Cum să alegem ochelarii potriviți?

Sănătatea noastră este pe primul plan. E important să avem grijă de noi. Indiferent cât am fi de ocupați, sănătatea primează. Am observat că lumea nu acordă prea multă atenție sănătății ochilor. Majoritatea folosesc ochelari nepotriviți. Nu merg la control când apar mici probleme. Îi cumpără din supermarketuri care pe moment pare că le rezolvă problema.

Criterii de alegere a ochelarilor de soare!

Cumpără ochelari de soare doar din magazine specializate.

  • Când achiziționezi o pereche de ochelari de soare de calitate și de renume ca aceștiae bine să o faci doar din magazine de specialitate. E contraindicat să cumperi ochelari de la tarabe, din magazine de haine sau supermarketuri.
  • Da, ochelarii de soare de calitate pot avea un preț ridicat, dar e justificat. Lentilele corespund normelor europene. Ramele sunt din materiale de calitate. Nu mai vorbim despre design și modele pentru toți.
  • Atenție la etichetă! Trebuie să se precizeze dacă lentitele oferă protecţie 100%  împotriva razelor ultraviolete sau UV 400. Lentilele de proastă calitate pot cauza afecțiuni ale ochilor grave.
  • Atenție la filtrul de protecție! Notat cu simbolurile UV sau CAT, astfel avem categoriile 0, 1, 2, 3 sau 4. O lentilă mai colorată vă oferă o protecție mai ridicată.

ochelari-soare-deweekend

  • Este foarte important ca imaginea să nu fie deformată din cauza lentilei. Nu purtați timp îndelungat, ochelari de soare cu lentilă de culoare închisă. Creeză o sensibilitate mărită a ochilor.
  • Purtarea unor ochelari de soare de proastă calitate, poate cauza diferite afecțiuni: dureri de cap, oboseală oculară, lăcrimare, cataractă.

Criterii de alegere a ochelarilor de vedere!

Aș vrea să se găsească ochelari de vedere doar în magazinele de specialitate și la prețuri rezonabile.

  • Din păcate, oamenii încă nu au înțeles că fiecare lucru trebuie cumpărat din magazinul potrivit. Orice ține de sănătate trebuie cumpărat la recomandarea unui cadru medical. Eu cred că nu ai avea voie să cumperi ochelari fără o rețetă, fără un consult. Probabil oamenii nu știu cât de mult riscă.
  • Alegerea unei perechi de ochelari de vedere trebuie să respecte câteva reguli. Da, trebuie să ținem cont de partea funcțională, dar și de cea estetică. Cu cât ramele de ochelari de vedere sunt mai comode și mai drăguțe ca acestea, cu atât ne vom simți mai bine când îi purtăm. Poți alege ramă din metal, titan, plastic sau Ultem. Alege ramă cu pernițe, ele pot fi ajustate, și nu șa nazală care e fixă. Atenție la dimensiunea ramei și la forma feței când alegeți ochelarii de vedere. Dacă nu e vorba de ochelari pentru citit, lentila trebuie să fie lată pentru un câmp vizual cuprinzător.

rame-ochelari-deweekend

  • Depistarea din timp a afecțiunilor și purtarea unor ochelari din timp, poate remedia problema. Cu cât amânați mai mult, cu atât timpul de purtare a ochelarilor va fi mai lung.
  • La cele mai mici indicii, mergeți la un consult oftalmologic într-un cabinet specializat.

Știați că lumina albastră a dispozitivelor electronice – tv, telefon, tabletă – cauzează probleme la 90% din adulți cu vârsta cuprinsă între 20-30 de ani?

Foto

16 comentarii la „Cum să alegem ochelarii potriviți?”

  1. Norocul meu ca am peste 40! 😀
    Si nici nu prea folosesc ochelari de soare pentru ca sunt ochelarista, deja!
    Dar vara, cand folosesc lentile, prefer ochelari de soare cat mai trendy!

    Răspunde
  2. si eu am ceva probleme la ochiul stang, o mica “defectiune tehnica”, sa zic asa. ma tot mint ca o sa ma duc la oftalmolog, ca am problema asta la departare, dar nu stiu de ce tot aman. poate intr-o zi o sa-mi fac curaj, sa mai bifez una de pe lista!

    Răspunde
  3. De cativa ani buni de cand m-am pricopsit cu un glaucom la ambii ochi, sunt nevoita sa fac control din 3 in 3 luni si cu ocazia asta evident ca si ochelarii ii aleg in functie de ce imi recomanda medicul. Am purtat si eu ochelari care credeam eu ca imi sunt buni. Nu realizam foarte multe lucruri decat in momentul in care ne lovim de ele si atunci…. e mai greu sa mai repari ceva. Nu asta e cauza glaucomului meu ( ochelarii nepotriviti) dar te poti alege cu alte probleme

    Răspunde
  4. Si eu am ceva probleme cu ochii, mai exact la ochiul drept. Trebuie sa fug la un control la oftalmolog, nu am mai facut-o de ceva timp bun. La calculator si la TV stau mereu cu ochelari. In rest, nu prea, desi poate c-ar fi nevoie.

    Răspunde
  5. Un articol pe care l-am citit cu real interes, mulțumesc pentru aceste sfaturi utile, din păcate aceste dispozitive noi pe care le utilizam sunt foarte dăunătoare vederii.

    Răspunde
  6. Calitatea ar trebui sa fie mereu pe primul loc. De multe ori in alegerea ochelarilor pretul este cel care conteaza cel mai mult, pentru anumite persoane. Insa, cu sanatatea ochilor nu este bine sa risti si sa alegi chiar orice produs, oricat de ieftin ar fi.

    Răspunde
  7. Și eu țin foarte mult să îmi achiziționez ochelarii de soare din magazine specializate. Chiar dacă costă mai mult, merită. Cât despre cei de vedere, sfaturile tale îmi sunt foarte utile! Voi ține cont de ele, pentru că urmează un control oftalmologic :). Felicitări pentru tot ce scrii! Rețeta de prăjitură cu mere m-a cucerit 🙂

    Răspunde
  8. Tarziu, dar am realizat ca ochelarii de soare nu sunt un accesoriu ci o necesitate. Mi-am luat ochelari de firma si ma bucur ca am investit in ochelari polarizați
    Referitor la ochelarii de vedere,nu pot decât sa ma bucur ca nu imi trebuie.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.