Detalii de urmărit la achiziționarea de electrocasnice

Tehnologia ne face viața mai ușoară și activitățile casnice mai plăcute. Varietatea de modele și branduri ne poate face alegerea mai dificilă. Iată de ce e bine să ne alocăm timp pentru a ne informa înainte de orice achiziție. Știu că entuziasmul este la cote înalte atunci când urmează să achiziționăm lucruri diverse pentru casă. Însă este extrem de necesar să ne documentăm înainte pentru a ne asigura că facem cea mai bună alegere.

Achiziționarea de electrocasnice a fost pentru o mine o adevărată investigație. Dar și o mare bucurie, pentru că am constatat cât de multe modele există, cu caracteristici variate. Știam ce electronicasnice am nevoie pentru casa mea, urma să le aleg pe baza a ceea ce puteau oferi ținând cont de ceea ce aveam nevoie.

Achiziționarea de eletrocasnice,

între bucurie și documentare

Ne dorim mereu varietate ca să avem de unde să alegem, însă nu înțelegem că varietatea înseamnă o alegere mai dificilă. Vă spuneam că e nevoie de timp și informare pentru că achiziționarea de electrocasnice se face o dată, poate de două ori în viață. Dacă sunt alese cu grijă, ne vor ține mult și bine, fiind mulțumiți, nu vom simți nevoia să le schimbăm.

** clasa de eficiență energetică

În anul 2023, clasele de energie au suferit modificări, din A+++, A++, A+, acum ele sunt A, B, C până la G. Clasa A reprezintă cea mai economic din punct de vedere al consumului de energie. Există chiar și clase de zgomot, A fiind silențios și D fiind mai gălăgios. Cred că este un detaliu bine de știut și de ținut cont mai ales când achiziționezi o mașină de spălat rufe sau vase.

achiziționarea de electrocasnice

** posibilitatea de fi încorporabile în mobilă

Dacă mobilierul permite, poți lua plită și cuptor, sau dacă le dorești pe cele două în locuri diferite. Varietatea de aragaze când vine vorba de design, culori, caracteristici, te va surprinde. Poate fi o bună alegere ținând cont de pauzele de curent repetate și costul energiei electrice.

Avantajul la electrocasnicele încorporabile este că arată bine și pot fi ușor de ascuns în mobilă. Dezavantajul este că dacă se dorește înlocuirea lor, este obligatoriu să ne limităm la cele cu dimensiunile anteriorului.

** caracteristici necesare ție

Ca să fie alegerea mai ușoară, tindem să achiziționăm după recomandările celor apropiați. Nu uita că fiecare alege în funcție de ce are el nevoie. S-ar putea ca nevoile voastre să nu coincidă și să faci o alegere nepotrivită.

Alege cuptorul în funcție de ceea ce gătești cel mai des și sunt necesare anumite funcții, programe. Mașina de spălat rufe și uscătorul de haine trebuie să aibă programe variate care să scurteze timpul acestei activități casnice.

Bucătăria ta este open space cu hol sau living? Ai nevoie de o hotă cu capacitate mare de absorbție. Obișnuiești să gătești mult? Ai mulți musafiri destul de des? Neapărat ai nevoie de o mașină de spălat vase XXL pentru a te asigura că încap multe vase și pahare, dar încap și oale și tigăi.

** perioada de garanție și condiții de retur/înlocuire

Electrocasnicele pot prezenta defecte din fabricație sau se pot strica la scurt timp după utilizarea lor. Prin urmare, e bine de știut politica de retur, condițiile, perioada de garanție și ce include aceasta. Unele branduri oferă service în maxim 48h sau înlocuirea produsului cu unul nou dacă se defectează în primele 30 de zile. Sunt detalii bine de știut, de preferat să nu ai nevoie niciodată.

Notează ce ai nevoie de la

fiecare electrocasnic în parte

Îmi amintesc că înainte de achiziționarea de electrocasnice pentru casa mea, îmi notasem în agendă ce am nevoie. Nu model, nu brand, ci caracteristicile și dimensiunile erau notate în agendă. Așa am început eu căutarea celor mai potrivite electrocasnice pentru casa mea, pe termen lung.

8 ani mai târziu, nu aș schimba nimic, toate au fost alese cu atenție și răbdare. Drept urmare, au folosite la capacitate maximă, își fac atât de bine treaba încât nu le-aș schimba pentru nimic în lume.

Citește cu atenție acest articol despre achiziționarea de electrocasnice. Vei mai găsi câteva articole de mare ajutor pe acest blog de lifestyle. Sunt curioasă tu pe ce detalii ai pus accentul când ai achiziționat electrocasnicele tale!

6 thoughts on “Detalii de urmărit la achiziționarea de electrocasnice”

  1. Depinde de ceea ce am cumparat. La aragaz, am dorit unul pe gaz neaparat, deci nu este electrocasnic. Nu ma pot lauda ca am cumparat prea multe la viata mea. Doar o masina de spalat, acum vreo 25 de ani (si o laud ca scrie pe ea Made in Italy, nu made in CE sau UE), si am ales-o exclusiv pentru cuva si tamburul din inox. Merge brici si acum, sa-i tina Dumnezeu obiceiul! 🙂 Iar la aspiratoare, sa fie cu sac, nu-mi plac cele fara. Centrala (este electrocasnic?) am luat-o pentru ca stiam ca centralele Vaillant sunt bune, si nu m-am inselat, iar frigiderul il am si pe asta de vreo 30 de ani, cumparat de taica-meu. Niciodata nu am cautat sa consume nu-stiu-cat curent. Prioritatile au fost alte caracteristici, legate de ceea ce fac acele electrocasnice, curentul e ceva ce chiar nu ma intereseaza prea tare. Desi, la rept vorbind, mi-am cumparat o camera de supraveghere si o tin dupa un fotoliu. Consuma jumatate din consumul lunar obisnuit de curent al apartamentului.

    Reply
  2. Pentru mine este important să facă parte din clasa de energie cea mai economică, să corespundă nevoilor, dimensiunilor, să fie de calitate și bineînțeles, un echilibru preț-calitate.

    Reply
  3. Analizez și eu caracteristicile pe care le consider utile și in general clasa de consum, prețul și Brandul sunt aspectele pe care pun accent. Evident ca trebuie sa îndeplinească și condițiile minime și eficiente pentru care îl cumpar

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.