Arta de a te mentine sanatos

arta de a te mentine sanatosDaca nu vrei sa fii bolnav, invata sa vorbesti despre sentimentele tale !

Emotiile si sentimentele care sunt ascunse, reprimate, se sfarsesc in boli, cum sunt, gastritele, ulcerul, durerile lombare. In timp, reprimarea sentimentelor duce la cancer. Si atunci, mergem la un confident, sa impartasim intimitatile, secretele noastre, problemele noastre. Dialogul, discursul, comunicarea, toate sunt remedii puternic e si o excelenta terapie !

Daca nu vrei sa fii bolnav, ia decizii !

Persoana indecisa ramane in dubiu, ingrijorata si suferind! Indecizia acumuleaza probleme, griji. Istoria a fost facuta pe baza deciziilor. A decide este a cunoaste cu exactitate cand sa renunti, sa stii sa pierzi beneficii si aprecieri pentru a castiga altii. Oamenii indecisi sunt victime ale alimentelor gastrice, probleme pe baza nervoasa si probleme de piele.

Daca nu vrei sa fii bolnav, gaseste solutii ! Oamenii pesimisti nu gasesc solutii si ei exagereaza problema. Ei prefera sa se planga, sa barfeasca si sa vada lucrurile in sensul negativ. Este mai bine sa incerci, decat sa ramai in intuneric. O albina este mica, dar produce unul dintre cele mai dulci alimente care exista. Suntem ceea ce gandim ! Gandurile negative genereaza energie negativa care se transforma in boli.

Daca nu vrei sa fii bolnav, nu trai dupa aparente !

Cine ascunde realitatea, pretinde si intotdeauna vrea sa lase impresia ca este bine ! El vrea sa fie vazut ca perfect, ca trece usor peste toate, dar, de fapt, el acumuleaza  “sute de kilograme” de probleme. O statuie de bronz cu picioare de lut. Nimic nu este mai rau pentru sanatate decat a trai dupa aparente si in spatele unor fatade. Acestia sunt oamenii ce afiseaza o fata falsa si sunt instabili. Destinul lor este reprezentat de medicamente, spital si durere.

Daca nu vrei sa fii bolnav, accepta !

Refuzul de a accepta si absenta respectului de sine, ne face sa ne indepartam unii de altii. Sa fim multimiti de ceea ce suntem, este adevarata esenta a unei vieti sanatoase. Cei care nu accepta acest lucru, devin invidiosi, gelosi, ultra-competitivi, distructivi. Accepta critica ! Aceasta este o dovada de intelepciune !

Daca nu vrei sa fii bolnav, trebuie sa ai incredere !

Cine nu are incredere, nu comunica, nu este sociabil, nu are prieteni, nu stabileste relatii stabile, nu stie sa fie prieten adevarat, de incredere. Fara incredere, nu exista nicio relatie. Suspiciunea este legatura dintre increderea in tine si insasi increderea.

Daca nu vrei sa fii bolnav, nu iti trai viata intr-un mod trist!

Umorul bun ! Rasul ! Odihna ! Fericirea ! Toate acestea ajuta la sanatate si iti prelungesc viata ! O persoana fericita are darul de a imbunatati mediul oriunde s-ar afla. Fericirea este sanatate si terapie!

Sa invatam sa avem grija de noi!

2 thoughts on “Arta de a te mentine sanatos”

  1. Practic, nimic nu “trebuie” pentru ca absolut totul este o alegere. Ar fi cazul ca omul sa inteleaga sa isi traiasca propria viata. Abia atunci nu va mai fi bolnav.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.