Piesa de teatru Căsătoria – 20 februarie – Cluj-Napoca

Piesa de teatru Căsătoria - 20 februarie - Cluj-NapocaPiesa “Căsătoria” este scrisă de Gogol în anul 1833, dar ea mai suferă anumite transformări și în anul 1835 ea este prezentată publicului la Moscova. Ea este pusă în scenă de Yuriy Kordonskiy, regizor rus care vrea să evidențieze neliniștea sufletească când trebuie să iei o astfel de decizie în viață. Fiecare motiv pro sau contra este întors pe toate laturile astfel încât decizia finala să fie cea mai bună.

Acțiunea se petrece în Sank Petersburg, unde o fată bătrână și cu ceva zestre dorește să se marite cu un domn bine văzut în societate, un nobil , un om cu caracter. Ea își trimite pețitorii pe la toți care dintr-un motiv sau altul sunt încă celibatari.

Într-un final îi sunt prezentați 5 bărbați, fiecare cu un trecut ,fiecare cu temerile sale. Acum când sunt atâția pretendenți la mâna domnișoarei Agafia, lucrurile par să se complice, o hotărâre este tare greu de luat. Ar lua de la fiecare câte ceva, de la unul gura, de la altul urechiile, de la altul nasul, de la altul statura astfel încât să construiască bărbatul perfect pentru ea.

Un prieten bun de al lui Podkolesin, este Kocikariov un funcționar care este căsătorit tot cu ajutorul unei pețitoare, dar mariajul nu s-a dovedit a fi ceva foarte plăcut. Luptând pentru prietenul său, șeful de departament Podkolesin , acesta bagă tot felul de intrigi între Agafia și ceilalți 4 domni care doresc mâna acesteia. Printr-un concurs de împrejurări Podkolesin rămâne singurul pretendent la acest mariaj, însă înainte de decizia finală acesta fuge pe gem.

Cu o distribuție de invidiat:ANDREEA BIBIRI (fata de măritat Agafia Tihonovna), IRINA PETRESCU (mătușa Arina Panteleimonovna), MARIANA MIHUT ( pețitoare Fiokla Ivanovna), CORNEL SCRIPCARU (funcționar,expeditor Podkolesin ), RĂZVAN VASILESCU (prietenul lui Kocikariov ), DORU ANA (șef de departament Ivan Pavlovici Omleta), IONEL MIHĂILESCU ( ofițer de infanterie în rezervă Anucikin ), VICTOR REBENGIUC (marinar Jevakin ), MARIUS CHIVU ( furier Panteleiev) , ANA IOANA MACARIA (fata în casa Duniaska), SERBAN PAVLU (servitorul lui Podkolesin , Stepan ), spectacolul care are o durata de 3 ore te ține captiv în scaun oferindu-tț momente de comedie de înaltă clasă.

Biletele sunt disponibile la Agenţia Teatrală (orar 11 – 17) şi la Casa de Cultură a Studenţilor (orar 10-19).

Preţul unui bilet variază în funcţie de categorie:

Categoria I: 100 lei.

Categoria II: 80 lei.

Categoria III: 60 lei.

Spectacolul va avea loc la Teatrul Naţional din Cluj – Napoca, luni, 20 februarie, ora 19!

Vizionare plăcută!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.