Cât suntem dispuși să plătim pentru calitate?

Calitatea costă!

Toată lumea vrea produse și servicii de calitate. Însă puțini sunt cei dispuși să plătească pentru calitate. De multe ori, oamenii cumpără produse ieftine și au mari așteptări. Sunt dezamăgiți atunci când se strică rapid. Majoritatea preferă să cumpere produse ieftine și mai des decât produse de calitate, dar mai rar.

calitatea costă

”Cumpărăm produse ieftine, sigur nici cele scumpe nu sunt mai bune!” 

Cred că această afirmație mi se pare cea mai stupidă. Cei care fac această afirmație, nici măcar nu au testat un produs scump. De cele mai multe prețul ridicat confirmă calitatea unui produs. Am testat pe pielea mea produse ieftine și produse scumpe. Foarte rar cele ieftine m-au surprins plăcut. Foarte rar cele scumpe m-au dezamăgit.

calitatea costa

Este calitatea reflectată în preț?

  • Niciodată o înghețată ieftină nu va fi la fel de gustoasă și cremoasa ca una scumpă.
  • Niciodată un mixer de 200 lei nu va face treaba unuia de 2000 lei.
  • Niciodată un pantof de 100 lei nu va fi la fel de comod ca unul de 400 lei.

Pentru un produs de calitate se investesc materiale de calitate

Un preparat culinar bun va fi gustos dacă se vor folosi ingrediente de calitate. Da, produsele de calitate costă, dar își merită banii, zic eu. De puține ori am cumpărat un produs ieftin de care să fiu mulțumită. Eu am renunțat la ideea de a cumpăra produse pentru o perioadă de timp. Nu am gândit niciodată că voi cumpăra ceva mai bun altădată. Am considerat că ar fi bani risipiți. Eu am preferat să mă informez, să cumpăr produse de calitate.

Prefer să investesc o dată pentru totdeauna

Am mers pe acest principiu când am făcut și am amenajat casa. Produse de calitate pentru confortul și liniștea noastră. Dacă nu am avut suficienți bani, am preferat să mai așteptăm. Nu am cumpărat niciodată lucruri pentru o perioadă scurtă.

Merg pe acest principiu când cumpăr haine și cosmetice. Am avut de prea multe ori probleme cu lucruri ieftine. Perioada în care cumpărăm fiecare poșetă a apus. De ce? Pentru că îmi plăcea mult când era nouă. Cu timpul, se deteriora și arăta de parcă o aveam de 10 ani. M-am sătura să arunc genți în fiecare an. Așa că investesc în genți  de piele, de calitate și nu mai am această perioadă. Credeți-mă valoarea poșetelor aruncate este mai mare decât a poșetelor cumpărate ulterior.

În pantofi investesc după ce m-am sătura să fiu nevoită să schimbi pantofi la nunți pentru că mă jenau. Uram să car cu mine în vacanțe 4 perechi de pantofi. Am pantofi de mai bine de 2 ani, purtați des care îngrijiți, arată impecabil și sunt la fel de comozi. Niciodată, dar absolut niciodată un pantof ieftin nu va fi comod ca și unul de calitate.

Calitatea se vede!

Calitatea unui produs se vede cu ochiul liber. Sunt acele obiecte/produse care după o perioadă de folosință, nu prezintă urme de uzură. Nu se decolorează de la soare sau de la spălat. Pot fi folosite zi de zi și arată mereu ca noi. Marile branduri de haine pun accentul pe calitate care se reflectă în preț, dar și în satisfacția clienților!

Voi puneți preț pe calitate? Cât de importantă este pentru voi calitatea unui produs?

Poza Poza

19 comentarii la „Cât suntem dispuși să plătim pentru calitate?”

    • @Roxana – asa este, dar oamenii doresc mult și ieftin si bun, și dacă încerc să le explic că nu se poate și că pot opta pentru o variantă mai scumpă, dar de calitate, îmi spun că am ”figuri”.

      Răspunde
  1. Da, știu. Și eu m-am tot lovit de această mentalitate. Și normal, am fițe, era de așteptat. Am ajuns să le răspund cu “ok, deal with it” și nici nu mă mai chinui să explic pentru că am ajuns la concluzia că nu am cui, iar nervii mei sunt mai importanți :))

    Răspunde
  2. As vrea sa te contrazic si nu pot. Nu prea exista ieftin si bun. Rar. Foarte rar. E vorba aia pe care o avea bunica ”suntem prea săraci ca sa cumparam lucruri ieftine”. Se aplica perfect. Nici eu nu sunt adepta hainelor de firma la care sa platesc eticheta cat nu face, dar caut calitatea. In loc sa dau 100 de lei pe adidasi din imitatie, care se rup intr-o luna (in cel mai bun caz), mai pun 100 si iau din piele daca urmaresc ofertele.

    Răspunde
  3. Calitatea este foarte importantă pentru mine, prefer sa strâng bănuți mai mulți și sa cumpăr produsele preferate, nu varianta lor ieftină .

    Răspunde
  4. sa stii ca mai sunt si produse ieftine ok, si produse scumpe care nu-si merita banii si e mai ult firma de ele. am dat peste cazuri si cazuri. dar in general, daca am nevoie de ceva, caut ceva macar mediu

    Răspunde
  5. Depinde mult de produs. De exemplu eu am avut pantofi ieftin, super comozi si invers, pantofi pe care am dat 300 de lei si in care nu pot sta mai mult de o ora. PRetul ridicat nu reflecta calitatea produsului, in anumite situatii. Platesti marca sau locatia magazinului, sau sunt facuturi. Aceeasi poveste si la electrocasnice, am luat un aspirator la 200 de lei din piata care aspira asa de bine si tragea tot parul de animale, m-a tinut vreo 10 ani de zile, iar apoi am luat un philips la 1000 de lei care s-a stricat dupa 2 ani, fix la o luna dupa ce a iesit din garantie. Asa ca e cu dus si intors povestea asta. Nu am siguranta ca daca cumpar ceva mai scump e si automnat mai calitativ.

    Răspunde
  6. Toti vrem calitate in orice ne inconjoara, cred ca numai nevoia ne face sa optam cateodata pentru altfel de lucruri. Poate la mijloc se poate gasi si un pic de vanitate de exemplu cand optam de exemplu pentru haine de la Zara, dar plecand in Spania am invatat ca lucrurile pot fi privite si altfel. Ceea ce la noi se poate traduce ca un brand care se vrea sa faca impresie, acolo este cea mai jalnica alegere, asa ca si calitatea se raporteaza in functie de termenii de comparatie pe care ii ai.

    Răspunde
  7. De acord cu tine! Si nu numai la produse, ci si la servicii.

    Cu toate acestea, de exemplu la genti, in continuare aleg variante mai ieftine, nu din piele, dar asta pentru ca imi place sa le schimb dupa un timp. Am si cateva genti din piele, de obicei primite cadou, care insa mi se pare ca s-au demodat dupa atatia ani de cand le am.

    Răspunde
    • Legat de servicii, eu m-am lamurit când am făcut casa. Da, cine lucrează scump, costă, dar își merită banii.
      Eu la gențile de piele am optat pentru modele destul de casual si mari, dar și în culori potrivite pentru toate anotimpurile.

      Răspunde
  8. Sa stii ca aproape de fiecare data cand m-am zgarcit, am ajuns sa platesc mult mai mult :)))) Deci, da, tin la calitate! Foarte rar ma intalnesc cu combinatia ieftin si bun.
    P.S. La genti sau pantofi cumpar si din inlocuitor, dar este vorba de cel de calitate si prin urmare cu pret similar cu pielea 😀

    Răspunde
    • La genți, am două branduri preferate. Unul m-a dezamăgit foarte tare și încă mă cert cu ei, dar ei tot nu înțeleg ce vreau de la ei, deși au corectat tot ce le-am sugerat eu.
      La pantofi, am două branduri care îmi sunt super comode. Rar cumpăr de alt brand. Scumpi, de piele, dar super comozi. Cu pantofii casual am făcut și 21 de km pe jos în concediu și nu mă dureau picioarele și nu am făcut bătături. Pantofii eleganți îi pot purta la nunți fără stres.

      Răspunde
  9. Eu ales calitate si pret bun sau pret care sa se incadreze in buget. Este drept ca am avut experiente surprinzatoare in cazul produselor ieftine cu rezultate spectaculoare, dar si produse scumpe care nu-si meritau banii. Conteaza sa alegi intelept si sa nu actionezi la impuls

    Răspunde
  10. Nu stiu ce sa zic, eu mai cumpar alimente din Lidl si sunt multumita. Referitor la haine, incaltaminte am o parere proasta despre produsele din Romania. Chiar daca sa zicem ca hainutele ar fi 100% bumbac se deterioreaza mult mai repede, se scamoseaza mai repede. Iar hainutele mai ieftine, din magazine de duzina, sunt o bataie de joc pur si simplu.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.