Pancakes sărate – sugestie de mic dejun

Pancakes sărate – ideale pentru mic dejun sau gustare

Pancakes sărate? Da, da, sunt minunate și sărate. Mie îmi place mult textura de la pancakes. Însă nu sunt mare fan dulce. Îmi place să fac multe prăjituri. Majoritatea sunt savurate de familie și prieteni. Eu prefer variante sărate. Și atunci a trebuit să mă gândesc la o rețetă de sărat.

Sunt obișnuită să mănânc micul dejun, chiar dacă e târziu. De cele mai multe ori, optez pentru omletă. Omletă cu cașcaval, gorzonzola, brânză grecească. Parcă aș face o pauză. Îmi doresc altceva. Să fie și gustos, și sățios. Nu mai zis de aspect, și acela e important. Și să poată fi servit în diverse combinații. Din acest motiv, am încercat pancakes sărate!

Ingrediente necesare pancakes sărate:

  • 3 ouă mari de casă,
  • 150 ml lapte rece,
  • 120 grame făină intermediară,
  • 5 grame praf de copt,
  • sare, piper, chilli,
  • 120 grame cașcaval dat pe răzătoarea mică.

Mod de preparare pancakes sărate:

Etapa 1

Spălăm foarte bine ouăle. Separăm gălbenușurile de albușuri. Mixăm bine albușurile cu puțină sare. Vom obține o spumă tare. Gălbenușurile le mixăm, adăugăm laptele și condimentele. Punem și făina amestecată cu praful de copt. La final, încorporăm spuma de albușuri. Cu răbdare, amestecăm cu o spatulă. Avem grijă ca aluatul să fie aerat. Adăugăm și cașcavalul fin.

pancakes sărate

pancakes sărate

Etapa 2

Pregătim o tigaie de teflon. O lăsăm să se încălzească și punem puțin ulei de măsline. Cu ajutorul unei linguri, punem mici grămăjoare de aluat. Dacă le doriți mai mari, puneți doar una în mijlocul tigăii. Eu am preferat să le fac mai mici. În tigaia mea, au încăput 3 pancakes.

pancakes sărate

Le coace la foc mic. Lăsăm să se coacă bine. Când apar bule în aluat, le întoarcem pe partea cealaltă. Devin arămii și știm că sunt gata coapte.

pancakes sărate

Cum servim aceste pancakes sărate?

Aceste pancakes sunt tare gustoase și reci, și calde. Merg și reîncălzite. Consider că sunt ideale pentru micul dejun. Servite cu iaurt, șuncă, chiar și un sos cald. Pot fi luate la pachet ca și gustare. Pot înlocui cu succes pâinea. Ele pot fi unse cu cremă de brânză. Încercați și cu gem de ceapă sau ardei iute.

Încearcă să aduci preparate noi la micul dejun. Astfel îți vei determina familia să iubească micul dejun. Și în plus, vor începe cu energie, o nouă zi.

pancakes sărate

Voi ce preparate serviți dimineața? Ce vă place să serviți la micul dejun? Vă place varianta de pancakes sărate sau rămâneți la pancakes dulci?

27 de comentarii la „Pancakes sărate – sugestie de mic dejun”

  1. Cum iti ziceam si pe facebook, eu deja am pus gand rau retetei tale si am sa o readaptez, folosind telemea in loc de cascaval. Am telemea de vaca de la tara, destul de grasa, si cred ca ar merge. Si am sa le servesc cu iaurt sau cu sana.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.