Prăjitură cu mere fără zahăr – desertul nelipsit din casă, toamna
Deserturile cu mere sunt preferatele mele. Orice rețetă găsesc, trebuie încercată. Mă tentează să încerc un desert nou. Provocarea mea e să un desert fără zahăr. Orice rețetă este modificată pentru a se potrivi stilului meu de viață. E ușor să înlocuiești zahărul cu îndulcitor și făina albă cu premix. Însă e important să nimerești cantitățile.
Eu folosesc doar premix cu indice glicemic scăzut. Însă are un gust aparte. Am învățat că folosind unt topit în rețetă, gustul nu mai e la fel de pătrunzător. Desertul capătă un gust plăcut. De la Green Sugar folosesc îndulcitor cu aromă de vanilie. La deserturile cu mere, folosesc scorțișoară din belșug. Următoarea rețetă este luată de la Benedetta. Însă eu am făcut înlocuirile necesare. Iată ce a ieșit:
Ingrediente necesare prăjitură cu mere fără zahăr:
- 3 mere,
- 3 ouă,
- 100 grame îndulcitor Green Sugar,
- 80 ml ulei,
- 125 grame iaurt slab, eu am folosit quark,
- 170 grame premix de patiserie,
- un praf de copt,
- puțină sare,
- scorțișoară.
Mod de preparare prăjitură cu mere fără zahăr:
Etapa 1:
Spălăm bine ouăle. Le spargem într-un bol și le mixăm cu îndulcitorul. Adăugăm uleiul și iaurtul. Mixăm bine. Adăugăm sarea, praful de copt și premixul. Mixăm câteva minute ca să se omogenizeze bine totul.
Punem aluatul într-o formă de copt rotundă. Eu am pus hârtie de copt doar pe fund. Lateralele le-am uns cu unt.
Etapa 2:
Spălăm bine merele. Le decojim și le tăiem în felii subțiri. Presărăm puțin îndulcitor și scorțișoară. Amestecăm astfel încât fiecare felie să fie acoperită de amestec.
Ornăm tarta cu felii de măr. Le aranjăm în așa fel încât să formeze un trandafir. Punem felii de jur împrejur. Și continuăm în cerc. La mijloc vom pune bucățile mai mici de măr. Eu am mai presărat deasupra puțin îndulcitor. Îmi place că el devine crocant și dă un gust aparte desertului.
Etapa 3:
Dăm tava la cuptor pentru 45 de minute, la 180°C. Lăsăm să se coacă bine aluatul. Acest premix e mai greu decât făina albă. Are nevoie de mai mult timp de coacere. Prăjitura trebuie testată chiar dacă timpul de coacere expiră. Aluatul e mai umed decât unul normal.
Când merele s-au rumenit, scoatem tava. Testăm aluatul cu scobitoarea. Dacă iese curată, aluatul este copt. Se servește rece cu îndulcitor pudră deasupra!
Secțiune!
Și câte o felie pentru toată lumea!
Pare atat de gustoasă și ușor de pregătit… Cu siguranță o să încerc să o fac și eu. Mulțumesc pentru sugestie!
Pare atât de ușor de preparat și foarte gustoasă! Mulțumesc pentru sugestie!
Ce bine arata! Nu am incercat pana acum varianta aceasta. Musai in toamna asta o testez!
Eu am facut doar placinta cu mere insa desertul tau arata delicios si pare foarte usor de facut!
Vai ce bine arata, chiar ieri am mancat o tarta cu mere, multumim pentru reteta 🙂
Ce bine ca ai postat si reteta, am vazut si pe instagram si deja salivam. De maine ma apuc de treaba , sa vedem ce va iesi.
Arata delicios prajitura ta! Imi place ca ai inclocuit ingredientele cu variante mai sanatoase :).
Arata foarte apetisant. Imi plac mult deserturile cu mere si cel mai des folosit este crumble. Voi incerca si reteta ta
Arata tare bine. Sigur e delicioasa!
Prietenul meu este incantat de orice prajitura are in componenta mere, asa ca sigur ca va fi incantat si de aceasta reteta!
Vai ce bine arata, si chiar am niste mere si nu stiam ce sa fac cu ele
Chiar eram in căutarea unui desert pentru duminica asta! O rețeta delicioasa
Pofta buna! Sigur a fost delicioasa <3 Si mie imi place sa fac prajituri cu mere si scortisoara in perioada asta. Pe timp de vara, cand e mai cald, prefer tartele cu fructe ^_^
Prăjitura cu mere este preferata mea! Mulțumim frumos pentru rețetă, nu știa de varianta aceasta cu îndulcitor.
Vai da’ cat de frumos e ornata! Arata foare bine si noi avem din belsug mere asa ca trebuie neaparat sa o fac 😉
Deja salivez si la ora asta n-am chef sa fac prajituri. Ce sa fac?????
Si eu am mai facut prajituri cu zaharina, daqr nu mi-au placut. Poate cu green sugar o sa fie altfel.