Rețetă Tortilla cu zucchini – dieta Montignac

Când am găsit rețeta Tortilla cu zucchini, nici nu m-am gândit că va ajunge unul din preparatele preferate. Un stil de viață sănătos implică timp pentru gătit. Preparate sănătoase sunt cele pe care le facem acasă. Putem alege combinații preferate. Știm exact proveniența ingredientelor. Dieta Montignac m-a făcut să descopăr legumele. M-a învățat să gătesc simplu, sănătos. Cele mai multe rețete conțin zucchini.

De ce îmi place zucchini?

  • Îmi plac legumele verzi. Zucchini e devenit preferatul meu. Gustul lui fresh mă atrage. E aromat, plin de vitamine, sărac în calorii, sursă de potasiu și vitamina C.
  • Rețetele cu zucchini sunt simple. Se fac rapid. Sunt sănătoase și gustoase în orice combinație.
  • Orice rețetă găsită cu zucchini, trebuie încercată. O să vă spun despre rețeta găsită la Giovanna, varianta mea.

Ingrediente necesare Tortilla cu zucchini

  • 1 zucchini subțire,
  • 2 ouă,
  • mozzarella,
  • sare, piper, oregano,
  • roșii cherry.

Mod de preparare Tortilla cu zucchini

  • Am spălat bine zucchini și l-am dat pe răzătoarea mare. Am ales un zucchini verde, subțire și tare. E mult mai fresh gustul.
  • Am spălat bine ouăle și le-am bătut bine cu sare și piper. Eu folosesc ouă proaspete, provenite din sursă de încredere.
  • Adăugăm ouăle la zucchini și amestecăm bine cu un tel, cu răbdare.
  • Răzuim 100 grame mozzarella și amestecăm compoziția. Verdele crud de la zucchini se amestecă cu galbenul frumos al ouălor de casă. Deja arată ispititor.

colaj zucchini deweekend

  • Punem compoziția în 2 forme de copt termice. Punem 2-3 roșii cherry în interior. Data viitoare o să pun mai multe, sunt tare gustoase.
  • Dăm formele la cuptor, la 180ºC, cam 30 de minute, până sunt rumenite frumos deasupra.

tortilla zucchini deweekend

 

  • Le lăsăm puțin să se răcească, înainte de a le scoate din forme. Se servesc reci sau calde, cu puțin iaurt.

Un sfat important pentru Tortilla gustoasă!

Folosiți cu încredere CONDIMENTE. Am observat că asta e o problemă la noi, la români. Nu prea folosim condimente. Preparatele pe bază pe legume, zarzavaturi devin mult mai gustoase dacă le ajutăm puțin. Când spun condimente, mă refer la sare, piper mozaic sau alb, oregano, busuioc, mentă, rozmarin, cimbru, mărar, pătrunjel verde. Dacă sunt proaspete, cu atât mai bine.

Voi ce condimente folosiți pentru a da aromă preparatelor culinare?

17 comentarii la „Rețetă Tortilla cu zucchini – dieta Montignac”

  1. Eu cam fac aceasta reteta cu orice, nu numai zucchini, imi place si cu conopida, cu brocoli, ce imi trece mie prin cap. Sunt mare fan branza in primul rand. Mi-ai facut pofta si m-am setat acum pe o portie din asta

    Răspunde
  2. Suna delicios, insa as elimina ouale, sau as cauta o varianta de inlocuit. In ceea ce priveste condimentele, mie nu-mi prea plac busuiocul si menta in mancaruri, cu restul nu am treaba, imi plac, insa recunosc ca le prefer pe cele clasice: sare si piper.

    Răspunde
  3. Dacă elimin mozzarella o pot introduce și în stilul meu de viața. Eu aleg să nu combin 2 proteine într-un preparat. Rețeta este mai mult decât delicioasă și arată foarte bine. Abia aștept și eu să încerc.

    Răspunde
  4. Arata foarte bine. Nu ma omor dupa legume, in special gustul de dovlecel, fie el si zucchini, dar ma fortez sa introduc mai multe legume in dieta mea asa ca ma bate gandul sa incerc reteta asta. Nu pare prea complicata pentru mine.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.