Orașul minciunilor de Ramita Navai – recomandare lectură

10

Orașul minciunilor – Dragoste, sex și moarte la Teheran

Cărțile sunt o adevărată sursă de informații. Îmi plac acele cărți cu subiecte controversate. Aleg cu grijă fiecare carte pe care o adaug în biblioteca mea. Titlul acestei cărți m-a atras ca un magnet. Îmi doream să aflu mai multe detalii despre viața în Teheran. Cartea am găsit-o pe site-ul Târgul Cărții și vă recomand să o citiți.

orașul minciunilor

Orașul minciunilor de Ramita Navai – aspecte din viața din Teheran

Viața din Teheran este prezentată cu brutalitate. Viețile oamenilor din diferite categorii sociale sunt expuse în carte fără perdea. Încă de la început suntem avertizați despre ”minciună”. Minciuna este la ea acasă în Teheran. Cu ajutorul ei, oamenii reușesc să supraviețuiască. Din păcate, și de nevoie, în Teheran, oamenii au ajuns să stăpânească foarte bine arta de a minți. Minciuna nu mai reprezintă un păcat.

orașul minciunilor

Adevărul este un secret de neprețuit. Însă niciodată nu poți avea suficientă încredere în cineva pentru a-i încredința un secret, un adevăr.

Cum e viața în Teheran prezentată în cartea Orașul minciunilor

Cartea ne prezintă episoade din viața unor oameni din Teheran, de pe bulevardul Vali Asr. Bărbat sau femeie, aparținând la diferite culturi și categorii sociale. Sexul și prostituția e la ordinea zilei. Chiar și mullahii frecventează prostituatele. Au inventat chiar și o rugăciune care unește un bărbat cu o femeie pentru o anumită perioadă. Sexul în perioada stabilită nu mai e un păcat. Ei fiind căsătoriți pe durata unei perioada de sex.

Dependența de droguri și opiu e ceva normal în Teheran. Există chiar și laboratoare de metamfetamină. Poliția închide ochii dacă își primește partea. Viața merge mai departe.

Fetele sunt obsedate de virginitate când vine vorba de căsătorie. La fel de obsedate sunt și de chirurgie estetică și plastică. Adoră petrecerile, viața libertină și hainele de firmă. Filmele porno de amatori sunt la mare căutare.

De fapt, Ramita Navai ne prezintă viața în Iranul modern. Deși trăiesc sub un regim opresiv, oamenii au preocupări normale. Trăiesc, iubesc, încearcă să supraviețuiască, tind la o viață mai bună. Combină tradițiile și obiceiurile vechi cu modernismul pentru a avea o viață normală.

Nu e ușor să trăiești într-o lume care ține cont cu strictețe de legile din Coran. Însă de fiecare dată, există o scăpare pentru orice păcat.

orașul minciunilor

Vă invit să citiți cartea Orașul minciunilor! Este o culegere de povestiri scurte. Diferite etape din viața unor oameni simpli.

Cum vi se pare cartea? Ce alte cărți ați citit despre viața din Teheran?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

10 Comments

  1. Hm… interesant! u m-as fi gandit ca poate exista in lumea araba asa o viata ascunsa. Credeam ca sunt mai conservatori ca sa zic asa. Dar probabil depinde de tara.

  2. pe mine ma atrage orice are legatura cu lumea araba. Chiar am citit de curand o carte a unei autoare care m-a socat putin, e vorba de Proba Mierii. O sa tin minte si Orasul Minciunilor.

Leave A Reply

Read previous post:
rinoplastie
Rinoplastie – riscuri, efecte și preț

Rinoplastie – riscuri, efecte și preț Remodelarea estetică a nasului – cunoscută, în termeni medicali, sub denumirea de rinoplastie –...

Close