Sfaturi pentru a prelungi durata de viață a unui telefon nou

Bucuria unui telefon nou – între entuziasm și grijă

Cu toții ne dorim un telefon nou. Însă după achiziționarea lui, încep grijile. Dacă îl scăpăm pe jos sau dacă se zgârie? Ce trebuie să facem dacă e furat? Eroare de soft, panică maximă. Atunci când îți cumperi un telefon nou ca acesta vorbim de o investiție. Îți dorești să te poți bucura de el la maxim. Și să nu fii îngrijorat că se poate deteriora.

Scapă de grija telefonului nou și doar bucură-te de el. Îți voi oferi câteva sfaturi după experiența mea cu telefoane noi. Ținând cont de sfaturile acestea, telefonul tău va arăta impecabil mult timp.

Sfaturi pentru a prelungi durata de viață a unui telefon nou

  • husă și folie de protecție

Întotdeauna când mi-am cumpărat un nou telefon, nu am uitat de husă și folie. Varietatea e atât de mare pe piață încât sigur găsim ceva pe placul nostru și pentru bugetul nostru. Acestea două vor proteja telefonul de zgârieturi, dar și în caz de impact, telefonul este protejat.

Tocmai ești în căutare de husă pentru telefonul tău? Sigur vei găsi aici una pe placul tău.

  • asigurare pentru telefon

Asigurare pentru casă și pentru mașina, asigurare de viață, sigur și telefonul tău are nevoie. Te vei simți mai în singuranță în vacanțe. Nu vei fi stresat dacă telefonul este furat sau se defectează. Acum, asigurarea de telefon este la un preț decent și merită ca să scapi de o grijă. Liniștea ta e mai importantă.

  • încarcă corespunzător telefonul

Avem o obsesie să avem telefonul mereu încărcat. Însă e bine să îl lăsăm uneori să se descarce de tot. Se recomandă ca telefonul să se lase la încărcat până la 100%. Ideal este să-l scoatem de la încărcat când este încărcat la maxim. Supraîncărcarea lui poate duce, în timp, la distrugerea acumulatorului. Încearcă să încarci telefonul doar cu încărcător original și într-o priză sigură. Nu vrei să-ți pierzi telefonul conectându-l la o priză șubredă.

Evitați să încărcați telefonul de prea multe ori pe zi. Mai bine, optați să aveți la îndemână un încărcător sau o baterie externă.

  • nu uita de back up!

Au și telefoanele o durată de viață. Unele mai lungă, altele mai scurtă. Așa că e bine să avem back up mereu la datele de pe telefon. Uneori starea telefonului permite recuperarea datelor. Alteori riscăm să pierdem tot ce aveam pe telefon. Și acesta este ultimul lucru pe care ni-l dorim.

Optează pentru un telefon cu capacitate mare de stocare a datelor. Însă nu uita un posibilitatea de a stoca virtual datele. Ar fi tare păcat să pierdem agenda cu numere de telefon, pozele cu cei dragi, mesaje cu informații importante.

Tu cum ai grijă de un telefon nou? Câte sfaturi respecți din cele de mai sus?

Foto

25 de comentarii la „Sfaturi pentru a prelungi durata de viață a unui telefon nou”

  1. Si eu sunt destul de fixata pe ideea de a avea husa si folie de protectie. De altfel si telefoanele mele vechi, acelea “nonsmart” tot cu husa erau. 😁
    Asa am fost invatata de mica, sa am grija de orice primesc si sa ii prelungesc cat pot de mult durata de viata a unui gadget.

    Răspunde
  2. Sunt atentă de obicei cu lucrurile dar cu toate astea am pățit – o fix la 5 zile după ce mi-am luat telefonul nou și am scăpat de sub control faza cu protecția.
    Mulțumesc pentru sfaturi!

    Răspunde
  3. Tocmai mi-am luat un telefon nou luna trecuta. A fost o investiție mare asa ca o sa am maxima grija de el. I-am cumpărat husa și folie de silicon, îl încarc corespunzător și cu încărcătorul original. Nu m-am gândit sa ii fac asigurare dar nu e o idee rea

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.