La adăpostul nopții vântul ne va purta înapoi acasă – poveste adevărată
La adăpostul nopții vântul ne va purta înapoi acasă este povestea adevărată a autorului. Majok Tulba spune povestea vieții sale. Amintirile din copilărie trebuie să fie vesele, frumoase, însă nu pentru toți e așa. Tulba a avut parte de o copilărie care a încetat brusc, într-un mod extrem de brutal.
Cartea poate fi comandată de pe site-ul Libris. O găsiți la Beletristică, Literatură universală. Și o recomand, chiar dacă e o poveste sfâșietoare și mai dură.
La adăpostul nopții vântul ne va purta înapoi acasă – tristă copilărie
La doar 9 ani, copilăria lui Obinna se încheie în sunetul armelor. Rebelii atacă satele pentru a lua băieții și bărbații. nevoie de ei în armata lor. Femeile și fetele sunt bătute și chinuite, iar bărbații pe care îi consideră trădători, sunt uciși în văzul tuturor.
Obinna și fratele său, Akot, sunt urcatți într-un camion și luați de lângă familie. Adică mama și bunicii, tatăl a fost ucis cu sânge rece de alt copil, bărbat în devenire, se credea el.
Drumul spre tabără în condiții inumane
Pe drum, se mai opresc în câteva sate, unde ritualul de strângere a băieților necesari în armata rebelă, se repetă. Camionul cu care parcurg drumul este o vechitură, iar șoferul este extrem de agresiv. Acest lucru, împreună cu frica, îl fac pe Obinna să vomită pe pantalonii Căpitanului. Suficient motiv pentru ca Obinna să fie snopit în bătaie. Flămând și însetat, departe de protecția familiei, încasează lovitură după lovitură, fără să verse o lacrimă.
Aude oasele cum trosnesc și își dorește doar să fie lângă mama. Mama care i-ar alina durerea, este acum prea departe și neputincioasă. Este aruncat înapoi în camion și merg mai departe. Visează cum ar putea evada, e iute de picior, nici glonțul nu l-ar ajunge. Dar își dă seamă că e imposibil. De abia se poate mișca, cum să fugă…
Frica de a nu călca pe o mină
Noapte o petrec sub cerul liber, cu foarte puțină apă și mâncare. Dorm pe jos și se trezesc mai obosiți decât s-au culcat. Drumul continuă pe jos. Primii din grup sunt cei care îi salvează pe cei din urmă. Pentru că ei dau peste mine, fără să vrea. Din păcate, din ei nu rămâne nimic și nici nu e timp de tânguire. Calcă înainte, nu știe peste ce, nici nu vrea să se gândească și speră doar să fie el primul.
Wow, ce poveste dura, dar interesanta in acelasi timp….
Imi place sa descopar autori noi, asa ca am adaugat aceasta carte pe wishlistul meu.
Cartea pare tulburătoare, îti trebuie o anumită stare pentru a o citi.
Nici nu vreau să îmi imaginez mai mult de atât de ce copilărie a avut parte.
O carte care merită citită!
Ce tristă e cartea asta 🙁 Tulburătoare…
Pare o carte dura, ma intristeaza sa vad ca nu toti copiii au parte de ani frumosi si liniștiți
si eu citesc genul asta de carti tot pentru ce ele imi aduc aminte cat de fericita sunt si cate motive am sa ma bucur de fiecare zi, fara sa ma mai plang de nimicuri.
Wow ce carte. Totusi pare o poveste trista si plina de sacrificii. Dar cred ca sunt multe lucruri de invatat.
Uff cam trista, ne face sa ne gândim la multe lucruri.
Vai, cât de interesantă pare cartea La adăpostul nopții vântul ne va purta înapoi acasă de Majok Tulba! Deja mi-a răscolit sufletul.
Mi-aș dori sî o citesc, bineînțeles, mulțumesc pentru recomadare!
Pare o poveste tare frumoasă și plina de emoții.
Cred ca merita citita aceasta carte!
Cred ca e o poveste cutremuratoare, mai ales ca este adevarata. Intotdeauna ma impresioneaza astfel de povesti.
Am învățat ca viața este cruda, unii au de toate și nu apreciază și alții ar da orice pentru o viața liniștita, in siguranța.
Acum am citit cateva cuvinte despre acest autor. Majok Tulba s-a nascut in Sudanul de Sud care atunci cand el avea 16 ani a fost devastat de razboi. In aceste conditii e de mirare ca a reusit sa isi construiasca o cariera de scriitor.
Da, e o carte speciala, vreau sa o citesc cat mai curand. Frumoasa recenzia ta, am citit-o de 2 ori.
Cred ca astfel de povesti ne reamintesc ce viata frumoasa avem!
Vai cat de draguta este cartea. Chiar m-ai facut curioasa in privinta ei