Ce mai gătim în weekend?

SpringDinnerTable

În acest weekend, mi-am dorit să încerc reţete noi, nu îmi place să gătesc acelaşi fel de mâncare de prea multe ori, sau să gătesc mâncare banală. Am ales pentru acest weekend să prepar o supă cremă de cartofi, Gordon Bleu şi la desert, pentru că soţul meu insista de ceva timp, cheesecake cu afine!

Supa cremă de cartofi: avem de un kg de cartofi, 200 ml smântână dulce, 500 ml lapte, sare, 6 felii de pâine, 100 grame kaiser, parmezan. Curăţăm cartofii şi îi tăiem cubuleţe, îi punem într-o oală cu apă şi puţină sare, şi îi lăsăm să fiarbă. Când s-au fiert cartofii, îi strecurăm, şi îi mixăm bine cu blenderul până obţinem o pastă fină. Adăugăm treptat smântâna dulce şi laptele. Dacă doriţi o supă mai lichidă, puteţi adăuga lapte sau zeama în care au fiert cartofii. Separat prăjim felii subţiri de kaiser. Pentru crutoane avem nevoie de 6 felii de pâine, le tăiem coaja, şi le porţionăm în cubuleţe. Dăm drumul la cuptor, punem bucăţelele de pâine într-o tavă pe hârtie de copt, şi dăm la cuptor pentru 20 minute, la 100°. Punem supa în farfurie, în mijloc punem câteva bucăţi de kaiser, pătrunjel verde, şi presărăm parmezan. Se serveşte cu crutoane de pâine! Un deliciu!

supa

Gordon Bleu : avem nevoie de 1 kg piept de pui, 6 felii de caşcaval, 6 felii de şuncă, 2 ouă, sare, piper, făină, pesmet. Spălăm bine carnea şi o feliem cu grijă, astfel încât să obţinem bucăţi  suficiente de mari să poate fi rulate. Batem bine carnea, o condimentăm, punem la mijloc câteva făşii de şuncă şi caşcaval şi apoi rulăm cu grijă pentru a obţine o ruladă. Cu ajutorul scobitorilor, putem fixa mai bine rulada. Apoi le dăm prin făină, ou şi pesmet şi le prăjim fie în friteuză, fie în tigaie, pentru 10 minute. Se poate servi cu garnitură de cartofi sau legume.

inainte

pesmet

dupa

feliat

Cheesecake cu afine: avem nevoie de 220 grame de biscuiţi digestivi, 100 grame unt, 500 grame mascarpone, 100 grame zahăr, 2 ouă, esenţă de vanilie, 2 plicuri de zahăr vanilat, 200 grame dulceaţă de afine sau afine congelate, 2 plicuri de tort gelee. Tocăm mărunt biscuiţii, topim untul şi turnăm peste biscuiţi. Tapetăm cu hârtie de copt o formă rotundă cu inel detaşabil, de 15 cm diametru. Punem în tavă compoziţia din biscuiţi şi cu ajutorul unui pahar sau cu degetele tapetăm frumos fundul tăvii. Dăm tava la cuptor pentru 10 minute, la 150°. Separat mixăm bine crema de mascarpone împreună cu zahărul, zahărul vanilat, esenţa de vanilie. Când zahărul s-a topit, adăugăm pe rând cele două ouă şi mixăm bine. Turnăm crema obţinută peste blatul de biscuiţi şi dăm la cuptor pentru 40-50 de minute la 130°. Oprim focul şi lăsăm prăjitura în cuptor pentru 15-20 de minute. Între timp, amestecăm conţinutul celor două plicuri de tort gelee cu 3 linguri de zahăr şi puţină apă şi fierbem pentru un minut. Turnăm gelatina peste afine sau peste gem şi omogenizăm bine. Compoziţia obţinută o turnăm peste crema de brânză când s-a răcit puţin. Dăm tava la frigider pentru cel puţin 12-14 ore.
O servim dimineaţa cu drag soţului!

blat

crema

 

sectiune

felie

Am primit doar cuvinte de laudă pentru toate preparatele! Vă recomand să le încercaţi şi aştept să îmi spuneţi voi ce aţi gătit în acest weekend!

6 comentarii la „Ce mai gătim în weekend?”

  1. Vorbeam zilele trecute cu iubitul meu despre copiii noştri viitori etc. Şi i-am zis că oare cum l-o fi făcut pe el mamă-sa atâta de drăguţ, că trebuie să-i cer reţeta! La care el, ghici ce-mi răspunde: că mai bine să-i cer reţeta de tocăniţă :))))

    p.s. cheescake e desertul lui preferat, aş putea să mă dau de trei ori peste cap şi să execut

    Răspunde
  2. La mine e invers, o sună pe mama lui şi îi spune ce am gătit şi îi dă temă de casă! Mereu îi spune că eu gătesc mai bine decât ea!
    Cheesecake-ul e un desert delicios, merge destul de repede şi îl poţi face în combinaţii diferite!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.