Motive bune pentru a găti mai des acasă

Cauți motive pentru a găti mai des acasă?

A găti mai des acasă a devenit o provocare pentru mine. A fost o perioadă când mâncam des în oraș. Însă mi se pare că toată mâncarea are un gust comun. În plus, nu poți să fii sigur de calitatea și prospețimea ingredientelor folosite. Mâncarea proaspătă are un gust nemaipomenit. Reîncălzită de nenumărate ori, își pierde din gust și din calități.

Există anumite preparate care necesită mult timp pentru prepare și gătit. Însă există multe motive care te vor convinge să gătești mai des acasă. Eu am făcut o scurtă analiză și m-am convins singură. Sper să vă conving și pe voi.

5 motive pentru a găti mai des acasă

E foarte important să avem trei mese principale pe zi. Însă e la fel de important ca acele mese să fie gustoase și sățioase. Astfel îți va face plăcere să iei masa acasă.

  • Siguranța ingredientelor folosite

Când alegem ingredientele pentru un preparat, ne orientăm spre tot ce e mai bun. Nu facem rabat la calitate. Alegem cea mai bună bucată de carne. Raionul cu produse internaționale ne pune la dispoziție ingrediente variate. Alegând ingrediente de calitate, ne asigurăm că preparatul va fi gustos, dar și hrănitor.

Vă recomand să nu faceți stoc de produse alimentare. Ele se strică destul de repede chiar și ținute în frigider. Cum putem recunoaște produsele alterate, puteți citi acest articol. Ele își schimbă culoarea și proprietățile și vor ajunge la gunoi. Iar eu sunt împotriva risipei de mâncare. În plus, e extrem de dăunător pentru organism, consumul de produse alterate.

  • Relaxare prin gătit preparate noi

Mă întreabă lumea pe mine ce mă relaxează. Și răspund mereu, gătitul. Uneori aleg preparate simple pe care le fac cu ochii închiși. Alteori aleg rețete mai complicate care reprezintă pentru mine o provocare. Ultima mea provocare a fost aceasta spre bucuria soțului.

Îmi place mult să gătesc și mă relaxează. Încerc să am mereu în casă mâncare gătită. Nu ne lipsește ciorba, dar vara încerc supe cremă. Și nici deserturile nu ne lipsesc. Aceasta este adevărata mea relaxare. Îmi place să fac prăjituri în casă. Cele din comerț conțin prea mult zahăr și multe alte ingrediente nesănătoase. Așa că acasă pot controla cu rigurozitate ingredientele pentru a obține un desert sănătos.

  • Gătit împreună cu cei mici

Gătitul este o adevărată bucurie pentru cei mici. Așa că dacă nu te poți împărți între gătit și activitățile cu copiii, încearcă să-i implici în bucătărie. Știm cu toții că ei adoră să facă activități de adulți. Tu vei reuși să gătești, vei avea copiii aproape. Toată lumea este fericită.

a găti mai des acasă

  • Motiv de a fi împreună la masă

E important ca măcar o masă să o luăm împreună în familie. Cina este momentul când reușim toți să ne adunăm la masă. Părinți și copii luând cina servind masa împreună și petrecând timp prețios împreună.

  • Asigurarea pachetului pentru job

La job trebuie să luăm masa de prânz. De multe ori, comandăm mâncare de la diverse localuri. Însă apare și aici saturația. Alteori dezamăgirea că mâncarea întârzie datorită traficului. Sau mâncarea nu e pe placul nostru și rămânem flămânzi. Pentru a evita astfel de neplăceri, putem lua pachețel de acasă de câteva ori. Există multe preparate care pot fi luate la birou. Astfel vei face economie, vei savura un preparat sigur și la momentul potrivit.

Vouă vă place să gătiți acasă sau preferați să mâncați la restaurant? V-ați gândit la avantajele și beneficiile gătitului acasă? V-am convins cu aceste motive de a găti mai des acasă?

18 comentarii la „Motive bune pentru a găti mai des acasă”

  1. Gătitul este nu doar o artă ci și motiv de bucurie în familie, de întâlnire și relaxare.
    Deși acum gătesc mai puțin, caut motive gătind feluri care atrag toată familia.
    Cum mi se face dor, cum găsesc o rețetă ”minune” cu care știu că nu dau greș și dau adunarea 🙂

    Răspunde
  2. Eu prefer sa gătesc acasă pentru ca de multe ori mâncarea din restaurante nu este pe placul meu. In plus am și siguranța ca alimentele sunt proaspete.

    Răspunde
  3. Recunosc ca mi-am pierdut mult din interesul de a gati, De aproape 20 de ani de cand locuiesc cu mama mea, ea este sefa in bucatarie, eu ajung din ce in ce mai rar. Ma mai apuca si pe mine dorul de cate un fonfleu la care ea nu se baga, dar asta …. destul de rar. :))

    Răspunde
  4. Iti dau perfecta dreptate in tot ceea ce-ai spus. Si eu sunt o mare amatoare a mancarii facuta acasa, cu atat mai mult cu cat am un copil si nu-mi permit sa-i dau prostii sa manance. Mici placeri si le face ocazional

    Răspunde
  5. Eu ma gandisem initial doar la avantajul financiar, dar ai dreptate ca gatitul acasa este mai sigur si pentru sanatate pentru ca stii clar ce ai pus in ciorba aia si cand e facuta. La restaurante inca se mai practica congelatul mancarurilor si mai nou incepe sa se gateasca cu prea mult prafuri.

    Răspunde
  6. Nu caut motive, sunt obisnuita sa fac asta, nu suntem o familie care sa iasa des in oras sa manance. Cel putin parintii mei aveau o anumita reticenta fata de restaurante – ciorba cu faina in loc de smantana, ciulamaua, idem, carne veche, tocatura cu parizer sau salam ieftin in loc de carne, etc, etc, etc…. Nici acum nu cred ca am vazut restaurant, inclusiv de fite, care sa ofere mancare curata si conforma cu reteta, si nu ma refer doar la cantitate, ci la ingrediente. Sosul gorgonzola e un banal sos de smantana cu vreo aroma ciudata, oricunde te-ai duce, iar ciorba radauteana e o zeama lunga de sos de faina cu piept de pui fiert. Asta la restaurantele cu staif, ca la restul nici nu am asteptari.

    Răspunde
  7. Totul tine de noi si de maturitatea noastra. Acum 10 ani as fi spus ca ma lipsesc de mancarea gatita si ca aleg oricand o masa in oras. Acum prefer sa-mi gatesc singura ceea ce vreau

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.