Brownie de post cu glazură de ciocolată și nucă de cocos

Brownie de post cu glazură – desert cu produse Sanovita

Sanovita mi-a pus la dispoziție multe ingrediente. În perioada de post, am avut posibilitatea de a le testa. Am optat să fac o Brownie de post cu glazură de ciocolată. Trebuie să recunosc că am fost surprinsă de rezultat. Știm că deserturile de post nu sunt cele mai aromate. Total greșit. Dacă folosim ingrediente bune, obținem un desert minunat.

Nu sunt mare fan dulce, dar în perioada de post mai e nevoie pentru energie. Cum în comerț nu prea găsim nimic gustos, am decis să fac eu. Așa am ajuns să fac această rețetă.

Ingrediente necesare Brownie de post cu glazură:

Pentru blat Brownie de post:

  • o cană făină integrală,
  • o cană de zahăr brut,
  • puțină sare,
  • un praf de copt,
  • sucul de la o lămâie,
  • 3 linguri de karob – pudră de roșcove,
  • o cană apă minerală,
  • o jumătate de cană de băutură vegetală din nucă de cocos,
  • esență de vanilie.

Pentru glazură:

  • 6 linguri apă,
  • 6 linguri zahăr pudră,
  • 3 linguri karob,
  • 6 linguri ulei.

Pentru decor:

  • fulgi de nucă de cocos sau nucă măcinată.

 

Mod de preparare Brownie de post cu glazură:

Etapa 1

Amestecăm separat ingredientele lichide și cele solide. Într-un bol, punem făina, zahărul, praful de copt, karob, sare. În alt bol, mixăm apa minerală, băutura de cocos, sucul de la lămâie. Turnăm lichidul peste ingredientele uscate și amestecăm bine. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Punem compoziția și dăm la cuptor pentru 45 de minute, 200°C, căldură de sus și jos.

Brownie de post

Brownie de post

Scoatem tava din cuptor după ce trece testul cu scobitoarea. În funcție de cuptor, va sta mai mult sau mai puțin. Ea va rămâne puțin moale la mijloc. E normal la Brownie.

Etapa 2

Scoatem prăjitura din tavă și lăsăm să se răcească pe un fund de lemn. În acest timp, facem glazura de ciocolată. Amestecăm zahărul cu karob și apa. Punem la foc mic și amestecăm până se topește zahărul și se îngroașă puțin. La sfârșit adăugăm uleiul și lăsăm să se răcească.

Brownie de post

 

Etapa 3

Când glazura s-a răcit pe jumătate, o turnăm peste Brownie. O întindem frumos peste tot.

Brownie de post

Presărăm deasupra fulgi de nucă de cocos sau nucă măcinată.

Brownie de post

O tăiem cu grijă și servim rece!

De ce este un desert special Brownie de post cu

glazură de ciocolată și nucă de cocos?

  • Karobul dă un gust deosebit desertului și glazurii. Este dulce, aromat, ciocolătos.
  • Browie rămâne umedă la mijloc exact ca la  Brownie clasică.
  • Glazura este gustoasă, are consistența potrivită și se întărește exact cât trebuie.

Această rețetă este dovada că și un desert de post poate fi extrem de gustos! Vă invit să încercați rețeta!

Brownie de post

Voi ce deserturi de post faceți? Ați încercat(t) această Brownie de post cu glazură de ciocolată și nucă de cocos?

16 thoughts on “Brownie de post cu glazură de ciocolată și nucă de cocos”

  1. simplu de preparat. Asta imi place in general la prajiturile de post. Si avand si karob, e mult mai buna decat varianta pe baza de cacao. Adica si la gust mie imi plac mai mult deserturile cu pudra de roscove si stiu ca e mult mai putin acida decat cacaoa si nu face probleme digestiei.

    Reply
  2. Am incercat o reteta de negrea, dar mi-a iesit o bazaconie. Ar trebui sa incerc aceasta reteta. N-am mai facut de mult dulciuri acasa. Ieri am fost in oras si am mancat o negresa cu inghetata senzational de buna

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.