Cornuri pufoase cu gem – rețeta mea preferată

Cornuri pufoase cu gem – rețeta mea de luni

Cornuri pufoase cu gem mi-am tot dorit să încerc. Îmi place mult să gătesc. Este activitatea mea preferată. Gătitul mă relaxează. Mă ajută să mă deconectez. Prefer să încerc rețete noi de fiecare dată. Este o adevărată provocare pentru mine.

Benedetta este o adevărată sursă de inspirație pentru mine. Explică foarte frumos rețetele. Nu folosește ingrediente sofisticate. Preparatele ei sunt sănătoase, nu foarte ”grele” la stomac. În plus, rezultatul final arată foarte bine. Rețetele ei sunt o adevărată sursă de inspirație pentru mine.

Ingrediente necesare cornuri pufoase cu gem:

  • 1 ou,
  • 250 grame iaurt, eu am folosit Muller, îmi place mult,
  • 100 grame zahăr,
  • 70 grame unt cu grăsime 85%,
  • 25 grame drojdie proaspătă,
  • sare,
  • coaja de la lămâie, spălată foarte bine înainte. Puteți renunța la ea dacă sunteți împotriva cojii de la citrice.
  • 450 grame făină intermediară,
  • 2 linguri de lapte,
  • 2 gălbenușuri pentru a unge cornurile,
  • gem de caise, magiun, cremă de ciocolată.

Mod de preparare cornuri pufoase cu gem:

Etapa 1

Punem drojdia în puțină apă caldă. În bolul mixerului, punem făina cu puțină sare. Într-un bol mai mic, punem iaurtul, oul, untul și zahărul. Mixăm bine și adăugăm coaja de la lămâie. Adăugăm și drojdia. Turnăm încet peste făină și dăm drumul la mixer. Lăsăm să se amestece totul bine. Vom obține o cocă elastică, dar care nu se lipește de mâini.

cornuri pufoase

cornuri pufoase

Punem aluatul într-un bol. Tăiem în cruce și presărăm puțină făină. Lăsăm la dospit 2 ore, la loc cald.

Etapa 2

După cele două ore, vom împărți aluatul în biluțe egale. Mie mi-au ieșit 9 biluțe de 100-110 grame. Întindem cu sucitorul o foaie rotundă. Cât de cât rotundă, dacă vă iese. Punem pe capăt gem/ciocolată. Cu pensula, ungem cu puțin lapte în jurul gemului. Aducem partea de sus și o lipim peste gem. Partea care rămâne o crestăm cu un cuțit. Rulăm frumos cornul. Și apoi dăm forma de semicerc.

cornuri pufoase

cornuri pufoase

Etapa 3

Tapetăm tava de cuptor cu hârtie de copt. Preîncălzim cuptorul la 180°C. Așezăm frumos cornurile. Lăsăm puțin spațiu între ele. Le lăsăm să se stea 20 de minute. Le ungem cu gălbenuș.

cornuri pufoase

Dăm tava la cuptor, opțiunea căldură de sus și jos. Le lăsăm să se coacă frumos cam 25 de minute. Când sunt rumenite, le scoatem din tavă. Le punem pe un platou și le lăsăm să se răcească.

cornuri pufoase

Cornuri pufoase cu gem – ideale pentru micul dejun

Aceste cornuri pufoase cu gem sunt minunate. Aerate, gustoase, potrivite cu diverse umpluturi. Merg și cu nucă, și ciocolată, și gem. Cred că merg minunat și cu budincă de vanilie. Putem face doar aluatul gol. Și când sunt reci, le tăiem și le ungem cu unt, gem, cremă de brânză.

cornuri pufoase

Vă tentează să încercați aceste cornuri pufoase? Nu-i așa că arată minunat? Cred că ar merge de minune și pentru pachețelul copilului!

22 de comentarii la „Cornuri pufoase cu gem – rețeta mea preferată”

  1. Arată nemaipomenit! Mi-ai făcut poftă, cred că mâine mă apuc de făcut niște cornuri.
    Nu am mai făcut de muuult. Făceam adesea pentru copii, le spuneam că sunt croissante :).
    Nu le crestam ca tine, dar maine, parol, fac la fel.

    Răspunde
  2. Vai, ce bine a nimerit această rețetă acum. Chiar căutam să fac cornulete pufoase cu ciocolată. Durează mai mult la aluat si la dospit, dar rezultatul este excepțional! Mulțumesc de rețeta și de idee!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.