Ce e fericirea?

15

Fericirea se ascunde în lucruri mărunte

Toți vrem să fim fericiți. Însă puțini sunt cei care o înțeleg. Puțini sunt cei care recunosc fericirea. Uneori în goana după a o găsi, trecem pe lângă ea. Asta pentru că nu o cunoaștem cu adevărat. Ne dorim să fim fericiți. Dar ce e fericirea? Am spus mereu că ea se ascunde în lucruri mărunte. În fiecare rază de soare, în fiecare picătură de ploaie, în fiecare fulg de nea.

Toți avem nevoie să fim fericiți

Avem nevoie să fim fericiți pentru a avea o viață frumoasă și liniștită. Problemele ne copleșesc, uităm să zâmbim, uităm să ne bucurăm de viață. Pentru a trece mai ușor peste probleme, trebuie să ne găsim un motiv de bucurie. Pentru a găsi o soluție problemelor, trebuie să ne dorim să fim fericiți. Nu avem voie niciun minut să fim supărați. Oricâte motive am crede că avem.

 

Trebuie să (re)descoperim să fim fericiți

Avem perioade grele. Și atunci avem două opțiuni:

 • să stăm nefericiți și să gândim negativ
 • să ne dorim să trecem peste și să încercăm să ne gândim pozitiv.

Știu că pare greu să fii fericit pe deplin. Dar depinde doar de noi. Nimeni nu ne poate ajuta să fim fericiți. Pentru fiecare, a fi fericit înseamnă altceva. Așa că dacă vrei să fii fericit, luptă!

Ce e fericirea?

Și totuși, ce e fericirea? Pentru mine, fericirea e o stare de bine, de liniște, de optimism. Am învățat cu timpul să fiu fericită prin lucruri mărunte. Să mă bucur de tot ce e în jur. Să văd partea plină a paharului. Fericirea e o stare de împăcare cu tine și cu ceilalți. Nu poți să fii pe deplin fericit dacă ești certat cu cineva.

fericirea

Ești fericit atunci când ești mulțumit de tine și de ceea ce ai făcut! Ea  e molipsitoare! Ca și zâmbetul!

Pe voi ce vă face fericiți? Cum arată pentru voi fericirea?

Foto Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

15 Comments

 1. Cand vad si aud atatea probleme pe la altii, nu-mi doresc decat sanatate pentru familia mea si pentru mine. Daca suntem sanatosi restul nu conteaza, Sunt fericita.

 2. Eu sunt fericita de fiecare data cand fiicele mele imi zambesc, cand imi spun te iubesc, mami si ma iau in brate. Cand sotul ma strange in brate si imi multumeste pentru tot…familia mea ma face cea mai fericita!

 3. Pentru mine fericirea este relativa….de cate ori am impresia ca lucrurile mele bine si frumos, apare ceva care distruge tot
  Asa ca…am inceput sa ma bucur doar pentru acele clipe …si sa le pastrez cu sfintenie in sufletul meu

 4. eu zic ca fericirea sta clar in lucruri siimple. adica nu as da o carte si-o cafea pe nimic in lume! ma simt impacata, linistita si fericita atunci cand fac ceva ce-mi place!

 5. Si eu scrisesem acum ceva timp un articol de genul. E ironic ca de multe ori speram la lucruri marete care, in fond, nu ne aduc o bucurie asa mare, ci mai degraba o multumire superficiala… Fericirea adevarata consta in lucrurile mici si simple

 6. prea multe de zis despre fericire. Stii cati sunt cei care au starea asta de liniste si nu se simt fericiti, ci plictisiti si realizeaza ca aia era fericirea abia atunci cand nu o mai au?

 7. In primul rand trebuie sa fim optimisti, implicit fericiti, si sa avem o stare buna pentru ca asta ne ajuta sa trecem altfel peste problemele cotiediene sau alte lucruri marunte. Este ideal sa gasesti fericirea in lucruri marunte

 8. Pingback: Este legătura dintre frați specială? - DeWeekend.Ro

Leave A Reply

Read previous post:
Povestea unei vieți
Povestea unei vieți de Aharon Appelfeld recomandare lectură

Povestea unei vieți de Aharon Appelfeld Povestea unei vieți, cartea care m-a atras prin titlu. Nu citisem niciun review. Nu...

Close