Cornulețe cu nucă rețetă de post

Cornulețe cu nucă rețetă de post

Postul este o perioadă în care gătim mai mult. Și mai des. Avem poftă de dulce pentru că așa suntem învățați. Ne luăm dulcele din fructe, dar parcă nu e suficient. Așa că trebuie să gătim deserturi în casă. Pare greu să obții un desert delicios cu ingrediente de post. Recunosc, și pentru mine a fost o provocare acest post. Dar sunt mândră că am inventat rețete.

Cornulețe cu nucă rețetă de post – este rețeta mamei. Mama ne făcea acest desert de Crăciun. Însă eu am adaptat-o pentru post. Nevoie te învață. Imaginația te ajută.

Ingrediente necesare cornulețe cu nucă rețetă de post:

  • 350 grame făină,
  • 280 grame margarină,
  • 140 grame zahăr pudră,
  • 140 grame nucă măcinată,
  • praf de copt,
  • zahăr pudră pentru presărat deasupra.

Mod de preparare cornulețe cu nucă rețetă de post:

Etapa 1

Nuca trebuie să fie măcinată mărunt, cât mai fin. Margarina trebuie să fie la temperatura camerei. Într-un bol punem făina, nuca și zahărul pudră. Amestecăm puțin. Punem praful de copt și margarina tăiată cubulețe. Frământăm cu mâna până obținem un aluat compact.

Eu am mai adăugat puțină făină pentru că era foarte cald. Am pus aluatul pe blat și l-am frământat până nu se mai lipea de mâini.

Cornulețe cu nucă rețetă de post

Etapa 2

Punem hârtie de copt într-o tavă mai mare. Eu am folosit tava de cuptor. Luăm bucăți din aluat. Facem niște bastonașe mai grosuțe. Le îndoim puțin pentru a avea forma de cornuleț, semicerc. Mie mi-au ieșit și mai mici, și mai mari. Am și mai grosuțe și mai subțiri. Cele subțiri vor fi mai crocante. Cele grosuțe vor fi mai pufoase.

Cornulețe cu nucă rețetă de postCornulețe cu nucă rețetă de post

 

Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute, la 200°C, opțiunea căldură de sus și jos.

Etapa 3

Pregătim zahăr pudră într-un bol. Scoatem cornulețele când sunt puțin arămii.

Cornulețe cu nucă rețetă de post

Cât sunt fierbinți, le dăm prin zahăr pudră. Dacă nu vă plac cu mult zahăr, le lăsați să se răcească. Înainte de servire, le pudrați cu zahăr pudră.

Cornulețe cu nucă rețetă de post

Cornulețe cu nucă de post rapid de făcut

Aceste cornulețe cu nucă sunt rapid de făcut. Nu avem nevoie de multe ingrediente. Nuca măcinată face totul la acest desert. Aceste cornulețe cu nucă se mențin multe zile. La început sunt tari, crocante. După 2-3 zile, se înmoaie puțin și devin fragede. Bine, asta dacă rezistă 2-3 zile.

Cornulețe cu nucă rețetă de post

Voi ce desert de post faceți? Ați încercat aceste cornulețe cu nucă de post? Vi se pare un desert simplu?

28 de comentarii la „Cornulețe cu nucă rețetă de post”

  1. Si nu merge oare sa punem si niste gem in ele? Ca eu fara umplutura nu am mancat cornulete pana acum. A nu se intelege ca fac mofturi, ca eu nu refuz niciodata ceva dulce, mai ales daca are nuca 😀 Doar le-as imbogati nitel.

    Răspunde
  2. Cornuletele cu nuca se numara printre preferatele mele dar de cand cu Fonfleurile” astea, le-am cam neglijat, mai ales ca nu mai fac dulciuri atat de des din motive de sanatate. Par usor de facut si arata si foarte bine. Oricum, au nuca si restl nu mai conteaza.

    Răspunde
  3. De curand am inceput o dieta si trec printr-o perioada in care fac tot posibilul sa spun Nu anumirot alimente, insa cornuletele pe care le-ai facut arata incredibil de gustos. Peste 3 luni (cand termin dieta), voi fura reteta si ma voi bucura si eu de ele.

    Răspunde
  4. Am facut o singura data cornulete si mi-au iesit dementiale. Am folosit untura pentru ca atunci am gasit in Lidl. Am sa incerc si varianta ta de post pentru ca untura n-am mai vazut pe nicaieri

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.