Camera secretă de Emily Gunnis este o carte aleasă după copertă și mi-a dovedit că am făcut o alegere inspirată. Mie îmi place să îmi aleg cărțile pe care urmează să le citesc, și după copertă. Uneori citesc recenzii și recomandări, dar nu am dat greș niciodată alegând o carte după copertă.
O mare bucurie a mea este să cumpăr cărți. De multe ori, profit de reduceri, oferte, și comand mai multe cărți la un preț bun. Astfel să asigur că am mereu cărți noi de citit. Dar asta nu înseamnă că le citesc pe toate și abia apoi comand altele noi. Tentația de a cumpăra mereu cărți noi, interesante, este mereu.
Povestea din Camera secretă
Un roman cu povestea a două familii din generații diferite, legate de un secret. În 1969, familia Hilton se pregătea de petrecerea de Anul Nou, la Conacul Tiselor. Fiecare membru al familiei avea rolul său, servitorii nu mai pridideau cu treaba. Invitații încep să vină, însă mama nu o poate găsi pe Alice, mezina familiei.
Totul se năruie în jur atunci când își dă seama că Alice nu e de găsit, pare că a intrat în pământ. Ultimul care o văzuse în viață pare să fie Bobby, băiatul vecinului său. Și cum întotdeauna poliția are nevoie de un vinovat pentru a închide un caz, îl acuză pe Bobby. Acesta este închis într-o școală de detenție juvenilă, de unde va ieși, ani mai târziu, un alt om, un bărbat distrus.
În prezent, se dezvoltă un proiect imobiliar pe locul Conacului Tiselor
Secretele tind să iasă la suprafață poate în momentul când ne așteptăm cel mai puțin. Așa că să nu ne amăgim niciodată că ele nu se vor afla. Arhitecta Willow lucrează la proiectul imobiliar de pe locul Conacului Tiselor. Un proiect de mare anvergură pentru care localnicii au trebuit să fie convinși pentru a se putea realiza.
Willow este convinsă că proiectul va fi ceva de excepție și cea mai bună oportunitate pentru a ea de a deveni cunoscută. Însă cu cât termenul de a începe proiectul se apropie, secrete din trecut încep să iasă la iveală.
Secrete care o vor impacta și pe ea, și pe mulți din jur care au contribuit la îngroparea adevărului.
Cu mulți ani în urmă a fost o moașă care ajuta femeile să nască, le adăpostea pe cele bătute sau alungate de soți.
O moasă care avea un carnețel unde nota fiecare femeie pe care a ajutat-o. În acele vremuri, moașele erau considerate ca vrăjitoarele. Medicii erau mai presus de orice, mai ales pentru că erau bărbați. Însă când medicul dă greș, o cheamă pe moașă să intervină, iar apoi o învinovățtește pe moașă de eroare medicală și este acuzată de moartea unei mame și a copilului nou născut.
Astfel, medicul scapă nepedepsit de crimă, dar scapă și de moașa care îi fura clientela. Pentru că în acea lume, femeia trebuia să sufere la naștere, nu exista empatie față de durere. Însă moașa păstrează secretele și preferă să fie condamnată pentru ceva ce nu a făcut. Știe că niciodată cuvântul ei nu va avea valoare în fața unui judecător, împotriva unui medic bărbat.
Secretul ei însă poate dezvălui misterul dispariției lui Alice în urmă cu mulți, mulți ani, dar și dispariția Siennei, fiica proprietarului de drept al conacului. Există legăminte care se fac cu ”limbă de moarte” fără acte la notar, dar care sunt legale, deși greu de dovedit. Karma nu va întârzia să apară pentru a face dreptate și uneori oameni nevinovați trebuie să plătească.
Un roman cu multe povești de viață
Cartea Camera secretă m-a ținut cu sufletul la gură, mai ales pentru că e vorba de dispariția a două fetițe nevinovate. Mi se dovedește încă o dată că sunt oameni pentru care contează doar lucrurile materiale, ceea ce e extrem de trist. Există oameni care pot privi răul întâmplându-se și să nu aibă nicio emoție.