Motive bune pentru a găti mai mult acasă

A găti mai mult acasă – pasiune și relaxare

Mie îmi surâde ideea de a găti mai mult acasă. Pentru mine, gătitul este o pasiune și o fac cu mare drag. Recunosc, uneori nu am starea necesară și comand sau încropesc rapid un platou. Dar gătitul este pentru mine și un bun mod de relaxare. Îmi place să încerc și diverse rețete noi. Optez pentru preparate sănătoase, dar mă și supun doleanțelor celor dragi.

Cel mai mult îmi place să prepar deserturi. Dar nu zic nu nici la mâncare sau produse de patiserie, chiar dacă e nevoie de mai mult timp. M-am dotat cu aparate electrocasnice care îmi fac munca mai ușoară. De când cu malaxorul, aluaturile care necesită multă frământare nu le mai evit.

Motive bune pentru a găti mai mult acasă

Există unele preparate culinare care îmi plac la nebunie. Chiar dacă îmi ia mult timp să le fac, nu ezit. Varianta de comandat există întotdeauna, însă e mai bine să le fac eu. Iată de ce:

  • controlezi gradul de fierbere – detaliu important

Ne place să consumăm orez și îl preferăm puțin mai tare. Astfel când gătesc cu orez basmati îl fierb exact cât trebuie. De cele mai multe ori când comand orez, el e prea fiert. Așa se întâmplă și cu pastele. Sunt fie prea fierte, fie nefierte. E destul de greu să le fierbi perfect, trebuie să le urmărești cu atenție. Și să respecți câteva mici reguli.

Exact așa se întâmplă și cu legumele fierte, coapte sau la grill. Acasă poți controla mai bine gradul lor de gătire, pentru a fi pe placul tău!

  • pâinea de casă cu diverse arome

Nu sunt o mare consumatoare de pâine, dar nu refuz niciodată o pâine de casă. Îmi place tare mult mirosul când ea se coace în cuptor. Mă bucur că pot să mă joc cu arome și condimente. Obțin mereu pâinea de casă perfectă, iar mai nou optez pentru maia, și mai puțin drojdie.

Soțul meu adoră pâinea făcută în casă și îl surprind mereu cu o pâine cu diferite arome. Musafirii savurează preparatele culinare cu mai multă poftă când au alături și felii de pâine de casă.

  • deserturi cu cantitate redusă de zahăr

Mie îmi plac deserturile, dar mi se par extrem de dulci. Nu mai reușesc să simt aroma. Așa că prefer să le fac acasă. A găti mai mult acasă înseamnă și a putea să controlezi gramajul la diferite ingrediente. Aroma unui desert nu trebuie dată de zahăr, ci de arome.

La prăjiturile pe care le fac eu, reduc cantitatea de zahăr. Prefer să pun vanilie mai multă, rom și ingrediente de calitate care sunt aromate în mod natural.

  • patiserie în combinația dorită

Zilele trecute soțul meu m-a rugat să-i fac cuib de viespe. Dar își dorea cu glazura de la cinnamon rolls. În comerț, nu găsim această combinație, așa că am făcut eu.

Eu am modificat rețeta pentru bunul nostru plac. Am pus nucă măcinată din belșug, nu le-am însiropat, dar le-am glazurat cât au fost fierbinți. Am obținut un produs de patiserie excelent și pe gustul nostru.

Produsele de patiserie din comerț cu ciocolată nu conțin cremă de ciocolată suficientă. Gogoșile cu vanilie nu au cantitatea de cremă dorită. Aceste aspecte le putem corecta dacă facem preparatele în casă.

A găti mai mult acasă are multe avantaje. Cu electrocasnicele potrivite și cu puțină răbdare și pasiune, poți realiza rapid preparatele culinare preferate! 

Foto

16 comentarii la „Motive bune pentru a găti mai mult acasă”

  1. Îmi place să gătesc acasă, de fapt chiar o fac destul de des. Chiar și soțului meu a început să-i placă să pregătească uneori . Îmi amintesc, pe vremea copiilor le spuneam mereu că cea mai bună mâncare este cea gătită acasă pentru că știm ce am pus în oală. 🙂
    Mi-au plăcut motivele tale!

    Răspunde
  2. dincolo de toate, principalul avantaj al gatitului acasa este cel economic. Cu banii pe care ii dai pe doua meniuri in oras, hranesti toate familia pe toata ziua.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.