Cum amenajăm camera bebelușului

Vestea că vei deveni mămică poate fi copleșitoare la început. Apoi începi să te obișnuiești cu ideea și să planifici lucrurile. Camera bebelușului este o prioritate, ea trebuie amenajată corespunzător și în timp util.

Cu toții ne dorim ca bebelușul să fie mereu cu noi și să doarmă în dormitorul matrimonial. Însă nu este potrivit și nici foarte recomandat. Ideal este ca bebelușul să aibă camera lui, unde să aibă tot ce are el nevoie. E mai comod și pentru mamă, și pentru bebeluș. Nu este bine ca lucrurile celui mic să fie răsfirate prin dormitorul părinților.

Sfaturi pentru amenajarea ideală a camerei bebelușului

Ne putem inspira din reviste de specialitate când vine vorba de partea de design. Însă dacă discutăm despre partea practică, trebuie să fim atente la mai multe detalii.

**pătuțul să fie amplasat în colțul potrivit

Ideal ar fi să nu punem pătuțul lângă peretele exterior care e mult mai rece sau poate dezvolta mucegai de la umezeală. Nu lipiți pătuțul de perete, lăsați aerul să circule. Verificați mereu ca acolo să nu fie praf pentru că el poate provoca alergii.

Pătuțul e bine să aibă o saltea pentru bebeluși, nu uita să pui laterale pufoase pentru mai multă siguranță. Ca să fie mai chic, dar și ca să protejeze bebelușul de insecte, praf, poți opta pentru un suport tip baldachin. Pânza poate acoperi pătuțul pentru ca bebelușul să fie protejat de tânțari, curent, praf.

**măsuța de înfășat cât mai practică

Pentru că bebelușul trebuie schimbat mereu de scutece e bine ca măsuța să fie cât mai practică. Cel mai bine este ca ea să fie prevăzută cu mai multe sertare pentru a avea totul la îndemână, de la scutece la șervețele umede bebeluși, până la termometru și suzetă. Nu uita să ai în apropiere și crema iritație scutec. Și bineînțeles o jucărie pentru ca bebelușul să fie liniștit.

**dulăpior bine compartimentat

Cât sunt mici, cred că e mai potrivit un dulap cu multe sertare și rafturi. Astfel poți să găsești tot ce ai nevoie mai rapid și nu se amestecă cu alte haine. În loc de sertare, poți avea coșulețe în care să depozitezi șosete, body, bluze, pantaloni.

**coșulețe pentru jucării

Orice copil are multe, multe jucării, și pentru ca ele să nu fie împrăștiate în toată casa, e bine să fie organizate în coșulețe. La nevoie, le poți pune în cutii transparente pentru ca cel mic să vadă ce e acolo și să aleagă. Poți opta și pentru topogan din plasă și poți pune acolo jucăriile, sunt organizate și arată drăguț.

**un raft cu cărți și obiecte de decor

Consider că este esențial să aibă un raft cu cărți potrivite vârstei bebelușului și/sau copilului. Cel mai bine ar fi să fie accesibil copilului, ca să îi stârnească curiozitatea.

Tot acolo poți amplasa un ceas simpatic, o clepsidră, un glob pământesc, chiar și o lampă cu muzică.

Evită supra aglomerarea spațiului din cameră

Camera bebelușului trebuie să fie aerisită. Prea multe obiecte îl pot agita, în plus adună praf inutil. În funcție de cum crește bebelușul, scoate din cameră lucrurile care nu mai sunt utile. Adu în cameră acele lucruri care îi sunt potrivite și necesare.

Având camera sa, bebelușul își va recunoaște locul și va ști ce fel de activități se petrec acolo. Va fi pregătit pentru somn, pentru schimbat scutecul, pentru activități de joacă și dezvoltare.

Mi s-a părut întotdeauna potrivit un fotoliu în camera bebelușului. Unul confortabil, suficient de mare pentru ca mama să poată hrăni copilul, să-l adoarmă. Acolo ideal pentru ca mama să creeze legătura unică cu bebelușul.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.