Ruladă de zucchini – o rețetă interesantă
Am devenit o mare iubitoare de legume. Iubitoare și consumatoare. Încerc toate rețetele interesante și apetisante pe care le găsesc. Din păcate, majoritatea blogurilor culinare pun accent pe fripturi și preparate grase. Cele mai multe rețete cu legume le-am găsit pe bloguri străine. Îmi pare rău că la noi se consumă puține legume. Am observat că ele se gătesc destul de clasic. Deloc apetisant, deloc gustos. În orice local, primești salate sau legume la grătar sau trase la tigaie. Nimeni nu oferă preparate din legume în diverse combinații. Pentru mine, site-ul Benedettei este o adevărată sursă de inspirație. Prezintă foarte clar rețete simple, dar gustoase și sănătoase.
Ingrediente necesare ruladă de zucchini:
- 2 zucchini proaspeți,
- 5 ouă de casă,
- 50 grame parmezan,
- sare, piper,
- ricotta și șuncă pentru umplutură.
Mod de preparare ruladă de zucchini:
Etapa 1
Spălăm bine zucchini. Pentru că nu îl decojim, insistăm bine pe coajă. Într-un bol de aluminiu, răzălim zucchini. De preferat, pe răzătoarea mare. Eu am avut un zucchini mai bătrân și mai gros. Partea de mijloc cu semințe, nu am dat pe răzătoare.
Etapa 2
Spălăm bine ouăle. Le spargem într-un bol sau farfurie adâncă. Le batem bine cu furculița și adăugăm puțină sare. Turnăm ouăle bătute peste zucchini și amestecăm ușor cu o lingură de lemn. Adăugăm parmezanul și piperul.
Etapa 3
Încălzim cuptorul la 190°C. Într-o tavă de cuptor, punem hârtie de copt. Turnăm compoziția în tavă. Nivelăm ușor cu o lingură pentru a avea o foaie egală.
Dăm tava la cuptor pentru 40 de minute. Foaia este coaptă când este puțin rumenită deasupra. Scoatem tava din cuptor și lăsăm puțin să se răcească.
Etapa 4
Întindem un prosop de bucătărie pe blat. Deasupra punem hârtie de copt. Răsturnăm cu grijă foaia de zucchini pe hârtia de copt. Lăsăm să se răcească.
Umplem rulada de zucchini cu ricotta. Puteți pune și șuncă Prosciutto Cotto. Eu am răzălit puțină brânză afumată.
Rulăm cu grijă rulada și strângem bine capetele.
Dăm rulada la frigider pentru cel puțin o oră. Se servește rece sau caldă, cu puțină smântână.
Rulada cu zucchini – aperitiv aspectuos, garnitură sănătoasă
Îmi doresc mereu aperitive aspectuoase, dar și sănătoase. La evenimente sper să găsesc în farfurie legume gătite diferit. Această ruladă de zucchini umplută după bunul plac reprezintă un aperitiv aspectuos. Are un gust fresh, iar culoarea verde ne inspiră un preparat sănătos.
Arata bine reteta, am.mai auzit de zucchini, insa eu personal nu am gatit pana acum…
As incerca, dar cu cartofi pentru ca cei mici nu mananca dovlecei.
Foarte interesanta reteta si apetisanta, as incerca-o. Imi plac toate ingredientele si arata foarte bine.
Recunosc ca sunt foarte interesata de aceasta rulada, ma intreb care este gustul ei si recunosc ca sunt foarte tentata sa o incerc.
E extrem de gustoasă și are un gust fresh.
Arata super , insa nu stiu daca as face, de gustat poate da insa de facut mai complicat , nu sunt tocmai fac a dovleceilor de orice fel
pare destul de simplu de facut rulada ta cu zucchini si cred ca ar merge si cu telemea (cred ca ai retinut deja ca sunt fan telemea) 😀
Mult timp mi-a fost frică de rulade, acum le fac mereu. Și dulci, și sărate.
Cat de bine arata! Mi-am propus pentru aceasta vara sa mananc mai sanatos si sa consum cat mai multe fructe si legume. reteta propusa de tine arata genial si sigur e un adevarat rasfat. O voi incerca si eu. Multumim pentru recomandare 🙂
Trebuie să învățăm să consumăm mai multe legume, preparate corect.
Clar m-ar tenta!Mi-am notat reteta pentru ca sunt sigura ca este foarte gustoasa!
Nu ma omor cu zucchini, dar cred ca baietelului meu i-ar placea aceasta rulada. O sa incerc si eu cat mai curand.
Imi place reteta ta 🙂 E interesanta ideea si am s-o incerc si eu cat de curand 🙂
Pe mine M-ai atras cu poza de pe Instagram si am venit aici după rețeta. Este o Rulada extrem de simpla pe care sper s-o fac si eu si sa-mi si iasa