Sănătatea orală este importantă pentru mine. Am înțeles că e nevoie de periuță electrică pentru a mă asigura că îmi igienizez corect, dinții. Cu ani în urmă, mă străduiam destul de mult cu o periuță clasică. Recunosc, visam la una electrică, cum doar în filme vedeam.
Părerile erau destul de împărțite legat de periuța electrică, dar mie mi-a plăcut de la prima utilizare. Am simțit ce înseamnă cu adevărat să fie dinții corect igienizați. Merg regulat la medicul stomatolog pentru igienizare profesională. Sunt mândră când procedura durează tot mai puțin și când sunt lăudată pentru igienă. Așa mă asigur că dinții mei sunt curați, dantura e sănătoasă.
Beneficiile tehnologiei în ajutorul nostru
Tehnologia este inovatoare, mereu în ajutorul nostru. Și eu consider că trebuie să profităm de tot ce ne oferă ea. De la faptul că este mult mai eficient, până la scurtarea timpului.
O periuță manuală nu va putea curăța dinții în mod eficient și timpul va fi mai lung. Periuța electrică scurtează timpul de periaj și va curăța mult mai bine dinții.
*îndepărtează placa bacteriană, tartrul mult mai rapid și mai eficient,
*reduce inflamația gingiilor și le menține sănătoase,
*ajunge în zonele cele mai greu accesibile și curăță mult mai eficient,
*eficiență pe timp, adică știi exact cât timp trebuie să igienizezi fiecare parte.
Un detaliu important este schimbarea la timp a capetelor periuței electrice. La fiecare trei luni, se recomandă să se schimbe capătul. Ce îmi place mie cel mai mult, acum la periuțele electrice Philips, e că sunt mai multe tipuri de capete periuță Philips Sonicare. E important să folosești capătul care îți place mai mult. Eu am folosit o variantă rotundă la început, dar nu m-am acomodat cu ea. Am schimbat cu un capăt de periuță electrică de tip clasic, cu ea îmi pot face igiena dentară mult mai eficient.
Dantura trebuie să fie bine îngrijită
Cu toții ne dorim un zâmbet frumos, dar să nu uităm că mai important este ca dantura și gingiile să fie sănătoase. Se recomandă să ne spălăm pe dinți de două ori pe zi, eficient și cu răbdare, nu pe fugă. Ața dentară și periuțele interdentare ajută la curățarea locurilor dintre dinți unde periuța ajunge mai greu. Apa de gură are rolul ei și chiar dacă nu are un gust prea plăcut, nu evitați să o folosiți.
Mergeți la 6 luni la un consult stomatologic pentru a verifica dantura, dar și pentru o igienizare profesională. Înțeleg frica de stomatolog, dar pot să vă spun că acum nicio procedură nu se realizează fără anastezie, adică zero durere.
Este important ca ritualul de spălare pe dinți să se realizeze de la vârste fragede. Astfel cei mici se vor deprinde cu acest obicei sănătos. Rutina de îngrijire văzută la părinți este cel mai bun exemplu pentru cei mici.