Prăjitură cu mere fără zahăr – rețetă de toamnă

Prăjitură cu mere fără zahăr – desertul nelipsit din casă, toamna

Deserturile cu mere sunt preferatele mele. Orice rețetă găsesc, trebuie încercată. Mă tentează să încerc un desert nou. Provocarea mea e să un desert fără zahăr. Orice rețetă este modificată pentru a se potrivi stilului meu de viață. E ușor să înlocuiești zahărul cu îndulcitor și făina albă cu premix. Însă e important să nimerești cantitățile.

Eu folosesc doar premix cu indice glicemic scăzut. Însă are un gust aparte. Am învățat că folosind unt topit în rețetă, gustul nu mai e la fel de pătrunzător. Desertul capătă un gust plăcut. De la Green Sugar folosesc îndulcitor cu aromă de vanilie. La deserturile cu mere, folosesc scorțișoară din belșug. Următoarea rețetă este luată de la Benedetta. Însă eu am făcut înlocuirile necesare. Iată ce a ieșit:

Ingrediente necesare prăjitură cu mere fără zahăr:

  • 3 mere,
  • 3 ouă,
  • 100 grame îndulcitor Green Sugar,
  • 80 ml ulei,
  • 125 grame iaurt slab, eu am folosit quark,
  • 170 grame premix de patiserie,
  • un praf de copt,
  • puțină sare,
  • scorțișoară.

Mod de preparare prăjitură cu mere fără zahăr:

Etapa 1:

Spălăm bine ouăle. Le spargem într-un bol și le mixăm cu îndulcitorul. Adăugăm uleiul și iaurtul. Mixăm bine. Adăugăm sarea, praful de copt și premixul. Mixăm câteva minute ca să se omogenizeze bine totul.

prăjitură cu mere fără zahăr

Punem aluatul într-o formă de copt rotundă. Eu am pus hârtie de copt doar pe fund. Lateralele le-am uns cu unt.

prăjitură cu mere fără zahăr

Etapa 2:

Spălăm bine merele. Le decojim și le tăiem în felii subțiri. Presărăm puțin îndulcitor și scorțișoară. Amestecăm astfel încât fiecare felie să fie acoperită de amestec.

Ornăm tarta cu felii de măr. Le aranjăm în așa fel încât să formeze un trandafir. Punem felii de jur împrejur. Și continuăm în cerc. La mijloc vom pune bucățile mai mici de măr. Eu am mai presărat deasupra puțin îndulcitor. Îmi place că el devine crocant și dă un gust aparte desertului.

prăjitură cu mere fără zahăr

prăjitură cu mere fără zahăr

Etapa 3:

Dăm tava la cuptor pentru 45 de minute, la 180°C. Lăsăm să se coacă bine aluatul. Acest premix e mai greu decât făina albă. Are nevoie de mai mult timp de coacere. Prăjitura trebuie testată chiar dacă timpul de coacere expiră. Aluatul e mai umed decât unul normal.

Când merele s-au rumenit, scoatem tava. Testăm aluatul cu scobitoarea. Dacă iese curată, aluatul este copt. Se servește rece cu îndulcitor pudră deasupra!

prăjitură cu mere fără zahăr

Secțiune!

prăjitură cu mere fără zahăr

Și câte o felie pentru toată lumea!

prăjitură cu mere fără zahăr

Vouă vă plac deserturile cu mere? Care este prăjitura voastră preferată?

17 comentarii la „Prăjitură cu mere fără zahăr – rețetă de toamnă”

Lasă un comentariu