Ai manca ceva usor, dar hranitor si rapid de preparat?
Am ales pentru tine 3 retete delicioase cu ingrediente variate.
Iti voi prezenta in cele ce urmeaza
– Salata de cocos cu macrou afumat
– Salata de pastai de mazare cu ochiuri
– Salata cu pui si ciuperci
Salata de cocos cu macrou afumat – o salata exotica
Ingrediente necesare :
- o conserva cu boabe de fasole alba, natur 500 grame
- fasole verde 200 grame
- 6 cepe albe mici
- o coada de telina
- file de macrou afumat 250 grame
- 5 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet din vin
- fulgi de nuca de cocos 100 de grame
- sare, piper proaspat macinat
Mod de preparare: Se scurge fasolea boabe intr-o strecuratoare. Taie coditele si indeparteaza atele fasolei verzi, apoi fierbe-o timp de 15 minute intr-o oala mare cu apa clocotita, in care ai pus putina sare. Scurge apoi fasolea, trece-o printr-un jet de apa rece si las-o din nou la scurs. Ceapa se curata si se taie subtire, pe lungime. Taie marunt coada de telina. Intr-o salatiera, pune la un loc fasolea verde, nuca de cocos, ceapa taiata subtire si telina. Amesteca totul cu grija.
Prepararea sosului: se pune intr-un bol, uleiul de masline, otetul din vin, un varf de sare si un praf de piper macinat. Toate ingredientele se omogenizeaza bine, compozitia se toarna peste legume, in salatiera, si se amesteca usor. Fileul de macrou afumat se desface in fasii si se aseaza in centrul salatei si este gata de servit !
Salata de pastai de mazare cu ochiuri – ideala pentru pranz
Ingrediente necesare :
- pastai de mazare 400 de grame
- 4 oua
- 2 rosii
- parmezan 100 grame
- o bucata limee
- smantana lichida 150 ml
- 1 lingura cu otet
- 1 lingura cu mustar dulce
- sare, piper proaspat macinat
Mod de preparare: pastaile de mazare se curata de ate si se pun la fiert pentru 10 minute, in apa clocotita, cu putina sare. Daca sunt de la borcan, le scurgi bine si le pui de-o parte. Intr-o cratita, se pune otetul la fiert intr-un litru de apa. Cele 4 oua se sparg pe rand, intr-o ceasca, si, din aceasta, lasa-le sa alunece usor in cratita, imediat ce apa incepe sa clocoteasca. Dupa ce au fiert 4 minute, scoate-le cu spumiera, scurge-le si pune-le de-o parte. Cu un cutit, razuieste parmezanul in forma de solzisori si taie rosia in cubulete, indepartandu-i semintele. Apoi rade coaja de la limee.
Prepararea sosului: Stoarce lime-ul si pune sucul obtinut intr-un bol, adaugand mustar, sare, piper si smantana, si amestecand bine compozitia pentru sos. Asaeza pastaile de mazare pe 4 farfurii, punand in mijloc cate un ou ochi, pregatit romaneste (dupa ce ai spart oul, lasa continutul acestuia sa alunece usor chiar la suprafata apei si asteapta sa fiarba 1-2 minute, pana cand se coaguleaza albusul, galbenusul ramanand moale). Deasupra, presara parmezan, aseaza cubuletele de rosii si acopera totul cu sos. Orneaza cu cojile de limee. Se serveste imediat.
Salata cu pui si ciuperci – pentru un pranz aromat
Ingrediente necesare :
- 1 salata verde creata, taiata
- 1 rosie mare, feliata
- 2 castraveti mici, curatati si feliati
- 1 lingurita cu rondele de usturoi
- fasii de pui fiert
- 1 cutie cu ciuperci
- 1 ceasca crutoane
Pentru sos:
- 1/2 ceasca de ulei
- 1/2 ceasca de iaurt
- 1 lingurita cu mustar
- 1 lingurita de otet
- 1/2 lingurita sare
- piper, dupa gust
Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele, in afara crutoanelor. Combina toate ingredientele pentru dressing, adaugandu-l apoi peste salata. Amesteca bine, adauga crutoanele si serveste!
Usor de preparat, dar cu ingrediente hranitoare, o salata este mereu o masa bine-venita!
Pofta buna!
Nu am incercat primele doua retete, asa ca ma pun pe treaba.
Cel mai adesea aleg sa consum salate usoare seara.