Ce carte citești în vacanță?

Vacanța înseamnă relaxare, relaxare înseamnă citit

O carte nu trebuie să ne lipsească în vacanță. Vacanța este pentru relaxare. Și cum ne putem relaxa cel mai bine? Citind! Din păcate, avem tot mai puțin timp liber pentru noi. Acest timp scurt trebuie împărțit bine. Familia, prietenii, pasiunile, toată cer timp. Cel mai puțin timp ne rămâne pentru citit. Cartea de pe noptieră ne așteaptă cuminte. Ea ascunde o poveste minunată ce așteaptă să fie descoperită. Poate în vacanță.

carte

Bagajul de vacanță trebuie să conțină câteva cărți. Cu câteva zile înainte de plecare, caut titluri interesante. Am găsit aici o mulțime de titluri interesante. Aleg în funcție de review-uri. Uneori aleg după autor sau chiar după copertă. Nu am dat greș niciodată.

Ce fel de carte alegi pentru vacanță?

Eu nu plec niciodată în vacanță fără 2 cărți. Niciun road trip fără cărți. Din păcate, drumurile sunt în lucru. Accidente se mai întâmplă. A rămâne blocat în trafic, fără semnal, poate fi frustrant. Așa că lectura ne scoate din impas. Într-o vacanță, am prins un accident pe autostradă și am stat blocați 4 ore. Am reușit să citesc o carte întreagă. Am alături și agenda. Îmi notez în ea idei de articole, dar și articole întregi.

carte

Alege pentru vacanță lecturi ușoare

Am învățat să iubesc toate cărțile. Citesc din toate domeniile pentru diversitate și cultură generală. Dar pentru vacanță aleg lecturi ușoare. Povești frumoase și relaxante. E momentul în care cartea trebuie să ajute la relaxare. În vacanță, renunț la lecturi despre viața arabă, despre întâmplările de la Auschwitz. Optez pentru aventuri, dragoste, chiar și basme pentru copii.

De ce e bine să citim în vacantă?

E bine să citim tot timpul. Dar cel mai mult timp liber îl avem în vacanță. În plus, atunci suntem liniștiți și ne putem concentra la citit. Liniștea din vacanță ne îndeamnă la citit. Seara, înainte de culcare, putem citi câteva pagini.

Vă rog să aveți grijă de cărți. Să le îngrijiți și să le protejați. Eu am mare grijă de cărțile mele. Îmi place să arate ca noi tot timpul.

carte

 • folosesc mereu semn de carte. Nu îi înțeleg pe cei care îndoaie paginile.
 • nu folosesc cartea pe post de suport pentru pahar. Nu pun niciodată nimic pe ele. Au locul lor special pe noptieră.
 • îmi șterg mâinile înainte de a pune mâna pe carte. Vara, la plajă, mâinile sunt unse. Fie de la crema de plajă, fie de la transpirație. Îmi curăț bine mâinile înainte de a mă apuca de citit.
 • le păstrez în bibliotecă cu grijă. Șterg praful cât de des pot. Astfel evit să se formeze mucegai și să se păteze paginile. În bibliotecă, încerc să le țin drept pentru a nu se îndoi.

Voi ce activități aveți în vacanță? Vă place să citiți? Care este ultima carte citită în vacanță?

Foto

13 thoughts on “Ce carte citești în vacanță?”

 1. Ooo, da! Eu citesc zilnic! Nu doar in vacanta. Am renuntat sa pierd timpul uitandu-ma la televizor sau stand pe Facebook fara rost. Prefer sa citesc cateva pagini pe zi. Ultima carte citita? ”Blestemul castigatorului” pe care ti-o recomand daca iti plac distopiile 🙂
  Saptamana asta sper sa ii fac recenzia pe blog.

  Reply
 2. Eu nu am mai citit de mult. Rusine mie! Nu am timp mai deloc liber, putinul timp pe care il am il petrec pe blog. Dar am citit atatea recenzii ca trebuie sa ma apuc de treaba, chiar mi-as dori sa pot savura linistita o carte.

  Reply
 3. Da, imi place sa citesc in vacanta. Cartea pe care am avut-o cu mine a fost Un Barbat pe nume Ove, dar nu am apucat sa citesc foarte mult pentru ca pitica nu prea m-a lasat…

  Reply
 4. Eu citesc zilnic, dar pentru vacanță prefer kindle pentru că îmi descarc multe cărți (de obicei, am circa 100 de cărți pe el, dar se pot descărca mult mai multe) și aleg ce vreau să citesc în funcție de starea de spirit din acel moment.

  Reply
 5. Eu as alege vacanta la munte, niciodata la mare si as prefera sa ies si sa ma plimb cat mai mult, deci nu stiu in ce masura as avea timp sa citesc. Probabil ca mi-as lua ceva usor, de aventuri, pentru citit o jumtate de ora seara.

  Reply
 6. Fetita mea nu prea ma lasa sa fac ce mi-as dori. Am fost plecata acum o saptamana si chiar daca n-am avut semnal, a stat calare pe mine si a trebuit sa fac diverse activitati cu ea. In masina este cam aceeqasi poveste. Abia astept sa se culce sa ma relaxez putin.
  Tocmai ce am fost pe drum de la 8 dimineata si am ajuns la 7 seara acasa. Cheauna de cap ….

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.