10 beneficii pentru a organiza un team building

La ce te gândești când e vorba de un team building?

Un team building ar trebui să organizeze fiecare firmă anual. Este momentul când angajații se gândesc la relaxare. Și se simt apreciați. Angajatorul se gândește la o mai bună cunoaștere între colegi. Dar are astfel posibilitatea de a vedea aptitudinile fiecărui angajat. E necesar ca angajații să petreacă timp împreună făcând diverse activități, nu doar muncă. La locul de muncă, fiecare se concentrează pe treaba lui. Într-un team building, se consolidează o echipă. Cunoscându-se mai bine, vor putea lucra mai bine împreună.

Munca în echipă înseamnă o muncă mai rapidă și mai bine făcută. Pentru mine, un team building este despre aprecierea și dezvoltarea oamenilor dintr-un grup. După un team building, vei avea o echipă mai unită, mai motivată și care va lucra mai eficient.

10 beneficii pentru a organiza un team building

Te gândești dacă să organizezi un team building pentru echipa ta? Stai pe gânduri dacă să participi? Îți spunem doar 10 beneficii care te vor convinge că o astfel de ieșire cu echipa e tot ce ai nevoie.

1.Munca în echipă

Activitățile desfășurate în cadrul lui se axează pe importanța muncii în echipă. Oamenii vor învăța cum să lucreze împreună eficient. Își vor împărtăși cunoștințele pentru a fi mai buni. Își vor cunoaște punctele slabe și punctele forte și se vor folosi de ele într-un mod benefic.

2. Comunicarea în cadrul echipei

Comunicarea este vitală ntr-o echipă. Un team building poate ajuta la o mai  bună comunicare între membrii echipei. Și îi va învăța cum să se folosească de limbajul verba și non-verbal.

3. Identificarea unui bun leader

Când e vorba de o activitate de grup, întotdeauna se va remarca un conducător. Cel care va organiza și va conduce echipa spre succes. Activitățile organizate într-un team building te vor ajuta să identifici persoanele cu abilități de conducător.

4. Distracția în echipă, cu echipa

Este important ca oamenii să știe să se distreze în echipă, alături de echipă. Distracția ne distrage atenția de la probleme și ne ajută să ne relaxăm.

5. Crearea de legături

E bine ca echipa să fie unită, să existe legături strânse între membrii. Astfel ei vor avea încredere unul în celălalt. Vor ști că pot să găsească ajutor și susținere în interiorul echipei.

un team building

6. Încrederea în echipă

Mai mult decât orice, un team building este despre încrederea în ceilalți colegi. Activitățile sunt gândite astfel încât să câștigi mai multă încredere în colegi și în ajutorul lor.

7. Responsabilitate

Fiecare membru din echipă are un rol important. El este responsabil de treaba ce i se cuvine și trebuie îndeplinită. Asumarea și asigurarea responsabilității reprezintă un factor vital pentru reușita și performanța echipei.

8.  Câștigarea respectului în echipă

În cadrul activităților de echipă, se va învăța despre respectul față de colegi. Dar și respectul față de companie și direcția pe care o urmează. Respectul merge mână în mână cu comunicarea și cunoștințele echipei.

9. Starea de spirit a echipei

E important ca echipa să fie cu moralul ridicat. Fiind veseli și optimiști, vor lucra mai eficient, iar ideile bune vor veni pe bandă. E bine ca în echipă să fie un membru cu spirit vesel, de joacă și pus pe șotii.

10. Rezultatele

Activitățile dintr-un team building pot fi structutare pentru a obține diverse rezultate. Dacă vorbim de o echipă de comunicare, se va urmări îmbunătățirea comunicării. Dar și dezvoltarea unor idei comune. Se va dori ca echipa să comunice mai mult și mai eficient pentru rezultate bune.

Beneficiile unui team building sunt multiple. În plus contribui la starea de bine a întregii echipe. Adică, ceea ce contează cel mai mult! O echipă relaxată va munci mai eficient. Rezultatele muncii lor vor dezvălui integritatea echipei tale!

Tu care consideri că sunt principalele beneficii ale unui team building? Tu ai participat la unul, ți-ar plăcea să mergi într-un team building cu echipa?

Foto

19 comentarii la „10 beneficii pentru a organiza un team building”

  1. Nu am apucat sa particip la niciun teambuilding. Din pacate, lucrand pe cont propriu, acum este practic imposibil sa particip la unul. Dar am tot auzit la altii si sunt sigura ca este util si distractiv.

    Răspunde
  2. Nu am avut placerea sa particip la un team building. Unde lucrez eu nu se organizeaza asa ceva.
    In alta ordine de idei, colectivul este format numai din femei si ne avem precum soarecele si pisica. Cu cat stim mai putin una despre cealalta , cu atat ,ai bine.

    Răspunde
  3. nici eu nu am participat la niciun teambuilding si nici nu stiu daca mi-ar placea si iti zis si de ce – eu sunt genul caruia ii place sa lucreze pe cont propriu. Nu pentru ca as vrea sa imi asum singur meritele pentru proiectele reusite, ci pentru ca nu vreau sa lucrez pentru mai multi si sa incazez reclamatii si pentru ei. Nu stiu daca m-am facut înțeleasă…

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.