Alege cu grijă mobila pentru copil

mobila copii

De fiecare dată când una dintre prietenele mele mă anunță că este însărcinată, mă bucur extrem de mult și încep să întocmesc în mintea mea o listă cu viitoare cadouri pentru bebeluș. Când e vorba de lucrușoare pentru cei mici, aș cumpăra tot magazinul pentru ei, majoritatea lucrurilor sunt extrem de colorate, vesele, parcă te încarcă cu energie. Prietena mea, viitoare mămică m-a întrebat zilele trecute ce ar putea să înceapă să cumpere pentru cel mic. Primul meu gând a zburat la mobila copii , am considerat că este primul lucru de care va avea nevoie.

Pentru că era copleșită de oferte, m-a rugat să o ajut să aleagă ce ar fi mai potrivit și să o sfătuiesc pentru ce anume să opteze. Am început să ”răsfoiesc” site-ul Noriel, să mă documentez ce variante există pe piață și diferite caracteristici la care trebuie să fie atentă. Am considerat mereu că e bine să investești în lucruri de calitate atunci când vine vorba de copilul tău și de casa ta. Cât privește lucrurile necesare unul copil, m-am gândit mereu la variantele cele mai ergonomice, care ocupă puțin spațiu și pot fi folosite o perioadă îndelungată de timp.

 După ce am studiat puțin piața, i-am sugerat să opteze pentru un mobilier de copii care poate fi folosit și când va fi școlar. De ce să schimbăm mobila la fiecare doi ani când putem opta pentru un model care se modelează după cum crește copilul? Această variantă de mobilă multifuncțională a fost extrem de bine gândită. La început, pătuțul poate fi folosit din primele zile ale bebelușului, salteaua poate fi reglată pe înălțime, posibilitate utilă pentru părinți, aceștia având acces ușor la bebeluș fără a fi nevoiți să se aplece foarte mult. Pătuțul este prevăzut cu două sertare unde pot fi depozitate haine ale copilului. Când copilul este deja mare, trecem la varianta ”pătuț junior” prin îndepărtarea lateralei cu gratii și poziționarea saltelei la cel mai jos nivel. Pătuțul junior poate fi folosit de către copil până va merge la școală. În funcție de cât de repede crește copilul în înălțime, iar patul devine pentru el, neîncăpător, acesta se transformă ușor în birou cu sertare pentru diferitele accesorii ale viitorului școlar.

 Am sfătuit-o să opteze pentru un șifonier încăpător pentru că indiferent de vârsta sau sexul copilului, cu siguranță, acesta va fi mereu plin. Tendința celor care vin în vizită e să cumpere haine, tu ca părinte nu poți să te abții să nu cumperi și atunci dulapul oricât ar fi de mare, devine neîncăpător. Un șifonier mare, bine compartimentat și cu câteva sertare e mereu o idee bună și folositor indiferent de vârstă!

Nu cedați primului impuls de a cumpăra primul lucru văzut, dați dovadă de maturitate și cu puțină răbdare, veți găsi lucrurile potrivite, de calitate și la preț bun!

Foto

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.