A găti mai mult acasă – pasiune și relaxare
Mie îmi surâde ideea de a găti mai mult acasă. Pentru mine, gătitul este o pasiune și o fac cu mare drag. Recunosc, uneori nu am starea necesară și comand sau încropesc rapid un platou. Dar gătitul este pentru mine și un bun mod de relaxare. Îmi place să încerc și diverse rețete noi. Optez pentru preparate sănătoase, dar mă și supun doleanțelor celor dragi.
Cel mai mult îmi place să prepar deserturi. Dar nu zic nu nici la mâncare sau produse de patiserie, chiar dacă e nevoie de mai mult timp. M-am dotat cu aparate electrocasnice care îmi fac munca mai ușoară. De când cu malaxorul, aluaturile care necesită multă frământare nu le mai evit.
Motive bune pentru a găti mai mult acasă
Există unele preparate culinare care îmi plac la nebunie. Chiar dacă îmi ia mult timp să le fac, nu ezit. Varianta de comandat există întotdeauna, însă e mai bine să le fac eu. Iată de ce:
controlezi gradul de fierbere – detaliu important
Ne place să consumăm orez și îl preferăm puțin mai tare. Astfel când gătesc cu orez basmati îl fierb exact cât trebuie. De cele mai multe ori când comand orez, el e prea fiert. Așa se întâmplă și cu pastele. Sunt fie prea fierte, fie nefierte. E destul de greu să le fierbi perfect, trebuie să le urmărești cu atenție. Și să respecți câteva mici reguli.
Exact așa se întâmplă și cu legumele fierte, coapte sau la grill. Acasă poți controla mai bine gradul lor de gătire, pentru a fi pe placul tău!
pâinea de casă cu diverse arome
Nu sunt o mare consumatoare de pâine, dar nu refuz niciodată o pâine de casă. Îmi place tare mult mirosul când ea se coace în cuptor. Mă bucur că pot să mă joc cu arome și condimente. Obțin mereu pâinea de casă perfectă, iar mai nou optez pentru maia, și mai puțin drojdie.
Soțul meu adoră pâinea făcută în casă și îl surprind mereu cu o pâine cu diferite arome. Musafirii savurează preparatele culinare cu mai multă poftă când au alături și felii de pâine de casă.
deserturi cu cantitate redusă de zahăr
Mie îmi plac deserturile, dar mi se par extrem de dulci. Nu mai reușesc să simt aroma. Așa că prefer să le fac acasă. A găti mai mult acasă înseamnă și a putea să controlezi gramajul la diferite ingrediente. Aroma unui desert nu trebuie dată de zahăr, ci de arome.
La prăjiturile pe care le fac eu, reduc cantitatea de zahăr. Prefer să pun vanilie mai multă, rom și ingrediente de calitate care sunt aromate în mod natural.
patiserie în combinația dorită
Zilele trecute soțul meu m-a rugat să-i fac cuib de viespe. Dar își dorea cu glazura de la cinnamon rolls. În comerț, nu găsim această combinație, așa că am făcut eu.
Eu am modificat rețeta pentru bunul nostru plac. Am pus nucă măcinată din belșug, nu le-am însiropat, dar le-am glazurat cât au fost fierbinți. Am obținut un produs de patiserie excelent și pe gustul nostru.
Produsele de patiserie din comerț cu ciocolată nu conțin cremă de ciocolată suficientă. Gogoșile cu vanilie nu au cantitatea de cremă dorită. Aceste aspecte le putem corecta dacă facem preparatele în casă.
De când cu pandemia, gătesc foarte des acasă. Uneori îmi ieas foarte bune preparatele, alteori mi-ar fi plăcut să mănânc la restaurant :))
Mie nu imi place deloc sa gatesc, o fac de nevoie, dar imi place sa prajituresc 😀 Dulce as face mereu 😀
Multumim pentru sfaturi.
Eu pregatesc diverse mancaruri pentru ca in general imi face placere sa testez diferite retete si sa construiesc bucurie pentru cei dragi.
Îmi place să gătesc acasă, de fapt chiar o fac destul de des. Chiar și soțului meu a început să-i placă să pregătească uneori . Îmi amintesc, pe vremea copiilor le spuneam mereu că cea mai bună mâncare este cea gătită acasă pentru că știm ce am pus în oală. 🙂
Mi-au plăcut motivele tale!
Mâncarea gătită acasă este cea mai bune, pentru o faci asa cum îți place ție. În plus este și mult mai sănătoasă.
De când cu pandemia, nu am mai cumpărat decât pâine foarte bine sigilată. Ar merge o mașină de făcut pâine.
Eu gătesc zilnic mâncare acasă și la câteva zile fac si ceva dulce.
Si eu ador sa gatesc. De cele mai multe ori gatim acasa si o facem cu drag.
Eu gătesc de nevoie, dar nu a fost niciodată o pasiune pentru asta.
dincolo de toate, principalul avantaj al gatitului acasa este cel economic. Cu banii pe care ii dai pe doua meniuri in oras, hranesti toate familia pe toata ziua.
Pe mine ma relaxeaza sa gatesc. Incerc mereu retete noi si imi place sa experimentez 🙂
Nu-mi permite timpul sa fac atat de multe pe cat mi-as dori. Am inceput sa fac si eu paine de casa si ocazional mai fac si cateva produse de patiserie sau prajituri
Intotdeauna mancarea facuta in casa este cea mai buna 😉 Multumesc pentru link-uri!
Mancarea facuta in casa este intotdeauna cea mai buna 😉
Si mai sanatoasa 😀