Rețetă cu miere BioGetica Naturalis
Îmi plac provocările, mai ales când vine vorba de rețete noi. Mi-am propus ca în acest an să gătesc preparate culinare mai deosebite. Somonul este un pește care îmi place mult la grill. Provocarea a venit de a-l găti diferit, cu arome noi.
Somon glazurat cu miere de coriandru este rețeta care mi-a atras atenția și mi-am dorit să o încerc. Aveam o bucată de somon de 300 grame, am luat ingredientele necesare și rezultatul a fost peste așteptări. Știu că puțini folosesc mierea pentru a găti, cei mai mulți o integrează în deserturi. Însă mierea este ideală pentru a glazura cărnuri. Sosul de la costițe sau pulpe pe pui este mai bun cu miere. Carnea capătă o culoare frumoasă, aurie, de la miere. Nu mai zic de gust, aromă, o încântare.
Somon glazurat cu miere la cuptor
O rețetă rapidă și ușoară. Un preparat culinar aromat, dar și aspectuos.
Este important să folosim la preparate culinare, miere de calitate, aromată. Recomandarea mea este mierea de la Bio Getica Naturalis. Variantele Bendis Premium, Deliciul Zeilor, vă vor surprinde cu aroma lor.
Ingrediente necesare
somon glazurat cu miere la cuptor:
- somon file sau bucăți de somon de 200-300 grame,
- lime,
- 50 grame unt,
- 2 linguri de miere de coriandru Bendis Premium,
- pătrunjel verde,
- zeama de la o jumătate de lămâie,
- sare, piper,
- usturoi.
Mod de preparare somon glazurat cu miere la cuptor:
Etapa 1
Eu am avut o bucată de somon de 300 grame. Am pus sare și piper pe ambele părți. Pe o folie de aluminiu, am pus câteva felii de lime. Somonul l-am pus deasupra.
Separat am topit puțin untul, am adăugat miere de coriandru, zeama de la lămâie și pătrunjel congelat. Am amestecat bine și am obținut un sos lichid.
Etapa 2
Într-un vas de ceramică, termorezistent, așezăm somonul. Turnăm deasupra, cu ajutorul unei linguri, compoziția de unt, miere, zeamă de lămâie. Deasupra punem câteva felii de lime.
Închidem frumos somonul în folia de aluminiu. Ideal e să se închidă de tot. Astfel somonul se va găti în sosul acela și nu se va evapora, reușind peștele să ia toate aromele.
Etapa 3
Dăm peștele la cuptor pentru 20 de minute, la 180C, opțiunea de coacere, căldură de sus și jos. Scoatem vasul, desfacem folia de aluminiu. Setăm cuptorul pe grill, la 180C, pentru 20 minute. Eu am crescut la 200C și am mai lăsat 10 minute pentru a căpăta o crustă frumoasă.
Somon glazurat cu miere – un deliciu
Încearcă să gătești de fiecare dată, diferit. Adaugă condimente noi, îndrăznește să faci combinații. Rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Un preparat culinar nou va fi apreciat de familie, musafiri, iar tu poți să descoperi arome noi.
Multumim pentru reteta.
Ce bine arată!
Uite chiar sunt tare curioasă dacă reușesc să veganizez această rețetă, mai ales că pot pune sirop de agave în loc de miere.
Mi-a lăsat gura apă! Abia aștept să încerc rețeta!
Nici nu are cum să fie delicioasă și sănătoasă.
Mulțumesc pentu rețetă!
Noi îl frigem în tigaie câte 2 min pe fiecare parte sau îl condimentam și îl băgăm la cuptor. Dar arata tare bine și cum l-ai preparat tu. As încerca și varianta asta.
Logodnicul meu se ocupa de obicei sa prepare pestele pentru ca eu nu mananc decat daca nu are oase (somon sau ton).