Cornuri pufoase cu gem – rețeta mea de luni
Cornuri pufoase cu gem mi-am tot dorit să încerc. Îmi place mult să gătesc. Este activitatea mea preferată. Gătitul mă relaxează. Mă ajută să mă deconectez. Prefer să încerc rețete noi de fiecare dată. Este o adevărată provocare pentru mine.
Benedetta este o adevărată sursă de inspirație pentru mine. Explică foarte frumos rețetele. Nu folosește ingrediente sofisticate. Preparatele ei sunt sănătoase, nu foarte ”grele” la stomac. În plus, rezultatul final arată foarte bine. Rețetele ei sunt o adevărată sursă de inspirație pentru mine.
Ingrediente necesare cornuri pufoase cu gem:
- 1 ou,
- 250 grame iaurt, eu am folosit Muller, îmi place mult,
- 100 grame zahăr,
- 70 grame unt cu grăsime 85%,
- 25 grame drojdie proaspătă,
- sare,
- coaja de la lămâie, spălată foarte bine înainte. Puteți renunța la ea dacă sunteți împotriva cojii de la citrice.
- 450 grame făină intermediară,
- 2 linguri de lapte,
- 2 gălbenușuri pentru a unge cornurile,
- gem de caise, magiun, cremă de ciocolată.
Mod de preparare cornuri pufoase cu gem:
Etapa 1
Punem drojdia în puțină apă caldă. În bolul mixerului, punem făina cu puțină sare. Într-un bol mai mic, punem iaurtul, oul, untul și zahărul. Mixăm bine și adăugăm coaja de la lămâie. Adăugăm și drojdia. Turnăm încet peste făină și dăm drumul la mixer. Lăsăm să se amestece totul bine. Vom obține o cocă elastică, dar care nu se lipește de mâini.
Punem aluatul într-un bol. Tăiem în cruce și presărăm puțină făină. Lăsăm la dospit 2 ore, la loc cald.
Etapa 2
După cele două ore, vom împărți aluatul în biluțe egale. Mie mi-au ieșit 9 biluțe de 100-110 grame. Întindem cu sucitorul o foaie rotundă. Cât de cât rotundă, dacă vă iese. Punem pe capăt gem/ciocolată. Cu pensula, ungem cu puțin lapte în jurul gemului. Aducem partea de sus și o lipim peste gem. Partea care rămâne o crestăm cu un cuțit. Rulăm frumos cornul. Și apoi dăm forma de semicerc.
Etapa 3
Tapetăm tava de cuptor cu hârtie de copt. Preîncălzim cuptorul la 180°C. Așezăm frumos cornurile. Lăsăm puțin spațiu între ele. Le lăsăm să se stea 20 de minute. Le ungem cu gălbenuș.
Dăm tava la cuptor, opțiunea căldură de sus și jos. Le lăsăm să se coacă frumos cam 25 de minute. Când sunt rumenite, le scoatem din tavă. Le punem pe un platou și le lăsăm să se răcească.
Cornuri pufoase cu gem – ideale pentru micul dejun
Aceste cornuri pufoase cu gem sunt minunate. Aerate, gustoase, potrivite cu diverse umpluturi. Merg și cu nucă, și ciocolată, și gem. Cred că merg minunat și cu budincă de vanilie. Putem face doar aluatul gol. Și când sunt reci, le tăiem și le ungem cu unt, gem, cremă de brânză.
Vă tentează să încercați aceste cornuri pufoase? Nu-i așa că arată minunat? Cred că ar merge de minune și pentru pachețelul copilului!
Arată nemaipomenit! Mi-ai făcut poftă, cred că mâine mă apuc de făcut niște cornuri.
Nu am mai făcut de muuult. Făceam adesea pentru copii, le spuneam că sunt croissante :).
Nu le crestam ca tine, dar maine, parol, fac la fel.
Abia aștept poze, sigur te vei îndrăgosti de aceste cornuri!
Vai, ce bine a nimerit această rețetă acum. Chiar căutam să fac cornulete pufoase cu ciocolată. Durează mai mult la aluat si la dospit, dar rezultatul este excepțional! Mulțumesc de rețeta și de idee!
Între timp, eu am făcut niște pancakes și una alta prin casă și timpul a zburat.
Iti pot jura ca le-am visat aseara. Arata bine si imi aduc aminte de copilarie
Vai ce pofta mi-ai facut! Am sa fac zilele urmatoare reteta asta!
Vai Doamne cat de bine arata! Mi-ai facut asa de pofta, cred ca le pot face chiar si pentru Craciun
Arata minunat si pot doar sa imi imaginez cum miros si ce cat de moi si gustoase sunt. Am sa fur reteta si sper sa mearga framantat si in masina de facut paine pentru ca eu un am robot din asta framantacios!
Arata absolut deliciosi! Cu siguranta o sa incerc si eu reteta ta 😁
Vai cat de bine arata, cred ca dau si doua pungi cu ciocolata pentru cornurile astea…. auu bălesc : (
Imi plac cornurile cu gem, imi amintesc de bunica, dar nu cred ca sunt in stare sa le fac, pentru ca nu ma pricep deloc la prajituri. Nu poti sa-mi trimiti cateva la pachet? 🙂
arata fantastic! nu am facut pana acum cornuri umplute, dar sa stii ca-n weekend s-ar putea sa bucataresc! te tin la curent, sper sa imi iasa la fel de frumoase ca ale tale!
Cat de bine arata!! Iti fur reteta sa stii, ca sunt sigura ca o sa ne placa mult.
O reteta perfecta pentru sarbatori! Arata foarte bine! Multumesc pentru reteta si recomandari!
Cine m-a pus sa deschid articolul tau la ora asta? Yamiii … imi ploua-n gura. Imi salvez reteta 🙂
Nu am făcut niciodată cornuri cu gem, decât cu rahat sau nucă. O să încerc și rețeta ta, cornurile preparate de tine arată foarte bine.
Arata absolut senzational. Voiam sa iti cer reteta de cand am vazut poza pe Facebook, dar am zis sa fiu fata cuminte si sa o astept. :))
Arata delicios cornurile tale! 😘 Nu am facut niciodata cornuri in casa. Par delicioase acestea!!
Ce pofta mi-ai facut. Iubesc cornurile si as manca toata ziua cornuri de genul daca nu m-as pufosi
Deja salivez cand ma uit la pozele tale. Imi doresc si eu un corn cald … yummy
Eu am salivat la ele din prima clipa in care ai pus fotografiile! Arata intr-un mare fel!
De mult n-am mai facut! Ale tale arata delicios!