Șnițel de pui în crustă de parmezan la cuptor – sugestie cină
Cât de bine sună șnițel de pui în crustă de parmezan la cuptor! Sunt mereu în căutare de idei de preparare a pieptului de pui. Uneori merg pe clasic, alteori îmi doresc ceva nou. Așa se face că am găsit această rețetă și mi-a atras atenția. Combină tot ce îmi place mie. Piept de pui, parmezan, crustă crocantă, prăjire la cuptor.
Zilele trecute mi-am făcut timp pentru acest preparat. Am venit și eu cu mici personalizări. Nota mea asupra rețetei nu lipsește niciodată. Treaba mea e să fac preparatul după gustul nostru. Iată cum am făcut eu acest preparat delicios!
Ingrediente necesare șnițel de pui în crustă de parmezan la cuptor
- 700 grame piept de pui, eu iau de la Lidl cel crescut cu porumb,
- 4 linguri de parmezan ras,
- o lingură făină integrală/tărâțe,
- pătrunjel verde tocat mărunt,
- sare, piper, boia dulce,
- 1 ou,
- 1 lingură de iaurt,
- 50 grame unt.
Mod de preparare șnițel de pui în crustă de parmezan la cuptor
Etapa 1:
Spălăm bine pieptul de pui cu apă rece. Îl feliem mai gros. Eu un piept de pui l-am tăiat doar în două. Dacă îl tăiați în trei, se va usca mai repede. Într-un vas amestecăm parmezanul, pătrunjelul, făina și condimentele.
Într-o farfurie de supă, batem bine oul cu iaurtul. Pregătim tava de cuptor, o tapetăm cu hârtie de copt.
Etapa 2:
Luăm o bucată de piept de pui, o dăm prin făină integrală/de tărâțe, prin ou și iaurt, apoi prin compoziția de parmezan. Presăm ușor cu palmele.
Așezăm frumos feliile în tavă. Lăsăm puțină distanță între ele.
Tăiem felii subțiri de unt și punem pe fiecare bucată de carne.
Dăm tava la cuptor pentru 45 de minute. Eu am pus tava la 200°C, opțiunea căldură de sus și jos. Untul se va topi și șnițelul se va prăji în unt fără a fi prea uns.
Dacă le doriți mai uscate, tăiați pieptul mai subțire. Dacă vă place carnea mai crocantă, o lăsați mai mult la cuptor. Și la final puteți opta pentru puțin gril.
Mod de servire șnițel de pui în crustă de parmezan la cuptor
Recomand ca șnițelul în crustă să fie servit imediat după ce a fost scos din cuptor. Se poate servi cu pireu de mazăre sau niște legume la cuptor. O salată de crudități cu puțin oțet balsamic alb merge de minune. Șnițelul poate fi și reîncălzit, însă cel mai delicios este proaspăt scos din cuptor!
daca e facut la cuptor, eu nu refuz. Parca simt mirosul pana la mine. Nici nu are nevoie de altceva decat de o salata verde cu castravete si patrunjel. Promit sa incerc reteta in weekend ca nu am incercat niciodata varianta la cuptor.
ce idee buna! nu am mai facut snitele de foarte, foarte mult timp, deci poate chiar ar fi vazul. si ideea cu untul deasupra nu o stiam, chiar o sa o incerc!
Imi plac snitelele dar nu am mancat niciodata snitel la cuptor insa arata delicios asa ca vreau sa incerc si eu reteta ta in weekend.
Ooo ce chestie si eu vreau sa mananc snitel la pranz dar al meu nu e in crusta dar poatw data viitoare incercam reteta.
Mi se pare interesanta abordarea ta, o sa copiez pusul bucatelelor de unt pe produsele introduse la cuptor.
Super idee! Am incercat si eu ceva asemanator, dar voi incerca si aceasta varianta 🙂
Nu am mancat niciodata in crusta de parmezan carnea de pui, deseori o fac in crusta de fulgi de porumb 😉
WOW! Arata foarte bine si parca simt aroma de aici!
Felicitari pentru prezentare!
Interesanta reteta. Eu nu prea am mancat parmezan pana acum si reteta imi surade
Arata absolut delicios. Nu am gustat niciodata piept de pui in acest stil. Neaparat trebuie sa incerc reteta.
Am facut tot felul de snitele. Cu fulgi de porumb, cu pesmet, dar pe asta chiar cas nu l-am incercat
Yuumy, ce pofta mi-ai facut! Sunt convinsa ca sunt delicooase!
Si eu snitelele le fac tot la cuptor pentru ca sunt mult mai bune si mai sanatoase. O sa-mi salvez reteta ta si o voi testa in curand. Multumesc pentru sugestie.
Am auzit de aceasta reteta, dar n-am incercat-o inca. Cred ca ii da un gust deosebit parmezanul
Vaii..ce bine arată. Acum știu ce să gătesc mâine pentru cină. Nu am pregătit niciodată șnițelul așa, ci doar în făină și ou…dar abia aștept să încerc rețeta ta!
Ce bine arata! Waw! Si usor de facut. De ceva timp evit prajelile, deci o sa retin reteta.
Vai cum arataaa <3 eu sunt mare fana snitele, trebuie sa incerc si eu aceasta reteta <3 mor de pofta
N-am incercat pana acum, dar arata delicios!