Cât contează părerea soțului?

5f56b114a1c5f56d672c981e2a560443

Eu nu prea gust glumele făcute la adresa soților, soțiilor și/sau a căsniciei. De ce faci un anumit pas? Doar ca mai apoi să poți să faci glume pe această temă? Poate sunt eu altfel (cu siguranță, sunt altfel), dar nu înțeleg de ce oamenii se căsătoresc și apoi fac mișto de acest pas?

Se presupune că atunci când te căsătorești o faci cu persoana dragă, iubită, în care ai încredere maximă. Mă îngrozesc atunci când aud că nu țin cont de părerea soției sau a soțului, că nu discută despre anumite schimbări, că nu țin cont de ceea ce își dorește celălalt.

Nouă femeilor ne place să facem mereu schimbări, mai mici sau mai mari și de fiecare dată așteptăm laude. Atunci când nu le primim, ne supărăm și nu mai stăm nici măcar un moment să analizăm ceea ce ni se spune. Dacă e vorba de prietena noastră, ne supărăm și cu siguranță, la proxima ocazie, vom încerca să i-o plătim cu aceeași monedă și ne gândim că ne critică doar pentru că e invidioasă pe noi. Dar când e vorba de părerea soțului, treburile stau cu totul altfel. Eu cred că înainte de a face schimbări asupra fizicului e bine să cerem și să ascultăm cu atenție părerea soțului. Niciodată soțul nu ne va da un sfat care să ne dezavantajeze, indiferent că e vorba de culoare sau lungimea părului, de câteva kilograme în plus sau în minus, de rochia sau fusta pe care vrem să o cumpărăm, dar, pur și simplu, nu ne prinde.

Părerea soțului pentru mine este extrem de importantă și apreciez de fiecare dată ceea ce îmi spune, iar reciproca e valabilă. Chiar dacă de câteva ori am vrut să-mi schimb culoarea părului, mereu am discutat cu el acest aspect. Dacă știu că adoră părul meu lung, niciodată nu mă voi tunde scurt fără să mă consult cu el. Mi se pare a fi lipsă de respect și ambiție prostească a nu ține cont de părerea partenerului.

Dragostea față de soț implică și respect și încredere, și chiar dacă multe veți spune ”Soțului nu îi pasă de aceste aspecte”, ați fi surprise. Încercați să-i întrebați înainte de a face o schimbare, sau atunci când vreți să cumpărați ceva, nu evitați să le solicitați părerea. Eu cred că le-ar plăcea să vadă că aveți încredere în gusturile lor și că le apreciați părerea.

Pentru mine, părerea soțului este foarte importantă și ținem mereu cont de părerea și dorințele celuilalt, așa e normal sau nu? Voi ce ziceți?

Foto

3 thoughts on “Cât contează părerea soțului?”

  1. Daca tii prea mult cont de parerile sotului, te transformi in sot. Cum sa-i faci o surpriza si sa apari la el tunsa zero daca il intrebi la fiecare pas daca e bine ce faci?

    Reply
  2. Uneori al meu imi spune sa nu il mai intreb si sa actionez si dupa capul meu, iar eu i-am explicat ca parerile nu sunt cerute doar pentru ca nu stiu ce sa fac, ci si pentru ca m-ar ajuta sa aleg mai bine. Atunci cand te consulti cu partenerul consider ca asa este si un mod de a-l cunoaste mai bine, cum reactioneaza in anumite situatii, legatura este si mai stransa. 🙂

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.