Ce mai gătim în weekend?

purple and green dinner setting 2

E aproape weekend și meniul pe care vi-l recomand este unul delicios. Mie îmi plac foarte mult supele-cremă, iar mai nou și soțul meu le adoră. Așa că am ales pentru meniul din acest weekend o supă cremă de ciuperci, ruladă din piept de pui cu caise confiate și garnitură de orez cu stafide și la desert, ce ziceți de turtă dulce?

Supă cremă de ciuperci – Rețeta am luat-o de la Adi Hădean și este cea mai bună rețetă de supă-cremă! Avem nevoie de o țelină, o gulie, o rădăcină de pătrunjel, unu, doi cartofi, o ceapă albă, mică și 500 de grame de ciuperci champignon, cimbru, sare, 300 ml smântână dulce. Curățăm ciupercile de coajă și de picioruș, separat curățăm legumele și le tăiem cuburi și le punem la fiert în 2,5 l de apă cu puțină sare. Când legumele sunt pe jumătate fierte, adăugăm și ciupercile. Le lăsăm să fiarba încă 10-15 minute, când toate sunt fierte, mixăm supa cu un blender. Adăugăm smântâna lichidă, pentru musafiri puteți pune și separat smântână poate sunt persoane  care vor dori să mai adauge. Am ales să servesc supa cu pâine neagră prăjită, dată cu puțin usturoi și presărat deasupra pătrunjel verde.

Picture 128

Picture 129

Ruladă din piept de pui cu caise confiate și garnitură de orez cu stafide – acesta este preparatul cu care am luat nota 10 la examenul de bucătar. Avem nevoie de un piept de pui, ardei iute roșu, 100 grame cașcaval, stafide, caise confiate, prune confiate, 200 grame orez, făină, pesmet, rom. Stafidele se spală cu apă călduță, și apoi se pun într-un bol cu apă călduță și rom. Carnea se spală și se feliază pentru ruladă, se condimentează cu sare, piper, nucșoară, boia. Se rade puțin cașcaval, se așeză caisele și prunele, la mijloc se pune o fâșie de ardei roșu iute subțire tăiată pe lung, se rade iar cașcaval și se rulează. Apoi se dă prin făină, prin ou bătut bine cu puțină sare și piper și apoi prin pesmet. Se prăjește la foc mediu până devine auriu, maxim 10-15 minute. Orezul se spală, se călește în puțin ulei până se albește puțin, se adaugă sare și piper. Se completează cu apă, la 200 grame orez cam 600 ml apă. Când orezul e pe jumătate fiert, se adaugă stafidele. Servim rulada de pui tăiată  felii și alături orezul cu stafide.

rulada

Turtă dulce – un desert care ne duce cu gândul la copilărie! Avem nevoie de 700 grame zahăr, 500 ml apă, 1 kg făină, 4 ouă, bicarbonat de amoniu, scorțișoară, nucșoară. Într-un vas punem la topit 250 grame zahăr, adăugăm 500 ml apă și mai adăugăm 250 grame zahăr. Separat, amestecăm 4 gălbenușuri cu bicarbonat de amoniu, și scorțișoara și făina. Compozația aceasta o turnăm peste zahăr și amestecăm bine până obținem un aluat mai tare. Se întinde pe blat  o foaie medie ca și grosime, și tăiem cu forme. În tava de copt, punem hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 15 minute, la 120°. Când am terminat de copt, batem albușurile pe aburi și când s-au întărit adăugăm 200 grame zahăr pudră. Când spuma este tare, o turnăm peste turta dulce și amestecăm cu grijă pentru ca fiecare turtă să fie ”învelită” în spumă.

Poftă bună!  Să aveți un weekend minunat! 

14 comentarii la „Ce mai gătim în weekend?”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.