Ce mai gătim în weekend (la cabană) ?

baisoara

În acest weekend, am reușit să răspundem invitației unor prieteni dragi la cabană. Pentru 3 zile ne-am deconectat de la toate problemele, ne-am rupt de oraș și am fugit în Băișoara.

Chiar dacă au rămas multe nerezolvate pe acasă, această evadare ne-a ajutat să ne relaxăm!

În aceste 3 zile, am învăț câteva rețete noi și am inventat noi fetele o rețetă de desert! Pe lângă clasicele grătare de pui, porc, pulpe, cârnăciori, am ales și câteva preparate pe bază de legume, ciuperci umplute cu brânză burduf și cozi de ceapă sau pătrunjel verde, dovlecei și vinete la grătar. Iar la desert, un cheesecake Băișoara sau MotoCheesecake!

Ciuperci umplute cu brânză burduf și cozi de ceapă verde sau pătrunjel verde: avem nevoie de ciuperci, brânză burduf, cozi de ceapă verde, pătrunjel verde, condimente. Am curățat bine ciupercile și le-am condimentat cu puțină sare și piper. Am pus ciupercile pe grătar cu pălăria în jos. Între timp, am amestecat bine brânza burduf cu cozile de ceapă. Am întors ciupercile și am umplut pălărioara cu crema de brânză. Arată minunat și sunt foarte gustoase!

ciuperci 1

ciuperci la gratar

ciuperci gata

Cheesecake Băișoara – am avut câteva pișcoturi, 250 grame biscuiți cu unt, 100 grame unt, 4 albușuri, 500 grame căpșuni, 500 grame zahăr, 250 grame mascarpone, 200 ml frișcă lichidă, Baileys.
Am spălat bine căpșunii și i-am zdrobit cu furculița, iar apoi am pus o cană de zahăr și 4 albușuri și am mixat pentru 20-30 de minute, până am obținut  o spumă tare. Separat am mixat frișca lichidă cu puțin zahăr și în alt castron crema de mascarpone cu un plic de zahăr vanilat. Am amestecat crema de mascarpone cu frisca și apoi am turnat spuma de căpșuni. Într-un ibric mic, am topit câteva linguri de zahăr, apoi am pus puțină apă și la final Baileys, după gust. Am zdrobit biscuiții direct în ambalaj, ne scutește de mizerie, i-am turnat într-un bol și am pus peste ei unt topit. Am însiropat pișcoturile și le-am pus într-o tavă, pentru că nu am avut suficiente pișcoturile, un rând a fost realizat din blat de biscuiți. Am turnat peste pișcoturi crema și am dat la frigider pentru câteva ore. Nu destule, pentru că toată lumea a fost curioasă să guste!

spuma capsuni

Nu am mai reușit să pozez decât spuma de căpșuni, atât de repede s-a mâncat tot! Dar după cuvintele de laudă, noi fetele am concluzionat că a fost un desert delicios!

Așa cum se spune, tot ce e frumos durează prea puțin, așa că ne-am încărcat pozitiv cu priveliștea de vis, cu liniștea și cântecele păsărilor, am râs și ne-am distrat cât să ne ajungă până data viitoare!

Voi ce ați gătit în weekend? Cum v-ați relaxat?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.