Vacanţă în Turcia – Adora Golf Resort Hotel, Belek I

Picture 2039

Ador marea, ador plaja, ador statul la plajă. Vacanţa de vară trebuie să cuprindă câteva zile la mare şi am încercat să alegem de fiecare dată altă destinaţie. Noi am tot oscilat între Grecia şi Turcia, şi în final am ales Turcia.

Ne-am plimbat pe la mai multe agenţii de turism, unii ne-au tratat cu respect, alţii ne-au ignorat. Am ajuns la agenţia de turism TUI Travel Center, iar dna Angela ne-a ajutat să alegem un hotel drăguţ. Dintre toate staţiunile Turciei, am ales Belek pentru că este mai aproape de aeroport. Iniţial, am vrut să mergem la Hotelul Riu Kaya, dar pentru că rezervarea nu s-a confirmat, am ajuns la Hotelul Adora Golf Resort. Am citit pe mai multe site-uri păreri pro şi contra despre acest hotel, dar pentru că nu mai aveam prea mult timp la dispoziţie am făcut rezervare pentru Adora Golf Resort, un hotel de 5 stele, ultra all inclusive.

Zborul Cluj-Antalya a durat 2 ore, iar de la aeroport până la hotel nu am făcut mai mult de 30 de minute. Pe avion, am primit mâncare la dus un sendvici şi băuturi, iar la întoarcere am primit mâncare caldă – paste cu legume şi tocăniţă de vită, o chiflă, unt, brânză topită, salată de morcovi şi o prăjitură cu nucă, băuturi.

Preţul pentru un sejur de 7 nopţi, inclusiv taxele de aeroport, este între 1580 euro şi 2000 euro în funcţie de locul unde eşti cazat. Hotelul se împarte în 2 părţi, clădirea principală, unde poţi opta pentru sea-view sau land-view, bineînţeles preţul este diferit, şi clădirea – club lroom – adică sunt nişte căsuţe nou construite, un şir de căsuţe cu parter şi un etaj, aici preţul e puţin mai mic.

Picture 1515

Camerele din clădirea principală au mochetă pe jos, baie spaţioasă cu vană, tv LCD, în camerele din Club Room au gresie pe jos, cabină de duş şi TV modele mai vechi. În total, hotelul are 500 de camere.

Hotelul dispune de o piscină mare cu diverse adâncimi, de la 140 cm până la 180 cm. Piscina este împărţită în două printr-un culoar unde apa are 10 cm, 3 topogane diferite, 2 piscine pentru copii.

Există 2 locuri unde poţi lua masa, afară pe terasă sau în restaurantul interior, există numeroase baruri şi mici restaurante unde poţi servi băuturi alcoolice şi non-alcoolice, îngheţată, produse de patiserie şi mâncare.

Plaja este minunată, impecabilă, nisipul este fin cu foarte puţine pietre, apa caldă şi curată (28 de grade în perioada 16-23 septembrie), şezlonguri cu saltele şi umbreluţe.

Picture 1636

Mai nou, fiecare hotel are un ponton, unde se află câteva bănci, e locul ideal pentru poze,  pentru răcorire şi pentru salturi în apa mării.

Picture 1651

Hotelul dispune şi de o grădină enormă, plină cu palmieri, bananieri, tradafiri japonezi, multe flori, spaţiu cu gazon absolut perfect drept şi foarte bine întreţinut unde se putea sta la plajă pe şezlong sau pe fotolii cu puf care iau forma dorită, sau te puteai relaxa în hamac.

Picture 1697

Am fost foarte mulţumită de cameră, mocheta era foarte curată, baia era curată şi spaţioasă, aveam TV LCD, menajera venea în fiecare zi să facă curat şi să schimbe prosoapele, balconul era mai micuţ, dar era dotat cu uscător de haine, foarte util. Prosoapele erau de calitate, mobila şi decoraţiunile au fost alese cu mult bun gust. Mini-barul era reumplut în fiecare zi cu apă plată, apă minerală, sucuri de mere şi lămâie, bere. Aveam seif gratuit în cameră. Pentru plajă, aveam prosoape speciale pe baza cardurilor primite la recepţie.

În fiecare seară, de la ora 21.30 în amfiteatru se desfăşurau diferite evenimente, programe artistice, numere de magie, iar după ora 23 ne mutam pe altă terasă unde se cânta muzică live şi se putea dansa, un fel de discotecă în aer liber. Seara ne distram şi dansam pe imnul hotelului.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zy5hRnI33BU&list=PL5VfcG8pGxMdFpIiE6nmttbi17b4qMq8u&feature=mh_lolz]

Micul-dejun se servea de la ora 7 până la ora 11, şi cuprindea ouă ochiuri, omletă, ouă tari, ouă moi, pâine în ou, gogoşi, clătite, pancakes, cereale, iaurt, zeci de feluri de gemuri, fructe confiate, salate, diferite sortimente de brânzeturi şi mezeluri, fructe, numeroase produse de patiserie. Fresh-urile se plăteau 2 euro.

Picture 1559

Prânzul şi cina difereau foarte puţin, cuprindeau pui rotisat, miel la proţap, peşte, fructe de mare, shaorma, cartofi, orez, musaca, tocaniţă de pui şi de vită în diferite combinaţii cu legume, paste de toate felurile, diferite mâncăruri gătite tradiţional, zeci de salate, zeci de sosuri, pizza turcească, fructe, dulciuri, inclusiv baclava.

Picture 1710

Picture 1537

Picture 1538

Copiii aveau un loc special unde puteau mânca cu mobilier şi mâncare specială pentru ei, exista bufet pentru dietetici.

Pe timpul zilei, animatorii organizau diverse activităţi pentru turişti, fotbal, volei, tras cu arcul, darts, gimnastică în apă şi dansuri orientale, tenis, ping-pong.

Nouă ne-a plăcut mult, am fost mulţumiţi de servicii, am apreciat că toţi barmanii şi ospătarii erau îmbrăcaţi în pantaloni negri cu cămaşă şi pantofi, bucătarii purtau mănuşi de unică folosinţă, ospătarii debarasau mereu mesele, zâmbeau mereu şi îţi stăteau la dispoziţie 24 din 24 de ore.  Existau paznici care patrulau pe plajă şi prin curtea hotelului, am lăsat pe plajă geanta cu telefonul şi aparatul foto şi niciun moment nu mi-a fost frică că cineva mi-ar putea fura geanta. Un mare minus pentru hotel este faptul că nu am avut internet gratuit nicăieri, nici măcar în lobby, trebuia să plătim 10 euro pentru 24 de ore de internet, adică 1440 de minute, semnalul era foarte prost, în puţine zone ale hotelului. Plus că cele 1440 de minute s-au epuizat în mai puţin de 180 de minute.

Picture 1759

Partea cea mai frumoasă a vacanţei a fost că am cunoscut oameni frumoşi, din 3 colţuri ale ţării, am legat prietenii şi am fost ca o familie mare.

A fost o vacanţă minunată, în care ne-am relaxat şi ne-am distrat, am stat la plajă şi am promis că vom reveni în Turcia cu drag!

2 thoughts on “Vacanţă în Turcia – Adora Golf Resort Hotel, Belek I”

  1. “Plus că cele 1440 de minute s-au epuizat în mai puţin de 180 de minute.”
    =))))
    Ma, poate era vorba de 1440 de secunde. Doar zic.Si de fapt v-a facut o mare favoare ca din 24 de minute cat ati platit, v-a lasat 180. Ia, cum se zice “secunda” in turceste?

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.