Rețetă nouă de dietă – Ruladă cu cașcaval
Îmi plac mult ruladele. Atât cele dulci, cât și cele sărate. Sunt aspectuoase, umpluturile pot varia. Trebuie doar să ai puțină răbdare cu ele. Aluatul fiind subțire, se rupe ușor. Cu răbdare însă putem obține rulada perfectă.
Dietă = încerc mereu rețete noi
Pentru a nu mă plictisi de dietă, încerc mereu rețete noi. Aperitivele sunt tentante. Trebuie să avem alternative sănătoase pentru toate.
Ingrediente necesare pentru ruladă cu cașcaval:
- 4 ouă de casă de Sălicea,
- 100 grame unt,
- 100 grame premix de patiserie,
- 500 ml lapte,
- 200 grame cașcaval ras,
- o cutie de cremă de brânză.
Mod de preparare ruladă cu cașcaval:
Etapa 1
Amestecăm untul moale cu premixul de patiserie și puțină sare. Adăugăm laptele fierbinte. Punem puțin pe foc să se desfacă cocoloașele. Lăsăm să se răcească.
Etapa 2
Spălăm bine ouăle și le separăm. Adăugăm gălbenușurile pe rând la aluat. Albușurile le batem spumă cu puțină sare. Adăugăm câte o lingură de albuș la compoziție și amestecăm ușor.
Etapa 3
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă mare de cuptor. Punem compoziția în tavă. Dăm tava la cuptor pentru 45 de minute, la 180°C, opțiunea căldură de sus și jos. Când aluatul este copt, scoatem tava și lăsăm să se răcească.
Etapa 4
Răsturnăm cu grijă foaia de aluat pe folie alimentară. O ungem cu cremă de brânză. Punem deasupra cașcavalul ras. Eu am pus și brânză afumată, a avut o aromă aparte. Am rulat cu grijă și am dat la frigider.
Cum se servește?
De preferat, să se servească caldă. Încălzită în cuptor. Astfel cașcavalul se topește și pătrunde în ruladă. Se poate servi cu iaurt slab, brânză de vaci, salată de crudități, murături.
Aluatul este pufos, umplutura acrișoară. Este o ruladă de care vă veți îndrăgosti. O veți pregăti de sărbători, iar musafirii vor avea ocazia să încerce un aperitiv sănătos!
sigur ca ma tenteaza, sunt o gurmanda de felul meu 🙂 si reteta este bine prezentata!
Te invit sa o faci, sa o savurezi si apoi sa ne impartasesti parerea ta.
O mananci cu ochii. Cascaval, unt, crema de branza, sunt mare fac branzeturi. Nu as tine dieta Montignac, prea controversata si nici nu cred ca as putea. Daca o faci asa ptr placerea retetei intr-o alimentatie obisnuita de om normal e ok. 😀
ce bine arata! Mie mereu mi se rupe blatul, iar cand zic mereu, adica am facut o singura rulada la viata mea si s-a rupt 😀
Am incercat ceva asemanator, si tip dulce si mancare si mi-a placut. Varianta aceasta cu branza si cascaval nu am incercat.
Nu pare genul de preparat dupa care familia mea ar fi inebunita, dar cred ca la ocazii speciale e de efect.
imi plac ruladele sarate la nebunie! multumesc ca ai atasat lik spre premixuri, chiar eram curioasa de unde le iei!
imi place reteta ta,o voi pregati si eu!
Rulada desert am facut, dar rulada aperitiv nu. Mersi de sugestie, o sa incerc si eu reteta ta.
Wwwoowww, ce bine arata, multumim pentru reteta 🙂
Stii ca n-ai idei rele, ma pun si eu pe facut!
O sa o incerc si eu, cred ca e super!
Nu am făcut niciodata rulada, dar asta as crea s-o incerc pentru ca sunt o mare iubitoare de cascaval
Am mai facut rulade pana acum, dar pe aceasta cu cascaval nu o stiam.