Brownie de post cu glazură – desert cu produse Sanovita
Sanovita mi-a pus la dispoziție multe ingrediente. În perioada de post, am avut posibilitatea de a le testa. Am optat să fac o Brownie de post cu glazură de ciocolată. Trebuie să recunosc că am fost surprinsă de rezultat. Știm că deserturile de post nu sunt cele mai aromate. Total greșit. Dacă folosim ingrediente bune, obținem un desert minunat.
Nu sunt mare fan dulce, dar în perioada de post mai e nevoie pentru energie. Cum în comerț nu prea găsim nimic gustos, am decis să fac eu. Așa am ajuns să fac această rețetă.
Ingrediente necesare Brownie de post cu glazură:
Pentru blat Brownie de post:
- o cană făină integrală,
- o cană de zahăr brut,
- puțină sare,
- un praf de copt,
- sucul de la o lămâie,
- 3 linguri de karob – pudră de roșcove,
- o cană apă minerală,
- o jumătate de cană de băutură vegetală din nucă de cocos,
- esență de vanilie.
Pentru glazură:
- 6 linguri apă,
- 6 linguri zahăr pudră,
- 3 linguri karob,
- 6 linguri ulei.
Pentru decor:
- fulgi de nucă de cocos sau nucă măcinată.
Mod de preparare Brownie de post cu glazură:
Etapa 1
Amestecăm separat ingredientele lichide și cele solide. Într-un bol, punem făina, zahărul, praful de copt, karob, sare. În alt bol, mixăm apa minerală, băutura de cocos, sucul de la lămâie. Turnăm lichidul peste ingredientele uscate și amestecăm bine. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Punem compoziția și dăm la cuptor pentru 45 de minute, 200°C, căldură de sus și jos.
Scoatem tava din cuptor după ce trece testul cu scobitoarea. În funcție de cuptor, va sta mai mult sau mai puțin. Ea va rămâne puțin moale la mijloc. E normal la Brownie.
Etapa 2
Scoatem prăjitura din tavă și lăsăm să se răcească pe un fund de lemn. În acest timp, facem glazura de ciocolată. Amestecăm zahărul cu karob și apa. Punem la foc mic și amestecăm până se topește zahărul și se îngroașă puțin. La sfârșit adăugăm uleiul și lăsăm să se răcească.
Etapa 3
Când glazura s-a răcit pe jumătate, o turnăm peste Brownie. O întindem frumos peste tot.
Presărăm deasupra fulgi de nucă de cocos sau nucă măcinată.
O tăiem cu grijă și servim rece!
De ce este un desert special Brownie de post cu
glazură de ciocolată și nucă de cocos?
- Karobul dă un gust deosebit desertului și glazurii. Este dulce, aromat, ciocolătos.
- Browie rămâne umedă la mijloc exact ca la Brownie clasică.
- Glazura este gustoasă, are consistența potrivită și se întărește exact cât trebuie.
Această rețetă este dovada că și un desert de post poate fi extrem de gustos! Vă invit să încercați rețeta!
Aaahhh…ce poftă de brownies mi-ai făcut.
Te înțeleg, știu cum e!
simplu de preparat. Asta imi place in general la prajiturile de post. Si avand si karob, e mult mai buna decat varianta pe baza de cacao. Adica si la gust mie imi plac mai mult deserturile cu pudra de roscove si stiu ca e mult mai putin acida decat cacaoa si nu face probleme digestiei.
Am incercat o reteta de negrea, dar mi-a iesit o bazaconie. Ar trebui sa incerc aceasta reteta. N-am mai facut de mult dulciuri acasa. Ieri am fost in oras si am mancat o negresa cu inghetata senzational de buna
hmmm, mai ai? vin dupa o bucatica? arata excelent!
Ce bine arata! Sunt convinsa ca e delicioasa la ce ingrediente sanatoase ai folosit. Si nici nu e greu de preparat, am sa incerc si eu reteta.
Ce bine arată!! Clar vreau să încerc și eu să fac așa ceva!
Ultima data mi-a iesit si mie foarte bine, pana acum nu stiu ce greseam la ea. E foarte buna!
Negresa e desertul copilariei mele si una dintre cele trei prajituri pe care stiu sa le fac.
Am notat rețeta și o încerc cât de curând 😊
multumesc, o asteptam demult! si asa in pst greu gasesc sa fac ceva dulce!
Arata absolut delicios! Nu am folosit niciodata karob-ul. Chiar ma faci curioasa sa incerc.
De post nu am incercat dar mie imi place tot ce este dulce, daca mai are su cocos…perfect
Pare o reteta atat de simpla … Pana acum m-am multumit doar sa mananc si n-am facut-o eu personal. Cu siguranta voi incerca reteta
Ce bine arata, eu sunt intr o faza in care nu mai imi plac dulciurile, dar astea arata prea bjne.
O sa incerc si eu, dar fara zahar.