozitatea Și apetitul 🙂
Nu cred că am mâncat vreodată preparate culinare cu zucchini, chiar arată foarte bine, trebuie să încerc și eu această rețetă.
Eu fac deseori checuri aperitiv. Sunt foarte usor de facut si extrem de atragătoare și gustoase! Am să încerc, cu siguranță, și rețeta ta! Fotografiile arată foarte bine!!! Felicitări!
Ce bine arata, vreau sa il incerc si eu, in ultimul timp nu prea am mai gatit ceva deosebit.
Checurile aperitiv sunt si pentru mine alegeri inspirate in bucatarie. Am notat reteta ta pentru ca o astfel de combinatie n-am facut pana acum!
Zucchini nu este leguma mea favorita. Imi este oarecum indiferenta. In schimb, imi plac checurile aperitiv si recent am facut si eu unul, dar ai mei nu l-au apreciat si l-am terminat singura. Cred ca nu am facut combinatiile pe gustul lor. Mai incerc! Nu ma las
Arata delicios. Nu am mai facut de foarte mult timp un chec sarat. Chiar mi-ai facut pofta.
Buna ideea! O sa o incerc si eu, mai ales ca sunt in pana de idei de pachetel la munca!
Este excelenta reteta, mi-a iesit absolut delicios :X
O reteta de nota 10 😉
Pare o rețetă gustoasă! Poftă bună!
Am incercat reteta, mi-a iesit foarte bun checul 😀
Ma bucur mult!
Imi place zucchini, are gust bun. Imi place reteta ta, am sa o incerc cu siguranta!
Arată bine și pare ușor de făcut. Voi salva rețeta aceasta de chec cu zucchini și ricotta.