Activități de toamnă în grădină mea

Activități de toamnă – activități de sezon

A venit toamna, deci trebuie să ne ocupă de grădină. Având o curte mare, avem destule activități de toamnă. Doar timp suficient să avem să ne ocupăm. Vremea să țină cu noi, să nu fie prea multă ploaie. Și să avem și câteva ajutoare de nădejde. Astfel vom face treaba mai rapid și mai eficient.

Sunt câteva activități de care îmi place să mă ocup singură. Necesită răbdare și atenție. Însă unele activități sunt pentru soțul meu. Are mai multă putere și îndemânare. În plus, chiar îi fac plăcere. Pasiunea pentru grădinărit se trage din copilărie. Eu făceam astfel de activități cu părinții în grădină. El își ajuta mult bunicii în grădină. Așa se face că noi cunoaștem rândul activităților de toamnă.

Ce activități de toamnă sunt necesare în grădină?

Curtea noastră este împărțită în două. Partea cu gazon și partea de livadă. Anul viitor, vom avea și o mică grădină de legume. Acesta este visul meu de ceva timp.

 • Partea cu gazon

Aceasta este partea cea mai ușoară. Urmează o ultimă cosire. Puțin mai încolo, golirea sistemului de irigații. În primăvară, vom avea mai mult de lucru aici. Va trebui să scarificăm gazonul. Va urma și o reînsămânțare și apoi bucuria unui gazon bogat.

Mare parte din flori s-au uscat. Le-am tăiat și am scos bulbii de la florile sensibile, cum sunt daliile. Urmează să tăiem și florile tip tufă. Astfel în primăvară vor fi mai bogate.

activități de toamnă

 • Partea cu livada și viitoarea grădină de legume

Partea frumoasă este culesul fructelor. Anul acesta vom avea o recoltă bogată. Avem o mulțime de mere, pere, nuci și struguri. Le vom depozita în beci, în lădite și vom împărți cu familia și prietenii. Din păcate, unii pomi sunt bătrâni și anul acesta nu au mai rodit. Împreună cu soțul am decis că trebuie tăiați. Pentru această activitate avea nevoie de o drujba. Bine, această activitate a fost un bun pretext pentru o nouă sculă. Soțul meu avea mereu nevoie de una. Se vedea nevoit să tot împrumute și să întârzie anumite treburi. Așa că acum o are pe a lui și știu că îi va fi de mare ajutor pe viitor.

Pentru viitoarea grădină de legume, soțul se va ocupa de tot. Am stabilit perimetrul unde va fi grădina. Terenul nu a mai fost săpat de mai bine de 20 de ani. A fost livadă tot timpul. Nu avea rost să încerce să sape cu hârlețul. Așa că a apelat la ustensile profesionale ca acestea. Treaba a fost o joacă de copii și nici nu a durat mult. Lăsăm pământul să se odihnească și la primăvară începem treaba.

activități de toamnă

Activități de toamnă pentru o grădină frumoasă primăvara și vara

Cea mai frumoasă activitate de toamnă este plantarea de noi bulbi de flori. Ne-am propus ca an de an să plantăm câteva flori noi. Astfel în câțiva ani, vom avea o curte plină de flori. Acum toamna vom planta și câteva crizanteme. Știu că sunt numite florile morților, dar mie îmi plac că sunt tare colorate și rezistă la temperaturi scăzute. Deci vom avea curtea colorată până toamna târziu. Cât despre bulbi, am ales lalele și narcise, urmează brândușe și ghiocei.

Tu cum te ocupi de grădina ta în acest sezon? Ce activități de toamnă îți plac cel mai mult?

Foto

14 thoughts on “Activități de toamnă în grădină mea”

 1. Așa este la curte, ai treabă tot timpul.
  Acum este vremea pentru pregătirile pentru iernat, lucrări de pregătire a solului, copacilor, florilor etc.
  și noi le facem, am început încet, vremea încă ne permite să mai întârziem cu unele.
  Felicitări!

  Reply
 2. La noi la tara este pamantul mai mereu tare, nu stiu de ce, e zona de campie, dar e pe o coasta (cum se spune la noi). Din acest motiv si noi am preferat sa investim intr-o motosapa ca sa nu ne mai doar spatele de dat la cazma primavara si toamna.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.