Șnițel de pui în crustă de parmezan la cuptor – rețeta

Șnițel de pui în crustă de parmezan la cuptor – sugestie cină

Cât de bine sună șnițel de pui în crustă de parmezan la cuptor! Sunt mereu în căutare de idei de preparare a pieptului de pui. Uneori merg pe clasic, alteori îmi doresc ceva nou. Așa se face că am găsit această rețetă și mi-a atras atenția. Combină tot ce îmi place mie. Piept de pui, parmezan, crustă crocantă, prăjire la cuptor.

Zilele trecute mi-am făcut timp pentru acest preparat. Am venit și eu cu mici personalizări. Nota mea asupra rețetei nu lipsește niciodată. Treaba mea e să fac preparatul după gustul nostru. Iată cum am făcut eu acest preparat delicios!

Ingrediente necesare șnițel de pui în crustă de parmezan la cuptor

  • 700 grame piept de pui, eu iau de la Lidl cel crescut cu porumb,
  • 4 linguri de parmezan ras,
  • o lingură făină integrală/tărâțe,
  • pătrunjel verde tocat mărunt,
  • sare, piper, boia dulce,
  • 1 ou,
  • 1 lingură de iaurt,
  • 50 grame unt. 

Mod de preparare șnițel de pui în crustă de parmezan la cuptor

Etapa 1:

Spălăm bine pieptul de pui cu apă rece. Îl feliem mai gros. Eu un piept de pui l-am tăiat doar în două. Dacă îl tăiați în trei, se va usca mai repede. Într-un vas amestecăm parmezanul, pătrunjelul, făina și condimentele.

șnițel de pui în crustă de parmezan la cuptor

Într-o farfurie de supă, batem bine oul cu iaurtul. Pregătim tava de cuptor, o tapetăm cu hârtie de copt.

Etapa 2:

Luăm o bucată de piept de pui, o dăm prin făină integrală/de tărâțe, prin ou și iaurt, apoi prin compoziția de parmezan. Presăm ușor cu palmele.

șnițel de pui în crustă de parmezan la cuptor

Așezăm frumos feliile în tavă. Lăsăm puțină distanță între ele.

șnițel de pui în crustă de parmezan la cuptor

Tăiem felii subțiri de unt și punem pe fiecare bucată de carne.

șnițel de pui în crustă de parmezan la cuptor

șnițel de pui în crustă de parmezan la cuptor

Dăm tava la cuptor pentru 45 de minute. Eu am pus tava la 200°C, opțiunea căldură de sus și jos. Untul se va topi și șnițelul se va prăji în unt fără a fi prea uns.

șnițel de pui în crustă de parmezan la cuptor

Dacă le doriți mai uscate, tăiați pieptul mai subțire. Dacă vă place carnea mai crocantă, o lăsați mai mult la cuptor. Și la final puteți opta pentru puțin gril.

Mod de servire șnițel de pui în crustă de parmezan la cuptor

Recomand ca șnițelul în crustă să fie servit imediat după ce a fost scos din cuptor. Se poate servi cu pireu de mazăre sau niște legume la cuptor. O salată de crudități cu puțin oțet balsamic alb merge de minune. Șnițelul poate fi și reîncălzit, însă cel mai delicios este proaspăt scos din cuptor!

Voi ați încercat șnițelul de pui la cuptor? Vă tentează rețeta de șnițel de pui în crustă de parmezan la cuptor?

18 comentarii la „Șnițel de pui în crustă de parmezan la cuptor – rețeta”

  1. daca e facut la cuptor, eu nu refuz. Parca simt mirosul pana la mine. Nici nu are nevoie de altceva decat de o salata verde cu castravete si patrunjel. Promit sa incerc reteta in weekend ca nu am incercat niciodata varianta la cuptor.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.