Rețetă prăjitură cu brânză și bezea

Minunata prăjitură cu brânză și bezea

Prima dată, am mâncat această prăjitură la prietena mea, Diana. Soțul m-a pus să cer rețeta și să fac și eu. M-am conformat. Acum după 5 ani, e prăjitura preferată a tuturor musafirilor. Blat subțire, cremă de brânză aromată, bezea crocantă – o combinație minunată!

Ingrediente necesare prăjitură cu brânză și bezea:

 

Pentru blat:

Pentru crema de brânză:

  • 500 grame brânză de vaci,
  • 1 ou întreg și 4 gălbenușuri,
  • 200 grame zahăr,
  • un plic de praf de budincă de vanilie,
  • 100 ml lapte,
  • 50 ml ulei,
  • esență de vanilie și zahăr vanilat.

Pentru bezea:

  • 4 albușuri,
  • un praf de sare,
  • 200 grame zahăr.

Mod de preparare prăjitură cu brânză și bezea:

Etapa 1 Blatul:

Mixăm oul cu zahărul. Adăugăm untul moale, la temperatura camerei. Mixăm bine și adăugăm praful de copt amestecat cu făina. Obținem un aluat ușor de manevrat, dar nu lipicios.

aluat prăjitură cu brânză și bezea

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Întindem o foaie cât să urce pe pereții de la tavă.

colaj prăjitură cu brânză și bezea

Etapa 2 Crema de brânză:

Mixăm brânza cu zahărul. Adăugăm oul întreg și cele 4 gălbenușuri. Mixăm bine, să se topească zahărul. Adăugam praful de budincă, laptele, uleiul și aromele. Mixăm 2 minute, la viteză mare. Punem crema de brânză peste blat și dăm tava la cuptor. Temperatura 200°C, opțiunea sus și jos, 45 de minute. Crema de brânză trebuie să fie tare.

prăjitură cu brânză coaptă

Etapa 3 Bezeaua:

Când prăjitura este coaptă, o scoatem din cuptor. Mixăm albușurile reci cu puțină sare. Când spuma este tare, adăugăm zahărul. spuma obținută o întindem peste crema de brânză. Dăm tava la cuptor pentru încă 25 de minute. Bezeaua se va usca frumos și se va crăpa.

colaj prăjitură cu brânză și bezea

Lăsăm prăjitura să se răcească. Iată și în secțiune cum arată!

secțiune prăjitură cu brânză și bezea O putem tăia sub formă de pătrate sau cuburi. Alături de un pahar cu lapte rece, este delicioasă!

colaj prăjitură cu brânză și bezea

Poftă bună!

15 comentarii la „Rețetă prăjitură cu brânză și bezea”

  1. Clar esti o gospodina desavarsita! Am vazut atatea retete tentate incat te sfatuiesc sa deschizi o afacere din asta, cu siguranta vei avea succes.

    Răspunde
  2. o singura data am incercat o prajitura de genul asta, dar mie nu mi-a iesit bezeaua. Mi s-a sfaramat in proportie de 80%. De atunci nici nu am mai incercat. E drept ca eu sunt praf la deseturi. De fapt, sunt praf la bucatarie. E sarbatoare cand imi iese o reteta.

    Răspunde
  3. De ce nu am avut reteta asta acum o saptamana? Chiar aveam multa branza dulce si nu stiam ce sa fac cu ea, asa ca pana la urma am facut niste mini cheesecake. Dar reteta ta pare muuuult mai interesanta si mai gustoasa

    Răspunde
  4. Am facut si eu prajitura ieri si vreau sa ii multumesc Mihaelei pt recomandare. E o prajitura fff gustoasa care si-a facut loc in caietul de retete al familiei 🙂

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.