Ajutor, Matei! O fantomă! – Brigitte Weninger, Eve Tharlet

20

Ajutor, Matei! O fantomă! – Brigitte Weninger, Eve Tharlet

Cartea Ajutor, Matei! O fantomă! face parte din seria de aventuri a iepurașului Matei. Sunt niște povestioare scurte, dar amuzante și educative. Cărțile pentru copii au un farmec aparte. Îi fac pe copii să se îndrăgostească de personaje, de cărți, de lectură.

Aceasta este a doua carte citită din serie. Îmi doresc să le citesc pe toate. Întreaga serie poate fi comandată de pe site-ul Libris, de la categoria Cărți pentru copii.

Ajutor, Matei! O fantomă! – o poveste educativă

Familia lui Matei este numeroasă, ea cuprinde frați și surori, mai mici și mai mari. Matei este iepurașul/copilul isteț al familiei, cu idei interesante.

 

Părinții își doresc să iasă la o cină în oraș, însa mama e stresată de ce vor face copiii. După ce se asigură că se vor descurca, pleacă în oraș, la cină. Nu există bucurie mai mare pentru copii decât să rămână singuri acasă. Se distrează, se joacă, mănâncă fursecurile lăsate, dar într-un final obosesc. Când toți dorm, Ana, surioara mai mică, strigă tare: ”O fantomă la geam!” Toată lumea se trezește și înceacă să găsească soluții pentru a alunga fantoma.

Imaginația copiilor este absolut fascinantă. Ce soluții găsesc ei pentru a speria fantoma? Cum vor reacționa părinții? Ce au învățat copiii din această seară singuri?

Ajutor, Matei! O fantomă! – de citit cu cei mici

Aceste cărți sunt ideale de citit cu cei mici. Ilustrațiile sunt vesele, reale și îi vor atrage pe cei mici să citească. Fiecare poveste este educativă. Pe mine, ca adult mă relaxează să citesc povești pentru copii. Le parcurg lejer, în câteva minute, termin. Însă când citesc cu nepoțica mea, durează mult mai mult și ajung să văd altfel povestea și desenele.

Ajutor, Matei! O fantomă!

Copiii sunt extrem de curioși, întreabă de fiecare cuvânt nou aflat. Descoperă în imagini, detalii pe care noi, adulții, nu știm să le analizăm. Îmi place să citesc povești cu Karina, prin ochii ei, prin mintea ei, văd altfel povestea.

Vă invit să citiți această carte! Aventurile iepurașului Matei trebuie să se regăsească în biblioteca voastră!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

20 Comments

  1. Știu de cărticele cu Matei! Mi se par foarte faine. Pe aceasta nu am citit-o, dar sigur e plină de învățăminte și ilustrații frumoase. 😗😗😗💕

  2. Ai dreptate, sunt tare faine cartile pentru copii si educative. Cel putin cele pe care le-am recomandat si eu au fost citite de kinderi cu mare drag. Iepurasul Matei se afla printre favoriti. E tare simpatic <3 ^_^

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
proiectoare LED
De ce avem nevoie de proiectoare LED?

Să analizăm puțin ce înseamnă proiectoare LED Iluminatul industrial acoperă o gamă largă de domenii de utilizare, precum depozite, săli...

Close