Ce e fericirea?

Fericirea se ascunde în lucruri mărunte

Toți vrem să fim fericiți. Însă puțini sunt cei care o înțeleg. Puțini sunt cei care recunosc fericirea. Uneori în goana după a o găsi, trecem pe lângă ea. Asta pentru că nu o cunoaștem cu adevărat. Ne dorim să fim fericiți. Dar ce e fericirea? Am spus mereu că ea se ascunde în lucruri mărunte. În fiecare rază de soare, în fiecare picătură de ploaie, în fiecare fulg de nea.

Toți avem nevoie să fim fericiți

Avem nevoie să fim fericiți pentru a avea o viață frumoasă și liniștită. Problemele ne copleșesc, uităm să zâmbim, uităm să ne bucurăm de viață. Pentru a trece mai ușor peste probleme, trebuie să ne găsim un motiv de bucurie. Pentru a găsi o soluție problemelor, trebuie să ne dorim să fim fericiți. Nu avem voie niciun minut să fim supărați. Oricâte motive am crede că avem.

 

Trebuie să (re)descoperim să fim fericiți

Avem perioade grele. Și atunci avem două opțiuni:

 • să stăm nefericiți și să gândim negativ
 • să ne dorim să trecem peste și să încercăm să ne gândim pozitiv.

Știu că pare greu să fii fericit pe deplin. Dar depinde doar de noi. Nimeni nu ne poate ajuta să fim fericiți. Pentru fiecare, a fi fericit înseamnă altceva. Așa că dacă vrei să fii fericit, luptă!

Ce e fericirea?

Ce e fericirea?

Și totuși, ce e fericirea? Pentru mine, fericirea e o stare de bine, de liniște, de optimism. Am învățat cu timpul să fiu fericită prin lucruri mărunte. Să mă bucur de tot ce e în jur. Să văd partea plină a paharului. Fericirea e o stare de împăcare cu tine și cu ceilalți. Nu poți să fii pe deplin fericit dacă ești certat cu cineva.

fericirea

Ești fericit atunci când ești mulțumit de tine și de ceea ce ai făcut! Ea  e molipsitoare! Ca și zâmbetul!

Pe voi ce vă face fericiți? Cum arată pentru voi fericirea?

Foto Foto

16 thoughts on “Ce e fericirea?”

 1. Eu sunt fericita de fiecare data cand fiicele mele imi zambesc, cand imi spun te iubesc, mami si ma iau in brate. Cand sotul ma strange in brate si imi multumeste pentru tot…familia mea ma face cea mai fericita!

  Reply
 2. Pentru mine fericirea este relativa….de cate ori am impresia ca lucrurile mele bine si frumos, apare ceva care distruge tot
  Asa ca…am inceput sa ma bucur doar pentru acele clipe …si sa le pastrez cu sfintenie in sufletul meu

  Reply
 3. Si eu scrisesem acum ceva timp un articol de genul. E ironic ca de multe ori speram la lucruri marete care, in fond, nu ne aduc o bucurie asa mare, ci mai degraba o multumire superficiala… Fericirea adevarata consta in lucrurile mici si simple

  Reply
 4. In primul rand trebuie sa fim optimisti, implicit fericiti, si sa avem o stare buna pentru ca asta ne ajuta sa trecem altfel peste problemele cotiediene sau alte lucruri marunte. Este ideal sa gasesti fericirea in lucruri marunte

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.