Aleg cărți după recomandări sau după intuiție
Îmi place să citesc cărți. Cele mai multe le aleg după recomandări. Însă uneori mă las pradă intuiției. Nu dau greș niciodată. Cărțile alese de mine sunt interesante și pe placul meu. Așa a fost și cu cartea Regina roșie. Nu auzisem nimic despre carte. Nu citisem nicio recenzie. Simțeam că va fi o carte bună. Am avut, din nou, dreptate! Colaborarea cu Târgul Cărții mi-a adus această carte frumoasă și le mulțumesc pe această cale.
Regina roșie de Philippa Gregory – lectură obligatorie
Citind cartea, am aflat că Regina roșie este al doilea roman din ciclul dedicat Războiului celor Două Roze. Cartea ne prezintă viața lui Lady Margaret Beaufort. Trăim alături de ea, maturizarea ei. Viața ei grea. Trecem alături de ea prin momente grele, dramatice. Regulile societății din acea vreme (anii 1450) permit ca o tânără de 12 ani să se căsătorească cu un bărbat de 20 de ani. Tot aceste reguli îi pun în pericol viața, lăsând un copil de 12 ani să se chinuie să nască natural un copil. Și cum parcă toate acestea nu ar fi destule, rămâne văduvă și e forțată să se recăsătorească. De data aceasta, are mai mult noroc, dă peste un bărbat răbdător și iubitor.
Regina roșie și astfel de cărți te fac să iubești și să înțelegi istoria
Nu mi-au plăcut niciodată orele de istorie. Însă de-a lungul timpului, mi-au picat în mână tot felul de cărți. Astfel am avut ocazia să aflu detalii despre istorie și evenimente, și am reținut mult mai ușor. Prin cartea, Regina roșie, am avut posibilitatea să aflu ce s-a întâmplat în acea perioadă. Cum se desfășura atunci viața oamenilor din înalta societate.
Regina roșie – drama unei mame!
Henry, fiul lui Lady Margaret Beaufort, primul ei născut, nu a avut acces la iubirea de mamă. El avea doică, femei care-l înfășau, femei care îl legănau. Îl avea aproape pe unchiul lui, Jasper. Mama lui nu avea voie să petreacă prea mult timp cu el. Iar când a fost nevoită să plece, să-l lase doar cu unchiul lui, i s-a rupt sufletul. La doar un an de la moartea primul soț, tatăl lui Henry, ea este obligată să se recăsătorească cu alt bărbat. Mama ei a aranjat prima ei căsătorie, iar în a doua tot ea s-a implicat. Lady Margaret nu a avut voie să-și ia copilul cu ea. El a rămas în casa primului soț. Probabil, nu există durere mai mare pentru o mamă, pentru o femeie!
Curios de continuare? Te invit să citești cartea!
Sunteți curioși ce i-a mai rezervat viața lui Lady Margaret? Vă invit să citiți această carte minunată. Parte de istorie, parte din viața unei copile, care devină femeie în circumstanțe dure.
Nu am citit-o, dar imi place coperta si din recenzia ta imi dau seama ca e un subiect bun si totodata, crud. Sa afli detaliile din viata unei fete de 12 ani care e fortata sa se casatoreasca la varsta aceea… e cumplit!
Nici mie nu mi-au placut orele de istorie, cat despre aceasta carte am sentimente ambiguee. Imi doresc sa oc itesc si nu vreau in acelasi timp :))
Nu am citit-o, multumim pentru recenzie.
Am citit-o, iubesc cum scrie Phillipa Gregory. Am si eu o recenzie la aceasta carte. A fost o femeie obligata sa se casatoreasca de mica, dar totusi a fost o femeie extrem de rea, pentru a-si atinge telul.
O poveste trista si cred ca era frecventa acum cativa ani cand parintii se impuneau in fata copiilor si nu aveau prea multe de spus. Este o carte interesanta
Nu am citit-o, dar cum mie imi place istoria cu siguranta o voi citi cat de curand. Multumim de recenzie.
Nu prea imi plac cartile istorice, dar aceasta parca are ceva anume!
Nu stiu daca este genul meu de lectura, iar povestea mi se pare foarte trista 🙁
Cred ca daca as incepe sa o citesc…nu as putea sa o termin.
Pare foarte interesanta cartea, are un impact al cititorului din cate imi pot da seama.
Am vazut un documentar pe aceasta tema si m-a impresionat modul cum a afectat razboiul rozelor destinele femeilor implicate in el.
Toate cartile Philippei Gregory sunt incredibile. Le-am citit pe toate (cele traduse in romana), mai sunt vreo 2 in engleza care n-au aparut inca la noi. O sa le traduca sigur Poliromul, astept cu nerabdare. 😛
@Mihaela – acum citesc si eu a doua cartea, Regna albă și îmi place la fel de mult ca și prima. Ce alte cărți ai mai citit scrise de ea?