În weekend, încerc reţete noi, combin tot ce citesc pe net cu ceea ce ştiu, am încredere în intuiţia mea, şi aşa rezultă nişte deserturi minunate. Nu am prea încercat până acum reţete cu ciocolată, dar pentru că mi s-a cerut, m-am conformat. Tot căutând pe net, am găsit o reţetă pe blogul Dulciuri fel de fel care nu părea prea complicată şi am adaptat-o gusturilor noastre.
Pentru blat avem nevoie de 200 grame biscuiţi digestivi, 100 grame unt topit, 4 linguri de zahăr, 2 linguri de cacao.
Pentru crema de ciocolată avem nevoie de 6 gălbenuşuri, 100 grame zahăr, 85 grame cacao, 100 grame ciocolată cu lapte, 30 grame amidon, 100 ml lapte, 150 grame unt, un plic zahăr vanilat, esenţă de vanilie, 3 linguri smântână.
Biscuiţii îi sfărmăm fin, îi amestecăm cu zahărul şi cacaua, apoi adăugăm încet untul topit. Obţinem o pasta sfărâmicioasă pe care o întindem cu grijă într-o tavă de tort cu diamentrul de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la frigider până facem crema.
Mixăm bine gălbenuşurile cu zahărul, adăugăm cacaua şi amidonul, alternând cu puţin lapte pentru a amesteca mai uşor compoziţia. Punem vasul pe baie de aburi şi amestecăm continuu, adăugăm şi ciocolata tăiată bucăţi şi continuăm să amestecăm cam 30 de minute.
Luăm jos vasul de pe aburi şi adăugăm untul moale şi apoi smântâna. Crema obţinută o turnăm pete blat şi dăm tava la cuptor pentru 45 de minute, la 130°.
Lăsăm să se răcească în tavă, apoi scoatem prăjitura pe un platou, îndepărtând hârtia de copt. Aşa arată în secţiune, eu am servit-o cu sos de ciocolată home-made.
Poftă bună!
Ce deliciosenie ciocolatoasa! Pfff, ce poft ami s-a facut!
Delicios arata!
Draga mea, pe Facebook te urmaresc zi de zi si tare pofta imi faci MEREU cu ale tale mancaruri. M-as muta la tine. :))
Multumesc pentru aprecieri!
Alina – te astept cu drag sa te rasfat cu niste delicii culinare!
arata extraodinar, dat mi se par destul de complicate prajiturile cu ciocolata!
mi s-a facut pofta de mancat si de gatit totodata… abia astept sa ajung acasa sa incerc reteta ca nu pot sa mai astept pana in weekend 😉
Tot de pe blogul Mihaelei am facut si eu negresa de post, as incerca si aceasta prajitura la timpul potrivit, ba chiar am in vizor lava chocolate. <3
Arata tare bine!!