Cum să alegem canapeaua potrivită?

 

Amenajarea casei poate reprezenta un adevărat stres. Sau o adevărată distracție, depinde cum vrei să privești situația. Bucuria unei noi locuințe poate fi umbrită de calvarul căutărilor obiectelor dorite. Înafară de răbdare multă, nu știu alt sfat mai bun să vă dau. Doar cei care au trecut deja prin asta, pot să vă înțeleagă și să vă ajute. Pentru noi, alegerea canapelei din living a fost o adevărată provocare peste care am reușit să trecem cu bine. Relaxându-mă în canapea, scriu acest articol și vă recomand să urmați câțiva pași în alegerea canapelei.

Pasul 1 – Consultați-vă prietenii

Dacă sunteți la faza amenajării locuinței, vă recomand să vă sfătuiți cu prietenii care tocmai au trecut prin această etapă. Mai bine ca ei, nu poate nimeni să vă sfătuiască. Sau să vă înțeleagă. Sfaturile, recomandările nu sunt niciodată de neglijat. Experiențele altora ne pot ajuta să economisim timp și bani. Dacă cineva a studiat piața înaintea noastră, să ne bucurăm. Să ascultăm cu atenție ce au să ne spună.

Pasul 2 – Atenție la calitate

Cel mai important aspect îl reprezintă calitatea obiectelor pe care le achiziționăm. Indiferent că vorbim de mobilă, electronice sau electrocasnice, calitatea trebuie să fie mai presus decât orice. Când e vorba de canapeaua din living, ne gândim, în primul rând, să fie comodă. Designul să fie unul potrivit cu restul decorațiunilor din cameră. Totul trebuie să fie într-o armonie perfectă. Dacă petreci mult timp în living, la tv sau lucrând pe laptop, sau ai parte de mulți musafiri, atunci canapeaua din living trebuie să fie comodă. Modelele acestea par potrivite pentru ce ai nevoie. Livingul este spațiul din casă cu foarte multă lumină datorită geamurilor mari. Este locul unde îmi place să lucrez sau să citesc.

Pasul 3 – Atenție la detalii

Canapelele pe care le regăsim în magazine sunt pe cât de frumoase, pe atât de utile. Alegeți cu grijă modelul potrivit, dar și cel care vă satisface cele mai multe cerințe. De exemplu, mânerele pot fi prevăzute cu rafturi pentru a depozita telecomanda tv, revistele și cărțile ce urmează a fi citite, ochelarii de vedere. Partea de sus a mânerului poate fi prevăzută cu o mică tăviță din lemn, sticlă sau aluminiu – divers colorată – pentru cana cu ceai, paharul cu apă sau farfuria cu fursecuri. Lada de sub canapea poate fi extrem de utilă pentru a depozita pături, perne, așternuturi de pat, cutii.

Pasul 3 – Nu ignorați diferențele de preț

Trebuie să vă stabiliți un buget pentru fiecare articol pe care doriți să-l achiziționați. Studiați ofertele tuturor magazinelor, întrebați de eventuale reduceri sau promoții în viitorul apropiat. Pentru o diferență prea mare de preț de la un produs la altul, cereți detalii. Poate vă scapă unele detalii ale unui anumit model care justifică diferența de preț, cum ar fi:

  • tipul materialului
  • husa detașabilă sau nu
  • husa lavabilă
  • posibilitatea canapelei de a se transforma în pat la nevoie
  • ladă pentru depozitare.

Pasul 4 – Mergeți în vizită

”Profitați” de prieteni, de cei care stau de ceva timp la casa lor, dar și de cei care tocmai s-au mutat la casă nouă. La prima categorie, puteți observa cum reacționează în timp unele modele și materiale. Puteți întreba prietenii dacă sunt mulțumiți de alegerea făcută și dacă a meritat. Pe cei din categoria a doua îi puteți interoga despre prețuri, magazine, oferte, măcar să nu mai pierdeți timp plimbându-vă.

Alegeți cu grijă doar după ce sunteți convinși 100% că ați făcut alegerea bună pentru voi, pe termen lung!

Foto

12 comentarii la „Cum să alegem canapeaua potrivită?”

  1. Sa aiba picioare rezistente, bratele… unii se vor aseza cu fundul si se pot turti si urati forma. Sa se poata curata usor. Sa ocupe loc putin dar sa ofere cat mai mult spatiu de sezut. Eu sunt multumita de a mea. Cele extensibile daca sunt utilizate constant se strica mai repede, noi pentru dormit am ales un pat pliant.
    xo

    Răspunde
  2. Din lipsa de spatiu( mai multe camere) as alege extensibila, sa se incadreze cu camera, cu bugetul, cu gusturile si calitatea. Cam pretentioasa. 😀 Cat despre “turtit”am o problema cu cei care se aseaza mai ales pe scaunele cu spatar, de se lasa ca in sezlong si insista, insista…. cat mai pe spate.

    Răspunde
  3. Uneori nu am deloc imaginatie cand amenajez o camera. Imi fac o idee in cap si de multe ori nu iese cum vreau. Pt canapele as avea nevoie de cateva zile de proba cu cateva modele. Sa probez tot ce ai zis tu 🙂

    Răspunde
  4. Eu ma gandeam sa imi iau un coltar in sufragerie. Cred ca as castiga suficient de mult spatiu. In prezent am o canapea cu fotolii de piele. Sunt frumoase doar ca am impresia ca sunt foarte mari si spatiu nu am suficient pentru musafiri

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.