Weekend-ul este pentru relaxare, pentru petrecut timp alături de cei dragi și multă joacă. Ne-am propus pentru weekend-ul trecut să invităm prieteni dragi la noi acasă pentru a ne juca Catan și Europolis, ne era dor să ne jucăm, să ne aliem, să negociem și să ne distrăm. Știind că nașii noștri vor veni împreună cu fetița lor, nepoțica noastră, Karina, am decis să cumpărăm pentru ea un puzzle interesant, în speranța că va avea preocupare și ne vom putea juca, și noi cei mari, în liniște.
Varietatea mare de modele nu m-a lăsat indiferentă, așa că am comandat mai multe jocuri de pe site-ul Noriel. Mă gândeam să fie unul pentru cea mică, două pentru noi, strategia mea a fost bună. Am sperat să o atragem să se joace puzzle, la început să o ajutăm și noi, iar independentă din fire cum o știu, ne va îndepărta și va dori să continue și să termine singură jocul. Mai trebuie să vă spun că jocurile noastre au rămas nedesfăcute și toți ne-am dat pe puzzle-uri?
De ce am ales puzzle pentru Karina, dar și pentru noi? Jocurile de puzzle ne pun imaginația și logica la încercare, dar și au o mulțime de beneficii în dezvoltarea copiilor. Aceste jocuri se pot juca indiferent de vârsta copilului sau adultului, putem alege puzzle din carton sau din lemn, cu zeci de piese sau sute până la mii de piese, iar desenele variate îi atrag pe cei mici prin personaje de poveste preferate, peisaje de poveste, animale și culori.
Trebuie să ne facem timp să ne jucăm și să înțelegem că jocul în timpul liber ne relaxează mai mult decât lenevitul în pat. Cei mici se bucură enorm atunci când primesc jocuri cadou, dar bucuria cea mai mare o reprezintă jocul alături de părinți și familie. Nepoțica mea este mereu extrem de atentă atunci când îi explic regulile unui joc și nu scap niciodată până nu mă joc cu ea. Deși uneori mă simt extrem de obosită, la insistențele ei, cedez și ajung să mă joc alături de ea cu aceeași pasiune. Dacă la început, mi se pare că toate piesele sunt la fel, pe parcurs începem să ne obișnuim ochii să vadă piesa de care avem nevoie. Prefer puzzle-uri în culori vii, cu un desen cât mai atrăgător pentru a-mi dori să ajung la final cât mai repede.
Am ajuns să aleg împreună cu Karina ce puzzle să facem, la început, i-am explicat că trebuie să găsim marginile și apoi să începem să conturăm imaginea. Ne luăm la întrecere cine găsește mai multe margini, cine reușește să găsească mai multe piese și să le combine potrivit. Jocul ne relaxează, ne odihnește mintea și ne ajută ochii să observe mai repede ce avem nevoie!
Tu când ai făcut ultima dată un puzzle? Cine te-a ajutat sau cine te-a încurcat?